Украйна: Русия не се е отказала да превземе Киев

Според ВСУ има вероятност от ново нападение от територията на Беларус
3 окт 2022 20:06, Йоана Цонева
156
Украйна: Русия не се е отказала да превземе Киев
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин не се е отказал от плана си да превземе Киев. Това предупреди генерал-лейтенантът от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) и командващ Обединените сили Сергей Наев в ефира на украинския телевизионен канал "ТСН".

Според него заплахата от второ сухопътно настъпление на руските войски срещу Киев не е изчезнала, тъй като превземането на украинската столица остава приоритет в престъпните планове на Путин. Въпреки това към момента, увери Наев, командването на ВСУ не наблюдава съсредоточаване на личен състав и военна техника на Въоръжените сили на Руската федерация, които могат да бъдат използвани за сухопътна атака срещу Киев.

Според командващия Обединените сили на украинските войски, военно-политическото ръководство на Украйна се възползва от успешното настъпление на ВСУ в източната част на страната, за да подсили укрепленията и граничните линии на север.

Още по темата
"Обстановката на територията на Брянска и Курска област е следната: Има до 5 руски батальонно-тактически групи, които са подсилени от подразделения на граничната служба, Силите за специални операции и Росгвардия. Те извършват разузнавателна дейност, провеждат системни обстрели с артилерия и минохвъргачки. Към настоящия момент нашите успешни действия в източната част на Украйна не позволяват на противника да натрупва сили в това направление“, продължи Сергей Наев в разговор с журналист.

По-рано Министерството на отбраната на Украйна вече съобщи, че не изключва повторно сухопътно нахлуване на руските въоръжени сили от територията на Беларус.

Според анализ на Американския институт за изучаване на войната (ISW) за Кремъл в момента е по-важно да задържи окупираните украински територии на юг, отколкото да укрепва отбранителните линии в Луганска област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
11
 
10
 
! Отговори
Даеба преди 1 година
Войната ще ескалира и Източна Европа ще пострада жестоко за ястребовия си плам, особено Полша, Чехия и Словакия, а защо не и Прибалтика? Дано нас не ни забележат, че дупе да ни е яко заради Кировите изцепки.
34
10
 
9
 
! Отговори
Рубла битти преди 1 година
Рублата умре, тия Киев щели да превземат хехе
33
7
 
7
 
! Отговори
ХИЧО преди 1 година
Вермахта на НАТО да влиза в Украйна и да смаже азиатските терористи на жужето.
32
2
 
8
 
! Отговори
Кори преди 1 година
До Анонимен 25, като зомбирани само това повтаряте "ресурси". Господ дава но в кошара не вкарва. Като ги има в земята тези ресурси ,ти какво направи с тях? Какво произведе от тях? Рудата на машина трябва да стане, като имаш горивата и имаш рудата, каква машина произведе? Вместо да се срамувате че при тези приодни богатства, нищо свое не можете да произведете, вие се гордеете! "Ресурси"?! Нефт и руда не работят сами по себе си, трябва на нещо да ги направиш.
31
1
 
5
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 година
До Най-жалката: Само дето всичките данъци и печалби на Лукойл отиват в Мада Раша. Не знам кои мислиш, че са собствениците на Лукойл, но това, че са си регистрирали фирма в Швейцария или Америка, не значи, че са швейцарци или американци. Баш са си руснаци.
30
10
 
3
 
! Отговори
Адмирации преди 1 година
Русия, ще засили атаките, трябва да действа смело и решително! Трябва да се ударят складове за оръжия, в Полша, Чехия и Словакия, идват от запад, и се съхраняват и изпращат на различни райони в Укрия! Ако НАТО се намеси, Путин трябва да извади и дори да изстреля ядрена ракета с малък заряд , за да разберат, че е сериозен
29
6
 
7
 
! Отговори
САМО ДА ПОПИТАМЕ.. преди 1 година
В БЕЛОРУС ИМА ЛИ ДОСТАТЪЧНО ЧУВАЛИ ЗА ГРУЗ-200...???!...АКО НЯМА ДА ВИ ДОСТАВИМ ЛИ ..???!
28
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко по реда си първо одеса
27
0
 
0
 
! Отговори
.... преди 1 година
До Ха ха! Ами ще изгорят живи!
26
10
 
7
 
! Отговори
Най-жалката преди 1 година
...кремълска опорка, как Западът искал ресурсите на Русия! Какъв им е проблемът, като Путин беше сложил всичко на тезгяха! Просто проверете, чия собственост е Лукойл, и ще паднете от смях! Вече ги хариза своите ресурси, и Джуджето тръгна да завладява ресурсите на съседите!
25
8
 
7
 
! Отговори
Ха-ха! преди 1 година
Тия хора наистина ли си мислят, че руснаците ще позволят да са в противниковия лагер и това да им се размине? Ако трябва, ще ги изгорят живи, но няма да ги дадат на американците. Неприятно, но факт.
24
3
 
8
 
! Отговори
До анонимен преди 1 година
На мои роднини и трите им деца са студенти Русия, в Москва, понеже Русия предлага напълно безплатно следване и те се възползваха. Единият завърши миналата година и се върна в България, работи в една Търговска фирма като технически ръководител и доста се замогна. Като цяло такива кадри се разграбват бързо в България.
23
12
 
10
 
! Отговори
...! преди 1 година
До русофила! В една война, първо изклащат наведените! Украйна е тази, която спира варварите на Кремъл към Европа! Така че ,всеки с глава на раменете си , е длъжен да ги подкрепи!
22
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС, много се надяваше Русия да се присъедини към тях, понеже Руската империя още от незнайни времена е желана, с нейните жестоки ресурси. Барозо, я омайваше дълго време, но не успяха.
21
4
 
7
 
! Отговори
Уха! преди 1 година
Тия мръснозелените още нищо не са видели. Тепърва ще ядат хурката.
20
8
 
8
 
! Отговори
Ванго преди 1 година
Киев ке падне !
19
9
 
13
 
! Отговори
Българофил преди 1 година
Само се надявам натовските *** да не ни вкарат във война. Колкото до Украйна - не ми пука за тия, все ми е тая. Разпад на Русия обаче би бил голям проблем в региона за десетилетия, така че се надявам и до това да не се стигне. Най-добре е янките да си ходят вкъщи и да ни оставят на мира! Стига са ни създавали проблеми. Ние с руснаците нямаме сериозни дрязги, така че стига са ни "помагали" разни европейски и задокеански атлантици!
18
6
 
4
 
! Отговори
Мечо пух преди 1 година
Украинка е професия!!
17
7
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Украинците са реалисти! Те просто казват какво се върти в мозъка на болното Джудже! А какво ще стане в действителност, тепърва ще разберем! Много е важно с какво оръжие ще ги снабдят! А Западът засега само следи ходовете на Кремъл и горе-долу гледа равнопоставеност! Засили ли агресията, ще се засилят и оръжията! Западът твърдо си следва, за икономическото смазване на Русия, и засега времето работи за тях! Дори Путин им понася, на техният сценарий!
16
7
 
11
 
! Отговори
Адмирации преди 1 година
Путин е на прав път, взе територии колкото България, а някой казват, че бил пътник? Той взе 20% от Украйна, ще я вземе цялата, трябва време.