BMW строи огромен завод в Австрия

Ще произвежда електрически автомобили
20 юни 2022 23:20, Росен Стойчев
18
BMW строи огромен завод в Австрия
Снимка: БГНЕС/EPA

Германският автомобилен производител BMW заяви, че от 2025 г. ще инвестира "около един милиард евро" в производството на електрически превозни средства в завод в Австрия, съобщи БГНЕС.

Още по темата
При обновяването на завода ще бъдат добавени две нови производствени линии, а мястото ще бъде разширено с 60 000 кв. м.

Новите съоръжения ще изискват инвестиции в размер на 710 млн. евро, а 230 млн. евро ще бъдат отделени за стимулиране на разработването на автомобили в Щайр.

Общо 600 000 единици годишно трябва да слязат от поточната линия на завода в Щайр в рамките на инвестиционния план, предвиден до 2030 г., се казва в изявление на BMW.

От 2025 г. BMW ще "разработва и произвежда следващото поколение е-двигатели" в австрийския завод, заяви ръководителят на производството на BMW Милан Неделкович.

До 2030 г. "около половината" от 4400-те служители на обекта ще работят в областта на "електронната мобилност", заяви шефът на завода Александър Сусанек.

Баварският производител заяви, че има за цел до 2025 г. по пътищата да се движат 2 милиона електромобила, като обеща 13 нови електрически модела и обновяване на марката Mini.

BMW вече заяви по-рано, че ще похарчи 400 млн. евро, за да модернизира завода си в Мюнхен за производство на електромобили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: BMWзаводАвстрия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Чужденец преди 1 година
BMW произвеждат вече с много пластмасови части които почват да се развалят една след друга след 5-6 години и замяната им е скъпа. Тези коли станаха ***, бездънни ями за пари..
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако крадливият сикаджия беше на власт,щеше да построи този завод в Трън. Да не си пречат с оня на Фолксваген .
15
2
 
7
 
! Отговори
hasmokar преди 1 година
Акумулаторното производство е сериозен замърсител на добива и страничните отпадни.
14
9
 
7
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 година
До 11 === Галфонсо, живях цяла година в Перу. Там галон бензин е 8 соли (4 лева). От Венецуела го карат. САЩ също произвеждат огромно количество нефт и бензин. Норвегия колко нефт изкарва от океана само не е истина. Чудя се защо им беше на немците да правят втора тръба с джуджето убиец, а не направиха с Норвегия. Така че цивилизацията без гориво няма да остане. А ти спокойно можеш да заминеш за тундрата и там да караш Москвич с джуджешкия бензин
13
9
 
11
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 година
Немците се уплашиха, че джуджето убиец каза, че освен Москвич, започва и производство на старата Волга. Без промени разбира се, такава каквато я помним от 1950 година, защото младите и умни руснаци избягаха в лошия Запад и САЩ :)))
12
1
 
7
 
! Отговори
americano do 11 преди 1 година
така е в изостаналите държави, ха ха
11
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Владимир Путин- Да, Москвич е лошо! Но пък по-добре Москвич с бензин на корем, отколкото Мерцедес с празен резервоар или Тесла без електричество в зарядните станции.
10
5
 
11
 
! Отговори
Въпрос преди 1 година
И как като минават вече на въглища за да закрепят електроснабняването си, електро-автомобилите са рентабилно решение? Не е ли по-добре Мъск да им изобрети нещо дето се движи на въглища? Така ще се съкрати процеса. от въглища на електричество- и от електричесво на зареждане на коли. Дори ще се спести от скъпи батерии.
9
3
 
12
 
! Отговори
Владимир Путин преди 1 година
А, т'ва е нищо! Ние край Москва ще строим огромен завод "Москвич"! За луксозни карети - на конски впряг! Щото... и леките автомобили не можем да произвеждаме заради санкциите.Но нищо. Ние сме си самодостатъчни!Петър Велики да не мислите че е карал BMW!!!
8
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ни трябват автомобили,умният човек не би инвестирал в пасиви...
7
0
 
9
 
! Отговори
НПО преди 1 година
Асане дан напрайш някоя глупост да продадеш коня и каруцата за да си купиш беемве на ток? Ако му продадеш кабелите няма да върви да знаеш.
6
3
 
11
 
! Отговори
асенчу преди 1 година
а в България ше се строи завод за ел . автомобили :) ако не вервате питайте кирчу
5
1
 
3
 
! Отговори
Време е преди 1 година
за пуканките! В съседната статия подпомагат гърците да си купят нови хладилници, тука ще строят завод за електрически коли***** ЧУДООООО
4
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я па чекам Лада да построи завод тук у Ловеч. После ке си купя Гранта без ABS и Airbag
3
2
 
4
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Отде пари да строи? :)))
2
7
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ЕЛЕКТРОМОБИЛИТЕ ИЗОБЩО НЕ СА РЕШЕНИЕ НА НИКОЙ ПРОБЛЕМ! ЕЛ МРЕЖАТА ЩЕ ГРЪМНЕ В ЕДИН МОМЕНТ АКО И 50% ОТ КОЛИТЕ СТАНАТ ЛЕСЛАБОКЛУЦИ В КОЯТО И ДА Е ДЪРЖАВА ОТ ЕС
1
3
 
6
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Народа е на голфо :)))