Османи: Още утре можем да се договорим с България

Смята, че разговорите протичат добре
15 юни 2022 16:01, Росен Стойчев
36
Османи: Още утре можем да се договорим с България
Снимка: БГНЕС/EPA

Стига да има политическа воля, споразумение с България може да се договори още утре.

Още по темата
Това обяви македонският външен министър Буяр Османи, цитиран от Нова Македония.

Дипломатът говори пред медиите след среща с хърватския първи дипломат Горан Радман. Той коментира дискусиите в българския парламент по темата с македонските преговори.

През миналия уикенд проведе разговори с българския външен министър Теодора Генчовска, които определи като едни от най-добрите. С оглед събитията в България обаче, сега македонското правителство очаква да разбере как тези преговори ще продължат.

"Припомням ви, че преди четири години българската страна върна въпроса с европейската перспектива на Западните Балкани в дневния ред на ЕС. Очите на милиони хора са вперени отново там.

Ние имаме политическа воля и сме готови веднага да продължим с разговорите. ЕС трябва да вземе решение какъв диалог ще води с балканските държави и дали той въобще ще продължи", заяви Османи.

Дипломатът смята, че при досегашните разговори има достатъчно основания въпросът да бъде решен утре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
4
 
! Отговори
мая преди 1 година
Договора за добросъседство трябва да се спазва.Държавата не е супермаркет,за да се търгува в нея.Това имах в предвид.
33
1
 
2
 
! Отговори
До Куберъ преди 1 година
Първото не е чисто символичен акт , а напротив - то е нещо много важно за да бъде една страна членка на ЕС. Неможе , когато някой французин или немец отиде в РСМ да се води за френски или немски гражданин , а когато отидеш ти да се водиш за "некъв друг". България също е член на ЕС и РСМ са длъжни да признаят националностите на всички , които членуват в ЕС.
32
0
 
0
 
! Отговори
До 16 преди 1 година
О , за жалост е вярно , колкото и да врещиш. Ние се стапяме и изчезване като нация. А дали ще се подпише присъединяване към Турция или към Лапландия е без значение , когато не е останал вече нито един българин , който да каже нещо по въпроса.
31
0
 
3
 
! Отговори
До 26 преди 1 година
Ако признаят всичко това, но не признаят правата на българското малцинство в РСМ по конституция , на равно със сръбското , албанското и другите малцинства в тяхната държава (понеже в момента тези които се самоопределят като българи там нямат никакви права за разлика от сърби , албанци , гърци , че дори и дядо Коледа) , все едно че не си направил нищо. Разбери , цар Самуил и Гоцев Делчев са мъртви от давна и те няма да дойдат да оправят нито едните нито другите. Тези хора са живи и живеят там.
30
0
 
6
 
! Отговори
akudд1 преди 1 година
вярно е. България 681рсм 1944
29
5
 
1
 
! Отговори
Мая преди 1 година
Всичко е договорено отдавна. Трябва изпълнение.
28
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Иска ти се ама няма да се продадем
27
4
 
23
 
! Отговори
aa1830 преди 1 година
Много е късно утре.... Не може ли още тази вечер?
26
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е, още утре можем да се разберем. Признавате, че до 1944 сте били българи и че до 1944 историята ни е обща и ветото пада. Естествено това означава, че ако има македонски език то той е създаден изкуствено от комунистите и в основата му е българския език. Признаете ли тези две неща (езика и общата история) аз лично ще гласувам с две ръце да влезете в ЕС, защото по принцип българският интерес е да влезете възможно най-скоро в съюза, НО НЕ НА ВСЯКА ЦЕНА И НЕ ЗА НАША СМЕТКА.
25
5
 
22
 
! Отговори
Мероприятие на Слави преди 1 година
На всички е ясно ,че македонците ще влезнат във ЕС когато се признаят за чисти българи говорещи български диалект напудрен със сръбски думи колкото да изглежда малко по различен от българския език на незапознатите ! И много ми е интересно как Киро щял да извърши националното предателство и да ги вкара във ЕС като ратификацията е във НС и това е започване на преговори а не влизане във ЕС .Ако зависи от Бг македонците трябва от днес да са напълно сигурни ,че във ЕС няма да влезат !
24
1
 
25
 
! Отговори
Тодор Александров преди 1 година
Милото османи,правнук на Александър Велики ( хасани) , видински антички македон .!.
23
1
 
21
 
! Отговори
Димитър Кетипов преди 1 година
Шиптаристан ЕС през крив макарон
22
1
 
31
 
! Отговори
Мскедонците преди 1 година
Хем ни крадат историята ,хем ни мразят ,хем ни обиждат ,а ако бяха по-добре военно щяха и да ни нападнат такава им е злобата !Сега от ,,най големия си враг,, искат услуга !И фори не искат да говорят със нас ,а чакат ЕС да им свърши работата ,ама като гледах днеска НС разбрах ,че Северна Македония никога няма да влезе във ЕС защото във нашия Парламент това ще се тълкува като предателство и ще има мноооого затвор ! Вече всичко е тотално свършено и задънено !Ю са
21
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С БГ няма как да се договорите още утре,ако не признаете ,че крадете истоирята,езика и литературата на БГ. Само с мошениците кирчо и кокорчо може да се договорите,но те ще ви метнат ,ще вземат кинтите,ще избягат,и новото бг правителство ще ви отреже.
20
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ako до утре усвоите книжовен български, може и да стане.
19
4
 
12
 
! Отговори
Защо Киро да .... преди 1 година
Обещава като това няма как да стане и го знае ??? Да разговори се водят варианти се обсъждат евро комисари ,Макрон и ще кой ли не искат да приключат този въпрос и всеки европеец се мъчи да се изкара по-майстор във преговорите .На Петков и другите им е гръмнала главата ,ама и да са най,--големите мераклии предатели няма как да стане !Тука всичко се завършва във парламента,следователно мохабетите на Слави са невъзможни или са изкарани от някой контекст просто за да свали правителството !
18
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както се пее в една песен: "...а дано, ама надали"!
17
1
 
25
 
! Отговори
сс преди 1 година
То че може може ама надали.Шанса е долу горе същия като СМ да стане българска провинция утре.
16
2
 
12
 
! Отговори
Illiana преди 1 година
До 13 абсолютно не е вярно че хората в България 80% са като 3 годишни. Ти явно си от село и не разбираш. Също така младите българи няма да ходят по чужбина. А и още повече, че България няма да се присъединява към Турция. Тдб ти си един болен мозък. Най-много мразя, някой да пише или да говори простотии.
15
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно Петков е поел някакви обещания пред ЕС и С.Македония и сега се чуди как да ги прекара пред Парламента! Жалко, но той не се чувства БЪЛАРИН и за това е готов да жертва цялата история на България и униженията, които македонците причиняват на българите !