ЕС ни подхвана, разследват България за измама с ДДС

Прокуратурата на ЕС нищи измами за 4,5 млрд. евро в блока
14 сеп 2021 20:21, Александър Попов
69
ЕС ни подхвана, разследват България за измама с ДДС
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата на ЕС вече разследва различни предполагаеми измами със средства на блока, възлизащи на 4,5 милиарда евро, между които мащабна измама с ДДС в няколко страни, сред които и България, съобщи АФП.

Тази сума е от общо около 300 разследвания, които са започнали, откакто независимият орган започна работа на 1 юни с мисията да идентифицира и изправи пред правосъдието злоупотреби с пари от бюджета на ЕС.

Тези разследвания са резултат от повече от 1700 съобщения за предполагаеми измами, получени от целия блок, „като някои доклади за престъпления все още се оценяват“, се казва в изявление на базирания в Люксембург Европейски публичен прокурорски офис (EPPO).

Някои от разследванията включват предполагаеми измами с ДДС, включително една, оценена на 14 милиона евро. Акцията е проведена в резултат на координирани действия в началото на миналия месец в Германия, Нидерландия, Словакия, България и Унгария.

Други разследвания са свързани със съмнение за неплащане на митнически такси, включително от страна на италианска компания, внасяща волфрамови електроди, заподозряна във фалшифициране на техния произход.

От 27-те държави-членки на ЕС, 22 участват в EPPO, като почти всички от тях осигуряват прокурори, работещи под ръководството на Лора Кьовеши от Румъния.

EPPO очаква да повдигне първите си обвинения преди края на тази година, като след това ще последват съдебни процеси в националните съдилища през 2022 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
9
 
13
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
Е вие сти си шаарани, щом плeшив чaлгap ви иэлъга....и то два пъти на иэбори!!
13
3
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Ще разследват един митничар, който преди месец предава плик пълен с пачки за много високо място.
12
16
 
7
 
! Отговори
Пян Гъ преди 2 години
Кьовеши е разследвана в Румъния по тежки обвинения, а я направиха прокурор на ЕС пред блеснали те погледи на ДБ! И тя арестуваше и биеше като шериф, но като арестуваха Иванчева в стил Кьовеши, аман-заман, насилие... Смешна прокурорка, смешни фенове. А че ЕС си заминава, да, въпросът е кога, а не дали.
11
2
 
14
 
! Отговори
такаааааа преди 2 години
я сега да видим къщичките за гости , после хотелчета, ***-овце-пилевъди, и т.нт.
10
13
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Кьовеши е един балон с въздух под налягане, още една дупка в бюджета на Съюза. А в медицински аспект - травверз.
9
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лаура, ти ме разочарова. Очаквах много повече от теб. И ти си една селска румънско-унгарска лелка. Такъв е света, пълен с коваксъри и изпълнители на нареждания.
8
14
 
13
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Само така,искам да разследват ,кой инсталира пачките и кюлчетата в спалнята на Борисов,кой лъже за къщи,острови ,миливади. Радев,Трифонов,Манолова,Диков и други мошеници да бъдат разпитани и да дадат доказателства.
7
8
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
ха ха!...Няма начин на края да не се установи,че ЕС е една структура за влияние и ПРАНЕ НА ПАРИ..И това ще бъде началото на края й.../За протокола:-НЕ го желая,просто нещата вървят на там../
6
12
 
5
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
И эа лека нощ, ще намерят на Бойко пижамата. Която пък е, 1300 ойро
5
9
 
3
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
И эа лека нощ, ще намерят на Бойко пижамата. Която пък е, 1300?
4
3
 
19
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
От ЕС ни дават милиарди, но факт - стандартът на живот у нас не се променя според тези влизащи в БГ милиарди. Следователно управляващите имат начини да ги крадат - и до обикновения народ нищо да не достига...
3
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека разследват ... румънката очевидно ни мрази на лична основа, нека вадят кирливи ризи, от това може да има само полза.
2
11
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ПРАВИ СА!! ПРИ ГЕРБ ИМА МНОГО ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ОТКРИТИ С ДДС И НИЩО НЕ НАПРАВИХА!! САМО ХВЪРЛИХА ПРАХ В ОЧИТЕ С АРАБАДЖИЕВИ И ДРУГИ ДРЕБНИ РИБИ ДОКАТО ОТПИСАХА МИЛИАРДИ ДДС НЕСЪБРАНИ ВЗЕМАНИЯ!
1
13
 
18
 
! Отговори
Киро Промяната преди 2 години
Идеално, да разследват Кирил Петков, който даде 35 млн лв за една гола поляна наречена с гръмкото име завод за електрически колкли.Къде е заводът, Киро?