Свещеници в Германия подкрепят гей бракове

Не признават Ватикана
12 май 2021 17:15, Ния Христова
142
Свещеници в Германия подкрепят гей бракове
Снимка: БГНЕС
Над 100 католически свещеници в Германия дават благословията и подкрепата си на еднополовите брачни двойки. Това е сензация, тъй като официално бе забранено от Ватикана, съобщи Bulgaria ON AIR.
 
Латинската дума за "благославям" е "benedicere", което в буквален превод означава "одобрявам". Затова и пастор Буркхард Хозе от Вюрцбург казва: "Когато благославяме еднополови двойки, ние де факто изразяваме одобрение и признание за тяхната връзка. Така признаваме и наличието на многообразие, включително и по отношение на сексуалната ориентация.
 
Подобно признание обаче е в противоречие с катехизиса", информира още "Монитор".
 
Катехизисът, който е официалното католическо учение, не признава хомосексуалната любов и я разглежда като "противоестествена".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
3
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Когато Сорос дава пари, библията не важи вече
46
2
 
2
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Когато Сорос дава пари, библията не важи вече
45
3
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
До Православен АТЕИСТОБЩЕСТВОТО ОПРЕДЕЛЯ ПРАВИЛАТА!!!!ВЪВ ЕДНО ПЛЕМЕ АКО ХОДЯТ ГОЛИ ТОВА Е ПО ВОЛЯТА НА ОБЩЕСТВОТО!КАКВО Е МОРАЛНО И КАКВО НЕ ГО ОПРЕДЕЛЯ ОБЩЕСТВОТО!!!----------ГЛЕДАХ ФИЛМ ВЪВ КОЙТО ЦЯЛАТА ПЛАНЕТА БЕШЕ ОТ ОБРАТНИ И ИМАШЕ МАЛКА ГРУПА ХЕТЕРОСЕКСУАЛНИ И ГИ ПРЕСЛЕДВАХА ЯКО :D БЕШЕ ЯКА КОМЕДИЯ
44
2
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
Матей 19:12. Защото има някои скопци, които са родени така от утробата на майка си, и някои скопци, които са евнусирани от хората, и някои скопци, които се евнусират в името на небесното царство.-----------ХРИСТОС КАЗВА, ЧЕ ХОРАТА СА ТАКИВА КАКВИТО СА В ИМЕТО НА ЦАРСТВОТО НЕБЕСНО!!!ХРИСТОС НЕ Е ЗЛО , ЗА ВРЕМЕТО СИ Е БИЛ ДОСТА МЪДЪР!-------ТОВА КОЕТО ВИ ЦИТИРАТ СА ЦЪРКОВНИ ДОПИСВАНИЯ А НЕ ДУМИ НА ХРИСТОС!
43
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Германците са едни *** и нищо повече. Едно време пекоха хора в пещи, а сега са на другия полюс.
42
1
 
4
 
! Отговори
До 52 преди 3 години
Това не е вярно, не всичко е въпрос на интерпретация! Има обективна истина - еднополовия секс и парадиращите гейове са в тотален разрез с всички природни закони! Единствения нормален секс е между мъж и жена, това е неотменен природен закон, целта тук създаване на поколение! Еднополовите връзки нямат обосновка, те изключение от нормалното, тоест това е болестно състояние. Строго научно хомосексуалността е заболяване и да го възхваляваме е меко казано глупост!
41
8
 
2
 
! Отговори
до Православен преди 3 години
Библията не е никакъв фактор, същото важи и за релиите като цяло. Причина: 1во човечеството е възникнало много преди библията, корана и прочие книжки и 2ро - на само една ограничена част от хората им пука какво пишело там. Причина за възникване на религиите е било непросветеността на хората и нуждата да си обяснят света, защо и как. После е останало като трдиция. Също както няма и рационална причина хората да обличат бански на плажа, но е догма, която се спазва в общия случй
40
0
 
4
 
! Отговори
Библията преди 3 години
От Хомосексуалисти като Филип Димитров,Ангелов,Митов и т.н....Доволни ли сте? Хубава работа-ама ***...дерас...ка!
39
4
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
До ПравославенТИ ПА СИ ТОЛКОВА ПРАВОСЛАВЕН АТЕИСТ , ЧЕ НЕ Е ИСТИНА!!!----------------------ОТХВЪРЛЯМ ИЗЦЯЛО АТЕИСТИЧНИТЕ БИБЛИИ КОИТО ЦИТИРАШ ТЕ СА ЕРЕС!!!ПРАВОСЛАВНАТА БИБЛИЯ Е СБИРТОК ОТ НЕЩА КОИТО ХРИСТОС ИЗОБЩО НЕ Е КАЗАЛ КАТО ТОЙ НИКОГА НЕ Е СПОМЕНАВАЛ СОДОМ И ГОМОР!!!-------------------------ИМА САМО ЕДНА БИБЛИЯ И ТЯ СЕ КАЗВА : КОДЕКС СИНАЙТИКУС ОТ 330 ГОДИНА СЛЕД ХРИСТА И Е НАПРАВЕНА ОТ МОНАСИ И СЪДЪРЖА САМО ПИСАНИЯТА НА УЧЕНИЦИТЕ НА ХРИСТОС!
38
1
 
8
 
! Отговори
До 40 преди 3 години
Проблема са парадиращите гейове и гей пропагандата! Защо трябва сексуални перверзници да ни навират в лицата ненормалността си? Защо трябва да се внушава, че да си гей е висша ценност, едва ли че те са висша раса? Цялото това търсене на внимание, парадирането и величаенето на тези човечета ме отвраща и съм твърдо убеден че така деградира цялото общество! Гей си, болен си, ок прави каквото си искаш, но вкъщи, на вън се дръж като нормален човек.
37
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Библията е писана от хора но диктуванаот Създателя.Света Мария Египетска,не е знаела за буквите.Преди да я прибере Създателят и диктува да,как сепише нейното име.Така , написала иметоси я намира игумена,но вече в Божиитеселения.Не бързайте,когато става думаза православната вяра,моля Ви.
36
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко е въпрос на интерпретация, законови ограничения и "данък обществено мнение".Може приемем за нулвава точка: полови взаимотношения между мъж и жена и то само за правене на деца и то на тъмно. От там нататък почват отклоненията: сех за удоволствие, на светната ламба, кучешката, анаален, ..., 3ка, ...., еднополови връзки, педофилия, зоо и т.н.Въпроса е къде се слага чертата. Явно има по-свободно скроени хора и такива дето са с по-"патриархални" разбирания
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гейовете са повредени болни хора - толкова по темата, всичко останало е секта хипи либерастия, новата религия в Европа.
34
2
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До :-) до 25няма,и няма да бъде открит такъв ген!Гейщината се определя не от някакъв ген,а от ДЕФЕКТИ В МНОГО ДРУГИ гени,които отговарят за поведението на човека!../и на животните../.
33
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде пише в Библията, че не се възприемат гейовете.Освен това Библията е писана от хора,а не от бог.
32
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде пише в Библията, че не се възприемат гейовете.Освен това Библията е писана от хора,а не от бог.
31
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм за гейовете да се женят.Няма нищо против тях и ги подкрепям,понеже знам че у нас не им е лесно.
30
10
 
2
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
У нас кога най-сетне ще въведат понятията Родител 1 и Родител 2?!
29
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това че не е търсен ген,не означава,че го няма.Освен това това ,че не го знаете ,не означава, че другите също не знаят.Също така ако не го виждате не означава ,че не е там.А за тези които са анти-всичко им пожелавам по едно дете гей,за да разберат защо е необходимо всичко това,включително и да бъде признато от попове ,ходжи и.т.н Трябва да спрем да се страхуваме от различното.Трябва да насочите енергията и да се борите с лошите неща от ежедневието.Гейовете буквално,нищо лошо не правят.
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според уикипедия 2/3 от германците са имали хомосексуални "контакти", макар че само 5% се определят като такива...