Германски вирусолог: Очаква ни "драстично по-трудна" ситуация с COVID-19

"Малко след Великден ситуацията ще е като около Коледа"
19 мар 2021 13:02, Ния Христова
40
Германски вирусолог: Очаква ни "драстично по-трудна" ситуация с COVID-19
Снимка: Pixabay
Германският вирусолог Кристиан Дростен прогнозира не толкова добро развитие на коронавирусната пандемия през следващите 2-3 седмици. 
 
В своя подкаст ученият заяви: "Малко след Великден (4 април) ще имаме ситуация както около Коледа". Това съвпада с прогнозите за сериозен ръст на инфекциите, които германският институт Роберт Кох (RKI) публикува наскоро.
 
Според Дорстен ситуацията ще стане "драстично по-трудна" най-вече заради появата и разпространяването на нови щамове. "Тази гледна точка не е фантазия на отделни експерти, а по-скоро е официалната визия за това, което ни очаква през следващите седмици", каза той.
 
Според Дростен около 75% от новите инфекции в Германия се дължат на британския щам, който е много по-заразен. По думите му най-много ще пострадат пациентите около и над 50 г., които все още не са имунизирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
7
 
! Отговори
Слави Трифонов преди 3 години
е милиони германци за къв *** слагат ваксата тогава като песента ще е същата на нов глас
13
2
 
12
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: МайстораТъкмо щях да пиша същото.Но ми го взе от устата, дето се вика.Вирусите мутират и това е естествения ход на пандемиите.Обаче да се провеждат ваксинационни кампании по време на пандемия е лудост.Подобно изказване видях и на българска лекарка, детски пулмолог.Ваксинацията води дотам, че стимулира вируса да мутира по-бързо. Не вярвам че има толкова глyпaви лекари които не го знаят.И това ме навежда на мисълта, че всичко се прави умишлено...
12
3
 
14
 
! Отговори
Аз съм преди 3 години
"пациент" на 56 години, с диабет и хипертония, жив съм, здрав съм и нямам ни най-малкото намерение да се ваксинирам!Яжте си ушите!
11
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"подкаст" - това на български какво е?
10
2
 
15
 
! Отговори
Търся отговор на... преди 3 години
..... Въпроса . Кога ще им свършат парите на тези които ни затварят ? И как после ще ги връщаме и колко години тука ще се стяга ,,колана,, след това за да се връщат ...а това стягане няма ли да доведе до нова вълна бягащи на вън.
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На баба ти,, фърчилото"
8
5
 
24
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 3 години
Този 'учен'(чиято дипломна работа била изчезнала от архива) е създателя на PCR теста - при това чисто теоретично без и да е виждал вируса (януари миналата година, по това време официално е имало 6 жертви в Китай) , публикува го в собственото си списание (без да е прегледано от други колеги) и го пробутва на СЗО. Едно негово приятелче и съдружник - почва да произвежда PCR тестовете!!!Да виждате конфликти на интереси???
7
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутациите започнаха след като започнаха ваксинациите. Това никой ли от големите глави не го разбра.
6
16
 
8
 
! Отговори
Следствия преди 3 години
А сега берем последсдвието на 8-март и празнуващите!
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Майсторе, британската мутация е засечена за първи път през септември...единични случаи!Тогава имаше само Спутник, но не и във Великобритания.
4
6
 
25
 
! Отговори
Страхо преди 3 години
Аз съм на 50 и за малко да умра от страх. Ама изпих две ракии и сега съм по-добре.
3
6
 
40
 
! Отговори
Майстора преди 3 години
Десет месеца вирусът не мутира значително - за два месеца след началото на ваксинирането има мутации от цялата планета. В Англия ваксинират като пощръклели - от Англия излезе особено заразна нова мутация. "Ваксинирането" в разгара на пандемия, дори с наистина ефективни ваксини, води до създаване на вирусни мутации с по-голяма устойчивост на имунния отговор на организма. Каза го специалист по създаването на ваксини, DVM, PhD Geert Vanden Bossche. Но по-добре не мислете.
2
4
 
5
 
! Отговори
прекръстих се преди 3 години
В Името на Доган, Бойко и Шиши
1
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, всичко се върти около това : имунизирайте се или ще ***!