На 14 май Гърция открива туристическия сезон

Ваксинация или документ за антитела е условието за почивка
13 мар 2021 19:50, Анисия Иванова
35
На 14 май Гърция открива туристическия сезон
Снимка: БГНЕС

Гръцкият министър на туризма Харис Теохарис заяви на пресконференция в рамките на международното туристическо изложение ITB в Берлин, че страната му планира да открие туристическия сезон на 14 май под лозунга "Всичко, което искате, е Гърция", цитира думите му македонското издание “Република“

По време на речта си Теохарис обясни, че решението на гръцкото правителство за влизане в страната е да се спазват три основни здравни протокола: посетителите да бъдат ваксинирани или да имат имунитет срещу коронавируса (документ за антитела) и ако тези две условия не са изпълнени - можете да пътуване до Гърция с отрицателен PCR тест не по-стар от 72 часа.

Според решението тези, които са ваксинирани, няма да бъдат задължени да правят бърз тест при влизане в страната, а останалите, които пристигнат въпреки другите спазени условия, както миналата година, ще трябва да направят бърз тест и в случай, че е позитивен ще трябва да останат под задължителна карантина за държавна сметка..

Освен това, според министъра, всички туристи могат да бъдат подложени на произволни тестове по същия начин, както миналата година.

Гръцкият министър на туризма посочи, че страната гарантира, че всеки турист, който избере Гърция през 2021 г., ще бъде напълно в безопасност, съобщава "Фокус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
6
 
4
 
! Отговори
Кеф! преди 3 години
Пълнят багажника с домати, "хлеп" и майонеза и 5 дена изкарват почивка като царе!
26
2
 
0
 
! Отговори
Радо преди 3 години
Не.
25
7
 
3
 
! Отговори
Айде пак.. преди 3 години
Споко! Ганчовците и тази година ще мъкнат домати и кроасани в била торбички по плажовете на Халкидики, че им излизало "много ефтинко"! А пък като ги видя да си мият продукти за салатка по плажните душове направо ми се повдига :0
24
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В моето родно село Остров, Оряховска околия, разположено на брега на Дунава~ 67 km от Плевен и ~ 85 km от Врацаима страхотен плаж, природа, тишина, риба ... и приятни хора ... добра храна на символични цени ...Има и добри заведения!Море ли ? Не, благодаря ...!Има идеални места и за хора които си падат по натурата (нудизма) ...Има млади хора ...Музика, веселие и младост ...
23
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
25И не само че не помагат, но и ограничават вдишването на кислород и принуждават към обратно вдишване на издишания въглероден двуокис. Има ли нужда от доказателства за това? А липсата да достатъчен кислород в тялото е най-фатално за заразените.
22
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
@23Така, че мита "който бил ваксиниран нямало да носи маска" отиде в канализацията отдавна.-------------------------------------------------------------А в Швеция никой не носил маски и не носи. А че маските нищо не помагат е доказано отдавна! Освен това в заразяването на млади и здрави хора няма нищо лошо. Напротив, по-добре е от ваксинирането! Затуй и ваксаджиите не го харесват.
21
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксинираните могат да заразяват и да се заразяват. Това, че имат ваксина не ги прави безсмъртни. Ваксината не обащава нищо друго, освен едно и то е, че шанса да се стигне до кислороден арпарат е минимален при ваксинираните. Така, че мита "който бил ваксиниран нямало да носи маска" отиде в канализацията отдавна.
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубаво е, че всеки желаещ да отиде там може да си направи сметка как да го постигне. Много българи предпочитат Гърция пред мутроморието залято с бетон.
19
9
 
8
 
! Отговори
Абе какво ме... преди 3 години
...интересуват гърчолята бе! От 2017та там цените и храната така рязко скочиха, че няма да им стъпят вече! Айрес да си гледат работата...
18
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Nona Кокошке, направо пропадна сезона заради тебе! Така е най-правилно, хора,които не искат да изпълняват общи правила,за да са безопасни за другите, най-добре да си стоят на село или в гората.
17
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 18 Ако искаш ходи на Мачи Пикчу,на гърците изобщо не им дреме за твоето мнение лъолъо.Такива Бай Ганъовци и Мексико им е като Филаделфия! За резерват сте простаците с мнение по всички въпроси. *** е не вируса,а ти.
16
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нито в Гърция,нито в България на море. Не завлужават да си оставям парите там. Отивам в Мексико. Там не се лъже така в тъпия вирус. А и няма задължителен тест.
15
1
 
11
 
! Отговори
от Варна преди 3 години
Аз се радвам за всеки един не само в Гърция, ами където и да е, само да е по-далече от града. Без това е претъпкано, не можеш да спреш без да си в синя зона, като се запътят гражданята за плажовете сякаш са се наговорили да тръгнат всичките заедно, вечер пак се прибират заедно. В големите магазини свършва всичко, хляб, кебапчета-няма. Ей на юг от Обзор има 20-30 курорта,там е ОК. Тези с капанчетата и ресторантите знам, че са на обратното мнение. Аз казвам за мен какво е добре.
14
9
 
13
 
! Отговори
Авантаж на две гуми преди 3 години
Малаките искат първо да ви мушнат с ваксини те пък после елате, така ли стана, е няма да стане ще си останем на българското черноморие и това лято или пък да си бием кожените ваксини и каквото стане, хахахаа
13
8
 
24
 
! Отговори
Екстра преди 3 години
Гръцко си е най-яко, наще тука да си фалират, с кеф ше им се смея ! хаха
12
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
идеално, за всичко ганъо близко и "престижно"
11
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
пресна рибкачиста водаако и да има тест !!!
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак ще им пиша
9
3
 
11
 
! Отговори
Thomas Linke преди 3 години
ГРЪЦКИЯ МИНИСТЪР ХАРИС ТЕОХААРИС КАНИ ЕВРОПА , САЩ И РОССИЯ = ГРЪЦКИТЕ ВОЕННИ СЪЮЗНИЦИ !НИКЪДЕ НЕ Е КАЗАЛ ДА ИДВАТ БЪЛГАРИ.ЗА ТУРЦИ И БЪЛГАРИ = ГЪРЦИЯ Е ПУСНАЛА БАРРИЕРИ, ГРАНИЦИ И ЗЛОБНИ КУЧЕТА НА СИНОРА . И общо казано--границиата е перманентно затворена през цялата година, не само през лятото .
8
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да го дуфат гърците! Ей сега съм разбързала за натам. Аз оставам на Бургаския плаж.