Австрия не възнамерява да влиза в НАТО

Въпреки това проявява солидарност с Украйна
18 май 2022 00:06, Йоана Цонева
44
Австрия не възнамерява да влиза в НАТО
Снимка: БГНЕС

Австрия, която не е член на нито един военен съюз, няма намерение да се присъединява към НАТО. Това заяви отново австрийският канцлер Карл Нехамер. След среща в Прага с чешкия си колега Фиала Нехамер заяви, че историята на Австрия е различна от тази на Финландия и Швеция и че тя ще запази военния си неутралитет, предаде БГНЕС.  

Въпреки това той каза, че страната му - като член на Европейския съюз, проявява солидарност с Украйна, разрешава доставките на оръжие за Киев и подкрепя санкциите срещу Русия. Фиала заяви, че австрийският му колега е подкрепил идеята за разширяване на капацитета на Трансалпийския петролопровод (TAL), който снабдява рафинериите в Австрия, Германия и Чешката република от терминал в италианското пристанище Триест.

Чешки официални лица заявиха, че тръбопроводът TAL би могъл в крайна сметка да осигури достатъчно количество петрол - в случай на ембарго на ЕС върху руския внос. Но според тях разширяването на капацитета на съоръжението ще отнеме до три години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
5
 
21
 
! Отговори
Bp преди 1 година
Австрия е обградена от държави от НАТО. Руснаците не искат да са в близост до държавите от НАТО. Така за Австрия няма опасност.
11
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е за кво и е да влиза в Нато ... тая е далеч от рашагите и турчлята.
10
11
 
33
 
! Отговори
cekyko преди 1 година
Язък, че Фюрерът е родом от тази държава. Държава превърнала се в тих пристан на много червени динозаври.
9
4
 
32
 
! Отговори
cekyko преди 1 година
Така ли?! А нима фирмата на австрийския военно-промишлен комплекс AVL не продаваше електроника за тестване на нови оръжия на СССР по времето, когато желязната завеса беше факт. Де гиди мискини, де. И затова ползваха старозагорската връзка и НРБ за параван, нихната леля.
8
9
 
16
 
! Отговори
МИРО преди 1 година
ЗАПОМНЕТЕ!!!!ВСЯКО НЕЩО В ЖИВОТА Е ВРЕМЕННО!!!ТАКА,ЧЕ И НАТО Е ВРЕМЕННА ОРГАНИЗАЦИЯ-ЩЕ СЕ РАЗПАДНЕ ПО ЕДНА ИЛИ ДРУГА ПРИЧИНА!!!
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До2 - Те Сърбите НЕ са , но пък нас нали ни пазят Македонците които са си истински НАТОвци ?!
6
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ги ли е страх , че Путин ще ги нападне ?! Аааа верно че то няма време , защото те докато изпълнят критериите и той щял да умре ?!
5
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До2 "Ние като сме обградени с натовски държави що влезнахме хаха" Щото имаш директна обща граница през Черно море с Русия, затова. И не сте "обградени от НАТОвски държави. Сърбия също не е НАТОВСКА държава.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Муууу мууууууу муууууууу
3
1
 
16
 
! Отговори
Турчин преди 1 година
Австрия и да влезе или да излезе файда няма.
2
10
 
6
 
! Отговори
До2 преди 1 година
Ние като сме обградени с натовски държави що влезнахме хаха страшна логика ония ги принудиха американците то стана, ясно
1
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами, нормално, като са обградени отвсякъде с НАТОВСКИ държави или бъдещи НАТОВСКИ държави не се притесняват, че руснаците могат да го "освобождават". Финландия и Швеция нямат този късмет.