Западът коментира офертата за диалог на Борисов

Нови избори са най-вероятни
5 окт 2022 09:56, Росен Стойчев
77
Западът коментира офертата за диалог на Борисов
Снимка: БГНЕС

Победителите от изборите в България предложиха диалог за надпартийно правителство. Това казва в свой коментар за страната АФП.

От там коментират публичния призив на Бойко Борисов, след като ГЕРБ спечели първото място на вота в страната.

Медията обяви, че изборите са се провели при невиждано ниска избирателна активност.

Още по темата
Обяснява се, че победителите са изолирани и нямат ясни партньори за общо управление.

Борисов е готов да даде път на надпартийни експерти, които да водят преговори с всички по уточнени приоритети. Управляващите доскоро Продължаваме Промяната обявиха, че няма да участват в такова правителство, както направиха и техните коалиционни партньори от БСП и ДБ.

Самият Борисов изключи вариант за партньорствo с ДПС и да търси партньори сред малките групи. Групата на Стефан Янев "Български възход" се определя като умерена проруска партия.

От медията обясняват, че при неуспех на Борисов да състави правителство, държавният глава ще връчи мандат на други две групи в парламента, които нямат шанс за правителство и страната отива към нови избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
4
 
4
 
! Отговори
Enzo преди 1 година
*** либерален сайт. Нали Баце копуваше гласове. Ко стана а? Байдън ще ви направи правителство. И на другите изборен ще е така.
60
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баце гледай да направиш правителство защото на другите избори може да излеземe да гласуваме и няма да си първа политическа а може и да си трета при положение че излезнаха всички гербаджии за да те подкрепат ние не сме излезнали какъв хаос създаде свали правителство и сега не може да управляваш ***
59
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо свалиха правителството при положение че не може да управлява
58
14
 
18
 
! Отговори
Жълтопаветни преди 1 година
Майданци, тука ли сте! Разбрахте, че ако не спретнете мръсните ала КГБ компромати никога няма да видите власт (и пари), а идваха еврофондове, План за възстановяване (с договорени от Бойко на макс средства) и зажадняхте. Съсипахте държавата ***! Също като Украйна...
57
32
 
33
 
! Отговори
Лъжи преди 1 година
Не може да управлява сам и затова се прави,че търси диалог.Много добронамерен стана.
56
33
 
28
 
! Отговори
Главанак преди 1 година
Тъпо Бойко,много тъпо. Просто много тъпо.Никой няма да ти се хване на номера.А той е-отклонявяне на удара.Всеки що годе мислещ индивид го знае.Крайно време е да разбереш- освен членовете на ОПГ Никой няма да те подкрепи!Който те подкрепи,изгаря.Класически пример-Слави!юТака че прави си правителство и си управлявайки!
55
10
 
20
 
! Отговори
Ника преди 1 година
Слушах "видната"представителка на Борисов. Намерението да се даде оръжие за Зеленски е хвърляне на България във война.Защо не попитате колко от избирателите на ГЕРБ го искат?Тук не става въпрос за русофили/русофоби ,а за мъдрост.Срещу войната може да се реагира НЕ само с война.
54
12
 
27
 
! Отговори
Колко преди 1 година
*** трябва да си, за да повярваш за кюлчетата! Човекът докато го е нямало, някой си е влязъл в "хотелската" му стая, подхвърлил е едни предмети и тъй то. Даже не си е направил труда да спази аранжировката на случайните предмети в стаята - тоест влизал си е повече от веднъж. Този някой си е можело и да убие Бойко и то така, че да прилича примерно на инфаркт! Това си беше предупреждение от мафията към Бойко, че нито НСО, нито Господ ще го спаси, ако кукловодите решат!
53
1
 
7
 
! Отговори
Уйо преди 1 година
Трябва да сложиш професионалисти като мене :)
52
2
 
16
 
! Отговори
Дьорд Шорош преди 1 година
Без одобрението на Запада (т.е. мен) никакво правителство не може да се състави!
51
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия да не ни се бъркат. ПП+БСП и още няколко могат сформират стабилен кабинет.
50
18
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирчо като ги канеше на дебат гробаджийте демонстративно напускаха.Късно е либе за китка.
49
31
 
36
 
! Отговори
Боко с кюлчетата преди 1 година
Не разбрах на Тоя от Банкя кои са му "ЕКСПЕРТИТЕ". Тоя не разбра ли,че докато не отиде там където му е мястото, държавата винаги ще е в това Блато. Същият Тоя, който Биеше Хората под колоните на Министерския съвет,а той седеше горе и потъркваше ръце !!!
48
11
 
25
 
! Отговори
Не знаем преди 1 година
Въпроса е дали фигуранта управлява или друг кръг позабравени мутри в изгнание като г-н Божков и компания.
47
7
 
31
 
! Отговори
УРА ЗА НОВОТО УПР... преди 1 година
"От западните медии обясняват, че при неуспех на Борисов да състави правителство, държавният глава ще връчи мандат на други две групи в парламента, които нямат шанс за правителство и страната ОТИВА КЪМ НОВИ ИЗБОРИ". МИ ТО И *** РАЗБИРА, ЧЕ ТАКАВА Е ИГРАТА. ГЕНЕРАЛА ДА УПРАВЛЯВА НЕПРЕКЪСНАТО.
46
17
 
37
 
! Отговори
Жанна Петрова преди 1 година
Защо от Европа не видяха протестите срещу Тиквата а сега се обаждат?
45
22
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
...кога Петков и Василев станаха крадци? Не можеш да ми сравняваш 6 месеца управление с 12 год пладнешки обир на бб
44
27
 
23
 
! Отговори
Идиота преди 1 година
Абе тука сте само да не кажа какви вижте горе как съм се кръстил вие не виждате ли че светът се разпада та само тръбите борисов та борисов а другите крадци като кирил петков като асенчо какво става с тях мижитурки... Гледате си само под носа в този форум кораба потъва а вие продължавате да говорите за борисов ...само той ви е виновен за държавата ....е това е българина исус христос да ви слезе тука да стане министър-председател пак ще го разпънете и ще го обесите
43
33
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ-СДС изхарчиха няколко милиарда от откраднатите стотици милиарди, за да свалят правителството на ПП и да спечелят изборите, но резултата е мижав - само 632 хиляди гласа при над 6,6 милиона имащи право на глас.
42
24
 
19
 
! Отговори
Западът ЗАПАДА ! преди 1 година
Борисов и Заев - АУТ !