Урсула фон дер Лайен: ЕС иска Украйна в блока

Тя обаче не даде индикации, че това ще е бърз процес
Обновена: 28 фев 2022 08:58 | 28 фев 2022 08:36, Камелия Цветанова
107
Урсула фон дер Лайен: ЕС иска Украйна в блока
Снимка: БГНЕС

ЕС иска Украйна да се присъедини към блока, обяви председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в интервю за Евронюз, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Още по темата

Те са едни от нас и искаме да са член на ЕС, каза фон дер Лайен.

Украйна участва в някои европейски процеси, например интеграцията на украинския пазар към единния пазар на ЕС. Имаме тясно сътрудничество в енергетиката и други сфери, посочи тя.

Въпреки подкрепата за членство в ЕС обаче тя не даде индикации, че това ще е бърз процес.

Коментарите й бяха направени часове, след като ЕС обяви, че ще доставя оръжие на Украйна, за първи път в историята на съюза, отбелязва Ройтрес.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски съобщи в Туитър, че е обсъдил по телефона с председателката на Европейската комисия въпроси, свързани с предоставянето на военна и финансова помощ от ЕС на Киев.

Проведох телефонен разговор с председателката на ЕК. Говорихме за конкретни решения относно засилването на отбранителната способност на Украйна, макрофинансовата помощ и присъединяването на Украйна към ЕС, посочи Зеленски.

Вчера президентът на Латвия Егилс Левитс заяви, че ЕС трябва незабавно да предостави на Украйна статут на кандидат членка. Аналогични предложения имаха и президентите на Полша и Литва Анджей Дуда и Гитанас Науседа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още по темата: УкрайнаЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Путин са му приготвили съдбата на Садам Хюсеин.
81
2
 
1
 
! Отговори
с автоматите преди 2 години
Тъкмо им раздадоха автомати и вече са готови за ЕС
80
2
 
7
 
! Отговори
A преди 2 години
Тате каза, че ще ми купи колело, ама друг път.
79
3
 
16
 
! Отговори
Мяу преди 2 години
Ако ЕС искат мир в Европа, трябва да се стремят към обратното.
78
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо чак сега се сетихте за Украйна? Тя отдавна иска и в ЕС и в НАТО. Добре е, че я искате. По-добре късно, отколкото още по-късно.
77
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сбогувай се с поста си, още малко ти остана. Невиждано зло!
76
2
 
21
 
! Отговори
ххх преди 2 години
ЕС да спре глупостите и да сключат мир с Русия и Украйна !!! С всеки изминат ден невинни деца умират !!!
75
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** да си мълчи и да спре да нагнетява ситуацията. Да си го набие в купата главица че Русия никога няма да позволи Украйна в нато. Ако европейците имаха акъл и топки щяха да се опълчат на американците и да направят Украйна неутрална. Сега единственото което постигнаха е че ще разпарчетосат Украйна. А зеленски е един *** че не разбра какъв цирк му спретнаха американците...
74
12
 
4
 
! Отговори
Анализатор преди 2 години
Шефовете на ЕС и Европарламента са от леви партии (зелени, неолиберали, социалисти и пр.). Затова алъш-вериша с Путин вървеше толкова добре през последните 20 години. Всички руски олигарси са с милиардни сметки в английски, немски и американски банки. Западни политици с бизнеси в Русия и в бордове на руски фирми. Това е истинската причина да се стигне до трагедията в Украйна. Направиха Европа зависима от Русия и дадоха основание на Путин да мисли, че няма кой да му се противопостави.
73
5
 
19
 
! Отговори
хх преди 2 години
Урсула колко държави имаха референдум за НАТО ??? Целият свят не може да е в НАТО ,алчността затрива ЕС !!!!
72
1
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
ТАЗИ КОРУМПИРАНА ЛИЧНОСТ НЯМА ЛИ ДА Я ИЗХВЪРЛЯТ ОТ ЕК. В АРМИЯТА КРАДЕ, СЕГА С ВАКСИНИТЕ ПАК И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА Я ТЪРПЯТ.
71
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато САЩ решиха да "освободят" Либия, Ирак, Афганистан и др. от диктатура и да защитят нац. си сигурност прелетяха хиляди километри да достигнат до т. нар. "заплаха" за тяхната сигурност. И какво се случи - на мястото на диктаторите се настани Ал Кайда. Кеф. След като окупираха Русия от всички възможни страни под всякакви поводи, сега се правят на стратези и защитници на Украйна! А за ЕС- като за умрелите- по-добре нищо да не казваме.
70
2
 
7
 
! Отговори
Marin J. Ruseborn преди 2 години
До До 73Ще има нови 9-май! СКОРО!
69
2
 
19
 
! Отговори
Marin J. Ruseborn преди 2 години
Тая смешница ОЩЕ ли не е разбрала че ПОКРАЙНА няма да я има!
68
3
 
33
 
! Отговори
шопендар преди 2 години
ОТЧАЙВАЩО НЕГРАМОТНА Е ТАЗИ УРСУЛА,ЗА СЕТЕН ПЪТ ДОКАЗА ЧЕ Е НЕАДЕКВАТНА ПО ОТНОШЕНИЕТО И КЪМ РУСИЯ.ПУТИН ВЕЧЕ ОПРЕДЕЛЯ КЪДЕ ДА БЪДАТ МОНТИРАНИ ЯДРЕНИТЕ УСТАНОВКИ В УКРАЙНА И В БЕЛАРУС,ЯДРЕНИТЕ СИЛИ СА В БОЙНА ГОТОВНОСТ,А ТАЗИ ЖЕНА ЧИНОВНИЧКА ПЛЕЩИ ГЛУПОСТИ.ТЕ ЗАРАДИ ТАКИВА ЧИНОВНИЦИ ОТ БРЮКСЕЛ СЕ ДОКАРАХМЕ ДО ТУК....ВОЙНАТА,И УПРАВЛЕНИТО НА ТАКАВА ОГРОМНА ОБЩНОСТ КАТО ЕВРОПА-НЕ Е ЖЕНСКА РАБОТА
67
3
 
32
 
! Отговори
СС преди 2 години
Ако мислите за украинците спрете клоуна Зелен и спрете оръжията !!!
66
0
 
23
 
! Отговори
НРБ преди 2 години
Ама ние не искаме.
65
3
 
29
 
! Отговори
ххх преди 2 години
Обещаха на Украйна НАТО набутаха оръжие ,сега обещание за ЕС ,но първо да воюва с Русия !!! Жертват Украйна за да превземат Русия и ресурсите и !!!
64
3
 
25
 
! Отговори
Борислав преди 2 години
Украйна най-бедната,страна в Европа,но с най-модерното въоръжение.Употребиха ги,за пушечно месо.Нато и Ес,огромни лицемери и масови убиийци,не по различни от Путин .
63
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво Урсула, точно така. Вие ще подпалите света, вие ще предизвикате нова световна война. Сменете тона и спрете с провокациите към Путин. Безумие, облечено в разум!