ЕС за мобилизацията: Путин е отчаян и не се интересува от мир

Била ясен сигнал, че Русия иска да продължи войната
21 сеп 2022 14:21, Нели Христова
187
ЕС за мобилизацията: Путин е отчаян и не се интересува от мир
Снимка: БГНЕС

Мобилизацията и обявените референдуми в Украйна показват отчаянието на Путин, заяви говорителят по външната политика на ЕС Петер Стано.

"Ходът на руския президент Владимир Путин за частично мобилизиране на войски, както и настояването за гласуване за анексиране на окупираните територии, показват неговото отчаяние от военните провали на Москва в Украйна", заяви Стано.

Още по темата

Той допълни, че обявяването на частична мобилизация от страна на Путин е ясен сигнал към международната общност, че Русия е заинтересована "да продължи войната".

"Това още веднъж показва, че Путин не се интересува от мир. Това е ясен сигнал към международната общност, че той се интересува единствено от по-нататъшна разрушителна война", каза той. "Това е и още един знак за неговото отчаяние от това как върви агресията му срещу Украйна".

"ЕС не воюва с Русия, а подкрепя Украйна в защитата на нейната независимост и териториална цялост", добави Стано на пресконференция в Брюксел, коментирайки речта на руския президент Владимир Путин.

Белгийският министър-председател Александър де Кроо призова страните от ЕС да запазят спокойствие и да не наливат масло в огъня след речта на руския президент.

"Трябва да реагираме спокойно, да не наливаме масло в огъня. Не бива да провокираме", каза де Кроо.

В същото време той заяви, че е необходимо да се запази позицията по отношение на Украйна и да се продължи да ѝ се оказва помощ. По думите му Белгия вече е предоставила помощ на Украйна на стойност 55 млн. евро и ще продължи да го прави

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
5
 
14
 
! Отговори
До ИВАН преди 1 година
Поредния душевно болен :)
105
4
 
7
 
! Отговори
ИВАН преди 1 година
До АнонименТИ НЕ ГЛЕДАЙ НАТО И ЕС, ЩОТО СИ НАЙ БЕДЕН ОТ ВСИЧКИ ТЯХ! ЖИВЕЕШ НАЙ МИЗЕРНО И С НАЙ МРЪСНИЯ ВЪЗДИХ! ГЛУ ПАК!
104
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
когато видиш нюсфийда на "официаланите наративи" да е един и същ, значи натискат яко промивката. Миналата година по това време, снимките на Путин бяха на фотошопнатата снимка на короната
103
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ИВАНЧО, САМО ЕВРОПЕЙСКИЯ ФЛАНГ НА НАТО ЧЕ ВИ ЕЕ МААТА! АЙДЕ СЕ СКРИЙТЕ,Ч Е ХЕМ СТЕ НААСРАНИ, ХЕМ ГОЛЕМИ!
102
14
 
10
 
! Отговори
ИВАН преди 1 година
ДЖЕНДЪРЧЕТА, РАБОТИЛ СЪМ С РУСНАЦИ, СТАВАТ ОТ МАСАТА ДОКАТО ОБЯДВАТ, ВЗИМАТ НОЖА, И ВИКАТ "ЗА РОДИНУ"! НЯМА САНКЦИИ, НЯМА ЯЛО ВИ УРСУЛИ, АЛЧНОСТ ЗА ПАРИ И Т.Н. ПУТИН ЗНАЕ КАКВО ПРАВИ, А ВИЕ РАБОТЕТЕ ЗА 600 ЕВРО И ПАЗАРУВАЙТЕ ОТ КУФЛАНД, ЗА ДА ВИ СЕ ИЗНАСЯТ ПАРИТЕ В ГЕРМАНИЯ!
101
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТОЯ ЕДНА УКРАЙНА ГО НАПРАВИ ЛУД, ДА СЕ СКРИЕ В ДУПКАТА СИ,Ч Е ДА НЕ ГО ЗАПУКА НАТО! САМО САЩ И ТУРЦИЯ СА ОБЩО С БЛИЗО 4 МЛН ВОЙСКА!
100
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АЛО, РУБЛЯЦИ, И НАТО ИМА ВОЙСКИ! И СА 7 ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ ВАШИТЕ! КОГО ПЛАШИТЕ БЕ? А И КИТАЙ ВИ ДЕБНЕ ОТЗАД ДА СИ ВЪРНЕ СИБИР... ТА МНОГО НЕ СЕ НАДЪХВАЙТЕ ТУКА!
99
4
 
6
 
! Отговори
НАТО-Стандарт преди 1 година
Пулер го чака сценарий Милошевич или Чаушеску.
98
5
 
7
 
! Отговори
ИСТОРИК преди 1 година
И ДА СПЕЧЕЛИ ВОЙНАТА РУСИЯ, ТЯ Е ОБРЕЧЕНА. КАТО СЛЕД ВСВ. ЩЕ СТОИ ОЩЕ 100 Г. В ИЗОЛАЦИЯ, ЩЕ СЕ СРИНЕ ИКОНОМИЧЕСКИ И ЩЕ ИЗОСТАНЕ ОТ ЦИВИЛИЗАЦИЯТА.
97
6
 
6
 
! Отговори
Хан Крум преди 1 година
Понеже западняците не се усещат, Путин им го каза директно. Притеснението за Европа трябва да е това което се споменава под сурдинка, че се набират чуждестранни наемници от Русия за войната. Очертава се сблъсък на евроазия със западна Европа, а това не е добре.
96
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПРЕДЛАГАМ ТОЯ *** ТУКА ДА ГО ВКЛЮЧИМ В МОБИЛИЗАЦИЯТА НА ПУТИН! НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАМЕРЯТ ЖЕЛАЕЩИ, ДО СТУУДЕНТИТЕ ОПРЯ ПУТИН, ПРИЕ ДРАКОНОВСКИ ЗАКОНИ ПРОТИВ ОТКАЗ. ЕТО МОМЧЕ,*** ПОДКРЕПИ РУСИЯ ДЕ!
95
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До: номер 96 "Отчаяните хора бягат назад, а не атакуват, брюкселски мaлoумници." Мдаааа... Ама ти наистина явно не си чул разказа на самия Путин когато е бил дете?Като малък Путин си играл на улицата и на входа на блока видял един огромен плъх.Плъхът също го видял, и понеже бил уплашен и отчаян, че няма къде да бяга, скочил върху него и го одраскал по лицето...Путин лично го разправя това - има го записано някъде в Youtube, ще го намериш ако се разровиш!
94
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От Гугъл съобщават че най-задаваните въпроси в Русия след последната телевизионна изява на Путин са "Как да емигрирам" и "Как да избегна мобилизацията?"
93
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОТГОВАРЯМ НА ДРУГАРА ОТДОЛУ - АБЕ ТУРЦИЯ КАТО ДАВА ОРЪЖИЯ НА УКРАЙНА, ЩО СЕ ЦЕЛУВА ПУТИН С ЕРДОГАН БЕ??? ЗНАЧИ ЕС Е ЛОШ, А ЕРДОГАН - ДОБЪР, А?
92
10
 
2
 
! Отговори
ИВАН преди 1 година
ЗНАЧИ РУСИЯ АКО ДОСЕГА Е ЗАГУБИЛА 50 000 ВОЙНИЦИ И Е ПОЧТИ РАЗРУШИЛА УКРАЙНА, КАКВО ЛИ ЩЕ НАПРАВИ С ТЕЗИ 300 000?! ВСЕКИ МОЖЕ ДА ПРЕЦЕНИ! ИДВА ДРУСАНЕ, АМА ЯКО ДРУСАНЕ!
91
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До: 92 Ако се изтегли от Украйна това значи че трябва да гризне капсулата с цианид (или де да знам, Новичок или каквото там има) и да се гръмне с главата за по-сигурно с личния си пистолет, като Хитлер! Генералите, адютантите му и олигарсите няма да го оставят жив, ако отстъпи, това е сигурно!!!
90
5
 
8
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
Това ли измислиха в ЕС като коментар: "Путин бил отчаян и не се интересувал от мир. И имало провали в Украйна". Г'лупости на търкалета. Ако беше отчаян, щеше да търси мир. А и какви провали има в Украйна? Целият Луганск е изчистен от укронацистите, остава малко от Донецк. Следват референдуми, след които Донецк, Луганск и Херсон се присъединяват към Руската федерация. Това ли било провал? Има за какво да е отчаян Зеленски.
89
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин завърши специалната военна операция с пълен провал и сега пристъпва към фаза 2 гробилизация на 300 хиляди руски граждани.
88
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Очаква се до 20 минути да изстрелят поредния космически кораб Союз от Байконур с един американски астронавт и двама руски космонавти към МКС.
87
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин сам си подписа смъртната присъда... Нали всичко "вървеше по план", а защо тогава обявява мобилизация...?