Русия целенасочено нанася удари по граждански обекти

Руските атаки са засегнали над 300 военни цели и 17 300 цивилни
15 юли 2022 17:30, Йоана Цонева
66
Русия целенасочено нанася удари по граждански обекти
Снимка: БГНЕС

От началото на пълномащабното руско нахлуване окупаторите са нанесли над 17 300 удара по граждански обекти в Украйна, а малко повече от 300 удара са нанесени по военни цели. Това твърди първият заместник-министър на вътрешните работи Евгений Енин, който изнесе доклада в ефира на украинските телевизионни канали, съобщи кореспондент на "Укринформ".

"Напоследък наблюдаваме целенасочени удари по граждански обекти. Специално попитах за обобщен доклад за това колко руски ракети са поразили военни обекти и колко са ангажирали граждански такива. За сравнение: от началото на широкомащабната агресия досега са нанесени 17 314 удара по граждански обекти и малко повече от 300 попадения по военни обекти", информира източникът.

Енин изразява убеждението си, че по този начин се сражават само онези, които възнамеряват да "унищожат украинците", като отбелязва, че кръвта на украинските цивилни е на ръцете на руските военни.

Още по темата
Говорейки за последния удар във Виница, първият заместник-министър уточни, че 12 разследващи и оперативни групи на Националната полиция, както и представители на разследващите звена на Службата за сигурност СБУ, са се струпали за съвместна работа на мястото на инцидента.

Отделно от това той отбеляза, че органите на реда продължават внимателно да следят всички факти за евентуално подпомагане на врага от страна на местното население. "Не съм готов да предложа каквато и да е информация за задържането на евентуалните извършители на този терористичен акт във Виница. В тази насока работят както разследващите органи, така и органите за сигурност. Веднага щом следствената тайна позволи, съответната информация ще бъде оповестена", обясни Енин.

Както беше съобщено, на 14 юли руснаците удариха центъра на Виница с крилати ракети "Калибр". По последни данни при нападението са загинали 23 души, включително три деца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, стига с тези фейк нюз! Нещата за нас всъщност са сериозни. Безрезервната подкрепа, която оказваме на Украйна, ще ни излезе не през носа, а през едно място, на което името не бива да се споменава. Айде не бъдете толко загрижени престорено и лицемерно. Нищо им няма на тия. Вчера ги гледах на тълпи по моловете и въобще не изглеждаха тъжни и обезпокоени украинските тетки и чичовци. Ние роним крокодилски сълзи, мола ви са.
31
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Форумните спецове са въоръжени с термини и технологии непонятни за нас обикновените хора. Само, че се прави както с HIMARS. Сега кремловската скумрия Мара Захарова пляка на сухо. Казва, че с HIMARS-сите Украйна биела цивилни цели. Американците да пращат повече от същите.
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
руски ракети ангажирали граждански обекти ахахахаха
29
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
е русия е терористична държава, не се учудвам, че убиват цивилни, убиват деца, разрушават градове, само защото се чувствали застрашени, руски параноици и извратеняци
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
в зопорожието нова каховка и каховка обстрелва от всу по жилищните блокове за три дни половин град е разрушен а шо се касае виница там бе офицерски блок това заради каховка и новая каховка предупреждение всу да не обстрелва мирните граждани.вие всу ще убивате а вас да не убиват
27
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е как дронове засичат украински войници? Те някакъв предавател ли имат закачен за тях?
26
4
 
0
 
! Отговори
Nuclear blast преди 1 година
То там отдавна няма "граждански обекти", селянията е пълна, живееха в някаква измислена реалност, както и на балканите между другото.
25
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Хахахаха Ако действително имаше голяма война, руснаците щяха да спечелят войната, добре стана, че само с Украйна се размина, да си вземат и прибалтийските и да има дълготраен мир, повече войни да няма!
24
6
 
9
 
! Отговори
ЛЕВСКИ преди 1 година
А по повод статията, даже и да е вярна (в което силно се съмнявам), това е война, по време на война не се спазва нищо. Ако Украйна не беше направила тези извращения 2014-2020 година, нямаше да им се случи това. Имаме една приказка "каквото повикало, това се обадило". ПП - пусни някое прокси да ми нацъкаш 1000 минуса :), ама надали разбираш от тия работи, оранжев гном :Д
23
7
 
4
 
! Отговори
ф преди 1 година
Ами Кремъл са терористична организация, само дето уж са "православни" иначе други разлики не намирам
22
2
 
2
 
! Отговори
ЦСКАр преди 1 година
До 14. 5алячоаз казвам каквото мисля. Ти докато се криеш зад лика на Апостола как се чувстваш докато любимия ти отбор пере пари на руските комунисти от Чорни насам? Върнете Чорни,спасете Шефски!?! Батков/агент Тара,Виваком,Спас Русев,Бойко,Пеевски, 500к.,Ктб-ВТБ.... Докато някой те излъгал че си антикомунист , отборът ти пере парите на ДС! Или не ти се мисли много.... Кажи теле, интересно ми е :))
21
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато руските дронове засекат картечни или снайперистки гнезда по покривите пускат ракети. Да се сърдят на военните си стратези, дето използват цивилното население за прикритие.
20
0
 
4
 
! Отговори
Цирк преди 1 година
Каза фашисткият министър!!!???
19
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като дойде зимата, едните ще викат трябва ни газ, да не стоим на студено , а другите ще викат, на фронта е студено и руснаците ни бият! Хайде, спрайте цирка и русофобията и да се приключва този проблем!
18
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснака е животно с първосигнална система, като кучето на Павлов. Мозъците им са подчинени не физически зависимости.
17
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сред гражданите също има доста фашисти нали ги гледам по интернет
16
2
 
6
 
! Отговори
Бум преди 1 година
Днес в гр.Николаев е ударен щаба на нац гвардията на Украйна.
15
0
 
5
 
! Отговори
Пеесе песос преди 1 година
На война като на война.
14
5
 
8
 
! Отговори
Позор преди 1 година
Страно защо медиите не пишат за Украйнският обстрел на Донецк и Луганск и жертвите там а дават гластност на Украински фашисти представители?!
13
3
 
1
 
! Отговори
ЛЕВСКИ преди 1 година
До ЦСКАрХахаха, оранжев припок да говори против Русия, дето оригнала им е копие на ЦСКА (Москва), велико !!!!!