ЕС започва тотална икономическа война срещу Русия

Москва има план за действие
Обновена: 1 мар 2022 13:57 | 1 мар 2022 13:05, Нели Христова
124
ЕС започва тотална икономическа война срещу Русия
Снимка: БГНЕС

Европейският съюз ще разгърне тотална икономическа война срещу Русия. Това заяви министърът на финансите на Франция Бруно льо Мер.

"Ще разгърнем тотална икономическа и финансова война срещу Русия", заяви министърът. "Руският народ ще понесе последствията".

Санкциите, които Европейският съюз налага срещу Русия, ще унищожат нейната икономика, заяви още министърът.

"САЩ и Европа заедно формират най-мощния икономически блок на планетата", каза той. "Ще предизвикаме срив на руската икономика."

След началото на инвазията в Украйна западните държави обявиха нови организационни мерки срещу Москва. ЕС реши да забрани операциите, свързани с управлението на резервите и активите на Руската централна банка. Освен това мерките на ЕС са насочени към няколко големи финансови институции, включително Сбербанк и ВТБ. За някои държавни дружества е трудно да набират капитал от чужбина. Германия спря процеса на сертифициране на газопровода "Северен поток-2".

ЕС също така забрани на всички руски самолети да кацат, излитат или летят над територията на държавите от ЕС, а на своите компании - да доставят самолети или части, използвани в тях, на Русия.

Москва заяви, че предварително е подготвила план за действие в случай на нова вълна от решения за санкции. Властите подчертаха, че ще окажат необходимата подкрепа на предприятията, засегнати от ограниченията, за да осигурят гладкото функциониране на икономиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да де, имаше още един дето през 1943 кряскаше за "тотална война"... и то по 6 часа без да спира...такава реторика май е доста нездровословна, особено в момента
19
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Валентина Матвиенко обяви че Русия е подготвила пакет контра-санкции в отговор на обявените вчера санкции срещу Русия. Матвиенко заяви, че руските санкции не са огледални и няма да навредят на Русия. Ние също знаем слабите места на запада и сме приготвили пакет от санкции които ще приложим към страните които обявиха санкции срещу Русия.
18
5
 
29
 
! Отговори
ЖП преди 2 години
Докато "ЕС започва тотална икономическа война срещу Русия", Щатите почти не предприемат кардинални санкции срещу РФ и "тихичко" гледат сеир като подхвърлят дръвца в огъня! И колко от вас знаят, че Европа почти е опустошила газовите си хранилища, а???? Вчера цената на газта на Европейската борса скочи до 1,400 долара за куб/м.!
17
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да воюваш срещу основния си доставчик на критично важни суровини е няква нова тактика във военното изкуство. Нещо като да се простреляш сам в главата, за да страда врагът ти....
16
7
 
11
 
! Отговори
майтап преди 2 години
До ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА Украински роми са откраднали руски танк докато екипажа му чакал за гориво в селска кръчма. Ромите го изтеглили с два трактора и почнали да го разглобяват.
15
13
 
15
 
! Отговори
Max преди 2 години
*** са свикнали на мизерия и глад,богататашите са малко,всичко друго е беднотия и сивота.Където има комунизъм и диктатура няма качествен живот.Попътувайте малко по света,да разберете как живеят руснаците и "лошите западняци.Но като седиш в панелката и пиеш ракия по цял ден и псуваш "лошия"запад,защото комунизма те е направил клошар,си оставаш заблуден до края на жалкия си и безмислен живот.
14
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съюзихте се с говедари и мозъка ви стана ***. Къде е френската гордост и независимост бе мушморок. Вместо да издухате наглосаксите най-накрая от континента вие им се наведохте в очакване. И пак ще го получите. Кой генерал немски беше казал "и тея ли ни победиха"
13
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само за три дни бензин и дизел поскъпнаха с 10 стотинки
12
8
 
17
 
! Отговори
Русия е обречена преди 2 години
А Пyтлep скоро ще го изпратят на заслужена почивка
11
3
 
6
 
! Отговори
Любо питен преди 2 години
До хахаха: а какво стана с 65 километровата колона военна техника, която пътува към клетия Киев?
10
4
 
11
 
! Отговори
Ииии! преди 2 години
"САЩ и Европа заедно формират най-мощния икономически блок на планетата", каза той. "Ще предизвикаме срив на руската икономика." - страшно! Страшно!
9
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 7 Разправят, че руснаците вече са в Херсон... Само почакай...
8
3
 
5
 
! Отговори
аз преди 2 години
До АХА! - Пропусна Югославия!
7
13
 
27
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
ЕС под диквовка на САЩ създават нова желязна завеса, нищо повече. Русия ще се обърне към останалата част от света и толкоз.
6
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
даа и дизеляка скоро десетарка , нали !?!? смешници
5
15
 
35
 
! Отговори
АХА! преди 2 години
А защо не я разгърнахте срещу САЩ, когато нападна Афганистан, Ирак, Сирия, Либия, т.н. Как да ви вярва човек?
4
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС обяви война на Русия - икономическа или въоръжена, войната си е война, всеки използва средствата, с които разполага в една война. Русия може използва в обявената й вече война това с което разполага.
3
16
 
22
 
! Отговори
аз преди 2 години
Рушняшката *** трябва да се унищожи
2
22
 
37
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
ЕС започва ускорено само унищожение ,е това почва
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
всичко е ясно...