Столтенберг: Войната в Украйна "навлиза в критичната си фаза"

НАТО очаква сблъсъци в Европа и през зимата
7 сеп 2022 17:30, Йоана Цонева
143
Столтенберг: Войната в Украйна "навлиза в критичната си фаза"
Снимка: БГНЕС

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че войната в Украйна "навлиза в критичната си фаза", и предупреди за трудна зима за членовете на военния съюз, съобщи Bloomberg.

Столтенберг заяви, че през зимата са възможни прекъсвания на електрозахранването, протести и евентуално дори граждански сблъсъци.

Още по темата
"Нашето единство и солидарност ще бъдат подложени на тежко изпитание, тъй като семействата и бизнесът изпитват рязко покачване на цените на енергията и разходите за живот, причинени от бруталната инвазия на Русия. В името на бъдещето на Украйна и на нашето бъдеще трябва да се подготвим за зимна война и да запазим курса", заяви Столтенберг.

По-рано той заяви, че страните от НАТО могат да подкрепят Украйна в продължение на години в борбата срещу военната агресия на Русия. Според Столтенберг задачата на западните страни е да "увеличат максимално вероятността за приемлив изход от войната от гледна точка на Украйна".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
6
 
! Отговори
Безпартиино сираче . преди 1 година
И тази война ще се запише в историята като Десет годишната война.
12
5
 
19
 
! Отговори
О чуден преди 1 година
Как пък само европастан дълдиса към дъното а Америка,Азия,Африка,Австралия,Антарктида,Латинска Америка,Гренландия и всички други континенти по света и у нас не ги засяга изобщо!Значи е заради мало умната европгейска върхушка!
11
3
 
23
 
! Отговори
ma#kak преди 1 година
Цял свят некадърници, алчни за пари, слава, власт. Нормални хора обират калая. За ЕС, Русия и Украйна ми е през...
10
5
 
16
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
имам чувството,че тоя "Столтенберг"не го пуска тревата "24/7"..Такъв вид има..А какви ги плещи,просто не чета..
9
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз съм 100% на страната на Украйна и давайте тия оръжия по бързо не се бавете Украйна се бори със империята на злото ако не спрат лудия диктатор ще паднат още жертви суверени държави на руския мир ние всички ще платим войната на путин Украйна с кръв и смърт а ние със пари но пари се печелят и губят а изгубен живот не се връща
8
6
 
18
 
! Отговори
Коментатор преди 1 година
Те членовете на тоз съюз нищо няма да усетят от горещите си кабинети и с огромните заплати!Ще го усети обикновеното народонаселение което никой не го е питал в НАТО ли ..в мато ли да е!
7
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В началото търсеха какви ли не причини да нападнат Украйна, сега вече си признават, че си открадват територии, за да създадат "велика" русия. Ха-Ха.
6
6
 
16
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Русия здраво мачка ЕС и НАТО!
5
4
 
34
 
! Отговори
777 преди 1 година
Солидарност казваш......Ето това е поредния пример, че ,,Сития на гладния вяра не хваща!"Ще го отнесе обикновения човек, докато политиците се правят на велики мислители и се правят на загрижени за хората.Засрамете се!!!
4
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Остави това ами слагаха един вирус в птичките и ги насочваха да летят към Москва, както твърди Лавров.
3
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И ако има сблъсъци в Европа НАТО ли ще се намеси що за скодоумие.
2
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ква "руска инвазия" бе ? Кой искаше да набута украйна в нато , напук на съществуващите договори ? Кой си построи био-лаборатории в украйна ?
1
3
 
50
 
! Отговори
Пижо преди 1 година
Какви сблъсъци в Европа? Нали имаха газ, всички се надпреварваха да обясняват колко пълни им били хранилищата... Що се отнася до "рязкото покачване разходите за живот" те не са причинени от руската инвазия, а от абсолютната некадърност, глупост и безмочъност на западните правителства и провежданата от тях безсмислена антируска политика