Фон дер Лайен и Шолц с призив за "План Маршал" за Украйна

Следвоенното ѝ възстановяване ще е мисия на цяло поколение
24 окт 2022 08:24, Елка Василева
102
Фон дер Лайен и Шолц с призив за "План Маршал" за Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Следвоенното възстановяване на Украйна ще бъде "мисия на цяло поколение", която изисква стратегия от мащаба на плана "Маршал", заявяват германският канцлер Олаф Шолц и председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, съобщи ДПА.

Още по темата
Те защитават тази теза в статия, публикувана онлайн от "Франкфуртер алгемайне цайтунг" в неделя - един ден преди германско-украински икономически форум в Берлин, посветен на възстановяването на Украйна. Шолц ще открие срещата заедно с украинския премиер Денис Шмигал. Разговорите ще бъдат последвани във вторник от експертна конференция, организирана от Европейската комисия и от Германия, която в момента председателства Г-7.

Европа има специална роля в подкрепата за Украйна, защото тя е кандидатка за членство в ЕС, отбелязват Шолц и Фон дер Лайен и пишат: "Пътят на реконструкцията следователно е и украинският път към ЕС".

"Украйна освен това защитава базирания на правила международен ред, основата на нашето мирно съвместно съществуване и на напредъка в световен мащаб. Така че, когато подкрепяме Украйна, ние изграждаме нашето бъдеще и това на нашата обща Европа", заявяват германският канцлер и председателят на ЕК.

Германска група за лобиране, която представлява компании с интереси в Източна Европа, също е призовала за план за възстановяване на Украйна по модела на плана "Маршал", съобщи Ройтерс, като се позовава на медийната група RND.

Досието от 20 страници, озаглавено "Да възстановим Украйна", в което се анализират въпроси от индустрията до земеделието и енергетиката, ще бъде представено на германско-украинския форум в понеделник.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
12
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Украйна е създадена незаконно, не знам за какво говори Шулц. След ВСВ има споразумение за ненарушаване на границите, следователно и Украйна и много други псевдодържавички са незаконно създадени.
10
2
 
17
 
! Отговори
anonimen преди 1 година
ПРЕЗИДЕНТЬТ ПУТИН Е ВЕЛИК !!!!!
9
2
 
20
 
! Отговори
Говедо преди 1 година
Как ще правиш планове за възстановяване,без да знаеш какво и колко ще се възстановява?Този ЕС е напълно урсулизиран,пак ще се харчет пари(големи) ,като 70-те млрд. за ковид-ваксини,по 10 на жител на ЕС,половината от които бяха изхвърлени!
8
3
 
22
 
! Отговори
anonimen преди 1 година
СЛАВА НА БРАТСКА РУСИЯ !!! ФАШИСТИТЕ В УКРАЙНА ТРЯБВА ДА БЬДАТ УНИЩОЖЕНИ !!!! БЬЛГАРИЯ СИМПАТИЗИРА НА РУСИЯ !!!!!
7
1
 
10
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Абе то хубаво ама...стига да има Украйна, а не нови региони на РФ. Иначе ще финансират дедовия на Путин.А може и това да имат предвид.
6
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 6 БравоМай си се понадрусал тъй в ранни зори и бълнуваш в нарко замайването си ! Путин несика да унищожи украйна а някой друг на неговото място до сега да го е направил.
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
4, 'Съчувствам им за това, което се случва, но дотам' --- на руски македонци няма какво да съчувствам! а какво ги чака нашите македонци...
4
28
 
1
 
! Отговори
Браво преди 1 година
Значи краят на войната е близо и окупаторите ще бъдат тотално изринати от Украйна! Значи и въоръжение ще им дадат, а и по-онтересното ще бъде, как ще си върнат и Крим! Проблемът остава във самите руснаци, как ще се отърват от Военно-престъпниците обсебили Кремъл!
3
2
 
34
 
! Отговори
jo преди 1 година
Не благодаря. Повечето граждани са против сегашната подкрепа за Украйна, камо ли за такава след войната. Да не забравяме, че Украйна не е нито в ЕС, нито е член на НАТО, тоест нямаме никакви ангажименти към тях. Съчувствам им за това, което се случва, но дотам.
2
2
 
24
 
! Отговори
Смех преди 1 година
А нас кога?
1
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
'Следвоенното възстановяване на Украйна ще бъде "мисия на цяло поколение"' --- демек ще има данък Украйна