За Щайнмайер спирането на газа за България е опит за шантаж

Това е нарушение на правилата от страна на Русия, заяви той
27 апр 2022 19:52, Нели Христова
80
За Щайнмайер спирането на газа за България е опит за шантаж
Снимка: БГНЕС

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер остро осъди спирането на доставките на газ за Полша и България от страна на Русия, като нарече този ход "опит за шантаж". Той направи това твърдение след разговори със словашкия президент Зузана Чапутова в източния град Кошице.

"Това е нарушение на правилата от страна на Русия, това е опит за изнудване. Не можете просто да се примирим с това, трябва да се борим с него", каза Щайнмайер.

В същото време той подчерта, че според общата европейска позиция плащането за газ ще продължи да се извършва в европейска валута.

Чапутова изрази същото мнение. „Няма да променим поведението си. Има валидни договори", каза тя.

Словашкият президент изтъкна, че страната ѝ е зависима от руския газ на около 80 процента. "Това трябва да се промени бързо", заключи Чапутова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
1
 
! Отговори
хахахахаахааааа..... преди 2 години
До БЪЛГАРИЯ Е РЕШЕНА !!------"ПОКАЗАХМЕ СВОБОДНИ ХОРА"
24
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има газ , няма газ, има тръба, няма тръба . Бум! Като няма газ, няма и да преминава :)
23
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
оффф всеки пияндурник с интернет вече е и юрист. кви закони, кви 5 лева, руснаците въпреки санкциите на ЕС и Америка изораха украйна, вие сте тръгнали да си търсите правата. права няма, от нежната страна сме в момента и ни клатят яко.
22
3
 
10
 
! Отговори
7 млд долара преди 2 години
е получила Украйна за транзит на руски за 2021 и продължава да купува и транзитира руски газ. А на нас ни казват да не купуваме руски газ
21
13
 
3
 
! Отговори
СПОРЕД МЕЖД. ЗАКОН преди 2 години
СПОРЕД МЕЖДУНАРОДНИТЕ ЗАКОНИ ЩОМ ЖИЗНЕНО ВАЖЕН ДОГОВОР НЕ Е ИЗПЪЛНЕН В 1 ОТ ТОЧКИТЕ СИ, ТОЙ НЕ ВАЖИ ИЗЦЯЛО. РУСИЯ НАРУШИ ДОГОВОРА ЗА ГАЗ ЗА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ БАЛКАНСКИ ПОТОК, С-Л-Е-Д-О-В-А-Т-Е-Л-Н-О ТОЙ Е АНУЛИРАН. ЩЕ ТЕГЛИМ ГАЗ ОТ ТОЗИ ГАЗОПРОВОД ДОКАТО НЕ СЕ ЗАПЛАТЯТ 3 МИЛИАРДА ЕВРО, КОИТО НИЕ ДАДОХМЕ ЗА НЕГО. ОСТАНАЛОТО НЕКА ТЕЧЕ ЗА СЪРБИЯ.
20
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А не са ли нашите клоуни тези, които всъщност шантажират целия български народ с действията си, подтикнати от западащите западняци?
19
2
 
12
 
! Отговори
Ах ти маймунке мръсн преди 2 години
Еврото ви е толкова убаво, че ениччрите ги е страх да направят референдум за или против приемането му. ;)
18
2
 
22
 
! Отговори
profetey преди 2 години
Да разбирам че санкциите срещу Руската федерация и съюзници не са шантаж, а когато Русия прави анекс към договор е шантаж. Има една проста приказка - каквото повикало, такова се обадило. Само се надявам че руснаците да спрат до тук или поне да избягват България. Но с "българското" правителство имам чувството че това е само началото.
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той едно време си е слагал смачкан долар под езика. Казват, че плюел баба си в лицето, със зелената отрова. Голям без-срамник е бил и ще продължава да бъде.
16
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щайнмайнен не е шантаж да искаш определена цена за стоката си това реално иска Русия и също така е в пълното си право да иска националаната си валута, която ще е обърната от евро. Какво му е сложното бе клойн немски?
15
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро искаше да обръща тръбата: "По време на срещата разгледахме дали някой от съществуващите тръбопроводи не може да бъде променен или обърнат, например да вземем втечнен газ от Турция и Гърция. Обсъден е бил и коридор 8, но не само, а да започва от Подгорица, Дурас, Скопие, София, Димитровград, Бургас, Варна" Хахахахаха Оставка на некадърника!
14
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"В същото време той подчерта, че според общата европейска позиция плащането за газ ще продължи да се извършва в европейска валута."...................Тоест да умрем в мизерия в името на общата ви европейска позиция, докато твоята държава продължава да получава руски газ.
13
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шантаж е да казваш на суверена страна какъв газ да използва и кой да въоръжава иначе му налагаш санкции.
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Щайнмайер,Кирил Петков и останалите тъпоъгълници:Добре де...толкова ли сте тъпоъгълни или се правите?Още миналия месец бяха написали даже и тук,че не е нужно в рубли да се плаща по нареждане на Путин.Не го ли четохте?Просто трябва да се отвори сметка в Газпром,да се преведат парите,а Газпром после сама се оправя.Германия,Франция,Австрия и т.н. разбраха,а вие не.Какво ви е?СОП ли имате?Хората от другите държави се чудят какво става.Ако разберат ще се подиграват.
11
1
 
12
 
! Отговори
А сега де.... преди 2 години
Добре де , сега последно, Европа иска ли руската газ или не я иска ? Блокирахме на Русия банковите акаунти ... разплащателните сметки... прекъснахме всякакви връзки, на Украйна даваме , оръжие за да воюва с Русия ... обявяваме че НЯМА да ползваме руска газ .... и ..... се възмущаваме защо Русия спира доставките на газ . Джендерастки му работи .....
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали искаме независимост ..ето дават ни я сега ще пием от друг кладенец ама пак е само един
9
1
 
14
 
! Отговори
Щайнмайер преди 2 години
Бъдете твърди и настоявайте да плащате в евро. А ние ще плащаме в рубли.
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Натискът да пуснем бюрм в ес не шантаж, а направо рекет.
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е шантаж. Предупреждение е. Датата на спиране на крана съвпада с датата на срещата в Киев между Кирчо и Зеленски. При Путин символиката е водеща.
6
3
 
10
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 2 години
Как фино върви манипулацията за насъскване на България срещу Русия... Скоро във Варна ще започнат да падат ракети. Любопитен съм кой левент от днешните водачи на нацията ще се превъплати в ролята на българския Зеленски...