Афганистанците - особено трудни за интегриране, Австрия не приема повече от тях

Бежанците, които не се интегрират, са особено голям проблем
Обновена: 22 авг 2021 12:20 | 22 авг 2021 09:45, Камелия Цветанова
220
Афганистанците - особено трудни за интегриране, Австрия не приема повече от тях
Снимка: БГНЕС

Австрийският канцлер Себастиан Курц не желае да предоставя защита на повече бежанци от Афганистан, въпреки че властта там беше завзета от талибаните, предаде ДПА.

Още по темата

Не съм на мнение, че трябва да приемем още хора в Австрия, а точно обратното, каза Курц в интервю за телевизионния канал PULS 4, което ще бъде излъчено по-късно днес.

С повече от 40 000 вече приети афганистанци, Австрия е приютила втората по големина афганистанска общност в ЕС, на глава от собственото си население.

Курц последователно отхвърли приемането на още афганистанци. По време на моето канцлерство подобно нещо няма да се случи, заяви Курц.

Той спомена и "особено трудното интегриране" на тази група от населението. Да бъдат приемани хора, които после не могат да се интегрират, е огромен проблем за нас като държава, каза канцлерът.

Според Курц, безспорно е, че талибаните са жестоки и условията на живот в Афганистан са ужасни.

Правителственият ръководител обаче призова международната общност да направи всичко по силите си за подобряване на кризисната ситуация в тази страна.

Въпреки всичко, Австрия също трябва да признае, че много неща са в чужди ръце. Не всичко е в рамките на нашите възможности, подчерта австрийският лидер.

Курц повтори предложението хора от Афганистан да получават помощ в съседни на родината си държави. В тази връзка той посочи Туркменистан и Узбекистан и каза, че ЕС трябва да подкрепя държави от региона. /БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германия като крайна точка може в един момент може да ги върне тук ако са регистрирани първо. На нашите управници досега обаче не им светла лампата. Просто бизнес, покрай спасяването едни ги превеждат, други ги хващат, трети имат фирми за обслужване на лагерите. На кой му пука за народа? Бежанци от девет гори в десета няма, икономически емигранти са.
12
9
 
29
 
! Отговори
Късно е преди 2 години
либе за китка... Сетили се. Вече са навсякъде. За съжаление дните на християнска Европа са преброени. Сами ги пуснахме да се ширят навсякъде и да безчинстват
11
16
 
10
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Служебното правитесло на Радев тайно строи лагер за бежанците. Планира да приеме афганистанци от запада. Не го съобщават по новините, защото това ще взриви политическата обстановка. Служебното правителство е изтеглило и голям заем, но това също не се съобщава.
10
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германия с нейната политика ще затрие цяла Европа. Не се решава проблем като просто преместиш едни хора от едно място на друго. Нито вина се изкупва за ВСВ по този начин.
9
9
 
1
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
Малкия мислех,че е внук на дядо си,ама тотално ме разочарова!
8
15
 
6
 
! Отговори
. преди 2 години
"Австрийският канцлер Себастиан Курц не желае да предоставя защита на повече бежанци от Афганистан, въпреки че властта там беше завзета от талибаните, предаде ДПА" - къде ТАМ? В Австрия ли властта е завзета от талибаните? :D
7
1
 
13
 
! Отговори
Р.Хес преди 2 години
Интегрирахме милиони в нащите лечебници...лесно е..
6
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
скоро в Виена трима афганистанци изнасилваха до смърт малко момиче. Как е нормално да?
5
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правилно. Ние пък си имаме наши талибани и други не ни трябват.
4
0
 
67
 
! Отговори
Киро преди 2 години
Ей, някой да го каже... Трудни за интеграция.ЕС трябва да преосмисли политиката си за прием на мигранти от ислямски региони. Това създава в бъдеще пряка заплаха за цивилизацията ни такава каквато я знаем.Съжалявам да го кажа, но е факт.
3
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да се учудя, ако погнат и Курц, като Орбан.
2
13
 
25
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
А защо искат да набутат авганистанци в България от други държави в ЕС? Защото България е турска тоалетна и сметището на ЕС. И служебното правителство на Радев си предложи услугите за приемане на бежанците от западните държави.
1
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега да видите какво е...