Какви са агубите на Русия за последните 24 часа

Загубила 400 войници, седем танка и още
Обновена: 26 авг 2022 18:39 | 26 авг 2022 18:39, Йоана Цонева
185
Какви са агубите на Русия за последните 24 часа
Снимка: БГНЕС

През последните 24 часа нашествениците са загубили около 400 войници, седем танка и шест безпилотни самолета в Украйна - Генерален щаб на ВСУ, предаде "Интерфакс".

Бойните загуби на руската окупационна армия през изминалото денонощие възлизат на около 400 души личен състав, а от началото на пълномащабното нахлуване в Украйна на 24 февруари до петък сутринта на 26 август възлизат на около 46 250 души, съобщава страницата на Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна във Facebook.

Освен това през изминалото денонощие Руската федерация е загубила седем танка и шест бойни бронирани машини в Украйна, а от началото на пълномащабното нахлуване -1 936 и 4 251 души, съответно.

Още по темата

През деня в Украйна бяха унищожени три артилерийски системи на окупаторите и две единици автомобилна техника (включително цистерни с гориво и смазочни материали). Бяха свалени шест безпилотни летателни апарата от оперативно и тактическо ниво на противника.

Като цяло от началото на пълномащабното нахлуване Руската федерация е загубила в Украйна 1040 артилерийски системи, 272 ракетни установки за залпов огън, 148 системи за противовъздушна отбрана, 3162 автомобила и танка, 99 единици специална техника и 15 плавателни съда. Унищожени са около 234 самолета и 202 хеликоптера, свалени са 834 безпилотни летателни апарата и 196 крилати ракети.

От Генералния щаб подчертаха, че данните са в процес на уточняване.

"Най-големи загуби противникът е понесъл в Донецкото направление", се казва в обобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
4
 
7
 
! Отговори
Кара Колю преди 1 година
Ако джуджето фашист ми падне ще му скина вратлето като на пиле с кеф, че спасявам света и човешки животи !!!
52
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Продъжавайте с художествените измислици на укропитеците.
51
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
сега на мода стана крадеца вика дръжте крадеца фашисти вика тия фашисти укрофашистите и бг наричат русия че са фашисти ако поглед в историята доказва че бг са били фашистка държава съюзници на фашистка германия укропите работиха с фашистка германия--няма смисал повече да ви пиша
50
4
 
10
 
! Отговори
Карлуково преди 1 година
"...Генерален щаб на ВСУ, предаде "Интерфакс"." -------------------------------------- Според Генералния Щаб на ВСУ на Украйна, всичките загуби на руските окупатори са нанесени лично от Призрака на Киев с неговия самолет, който отново се появи след прилагането на коктейл от две линии кокаин и изпиване на бутилка водка в киевския бункер.
49
6
 
5
 
! Отговори
Еврейн (Да де, ама.. преди 1 година
да де, ама загубите на укро-вермахта са стабилно 10 пъти повече. Всекидневно. Това означава, че ако наистина загубите на РФ са 400 (като да не вярваш...), то "загубилите се" вчера/днес укро-нацисти са 4 хилки. Това е доста над обичайните 3 хилки/ден (средно)...явно някои 'музиканти' са се престарали промоционално
48
3
 
3
 
! Отговори
Плаващи 24 часа преди 1 година
Днеснярите пропагандират плаваща информацивяЛ Згалвието казва: "Какви са агубите на Русия за последните 24 часа" абе че им липсва чуденката дето и викат въпроситълна а всъшност е питанка как да е, нннноооо, кажи Йофке га аджеба са започнали въпросните 24 часа и в колко си завършила броенето. Да не си збъркала перьода. То чня перьод и он си има плаващо работно време до като ти плаваизкелотите,
47
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой не казва какво е изшмъркал Зеленски за последните 24 часа
46
6
 
7
 
! Отговори
Само страни от преди 1 година
Третият свят и по надолу, поддържат диктатора фашист, касапина от Кремъл
45
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе, днес.бг, ако заглавието е с правописна грешка, пак ли получавате пари?
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
диГтатора???
43
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До УКРликвидираЕУфашист, ха ха ха ти луд ли си бе или тестес си правиш. тук все пак сме хора а не читатели на глупости. Че смешно е написано смешно, ама а да видиме колко + и колко - ще ти зацвакат.
42
4
 
7
 
! Отговори
Тц,тц преди 1 година
Видяхте ли влака, ударен от руската войска? "Високоточните" им оръжия са разрушили ПЪТНИЧЕСКИ ВЛАК,а те твърдят че бил украински военен ешелон.Вагоните бяха сгънати като динена ***. Над 22 човека загубиха живота си,заради самолюбието на един недорасъл фарфалак. Такива ми ти денацификация и демилитаризация по руски....Свърши им империята, ще приключат като Византия, дали под турско или китайско иго - ВСЕ ТАЯ.
41
2
 
7
 
! Отговори
Дигтатора, преди 1 година
фашист *** според мен го чака съдбата на Мусолини или в най добрия случай на садам хюсеин
40
4
 
4
 
! Отговори
Още един преди 1 година
Украинец ... хахахаха
39
8
 
6
 
! Отговори
УКРликвидираЕУфашист преди 1 година
Украина начело с Президент Зеленски неусетно се превърна в най големия ДЕ-нацификатор от Групата за ДЕ-хитлеризация и ДЕ-Гестаповизация на Държавите от Европейскта Уния. За наемници да воюват с руската армия от цяла Европа са докарани няколко пълнобройни групи от наемници състояши се всяка от по няколко стотин наемника. Същите веднага са пратени на предна боева линия. С по едно Джипиесно есемесче укр-командантите обозначават за рускиата артилерия къде да бие и бързо се прибира в бункерите. Браво
38
4
 
12
 
! Отговори
За Русия знаем преди 1 година
Що не кажат колко са загубили те досега?
37
14
 
9
 
! Отговори
Станишев преди 1 година
Уграинците се бият са Родината си, за земята си, за семействата си, за дома си, а руските нацисти - фашисти се бият за пари, кой ще спечели според вас???
36
1
 
5
 
! Отговори
КИРО преди 1 година
Беше от вашите деца. Пази Боже!
35
2
 
4
 
! Отговори
Аман от преди 1 година
Грантаджийските деца.
34
1
 
8
 
! Отговори
Чудя се.... преди 1 година
Що за ***.от.щина е да се радваш, че са загинали хора. Не се радвам нито, когато гинат украинци, нито руснаци.