Путин към Шолц: Берлин да преосмисли подхода си към Украйна

В телефонен разговор, иницииран от германската страна, двете страни обмениха мнения
2 дек 2022 16:45, Йоана Цонева
69
Путин към Шолц: Берлин да преосмисли подхода си към Украйна
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин заяви на германския канцлер Олаф Шолц, че линията на Германия и Запада по отношение на Украйна е "разрушителна" и призова Берлин да преосмисли своя подход, съобщава Кремъл, цитиран от "Ройтерс".

В телефонен разговор, иницииран от германската страна, двете страни обмениха мнения относно последните събития в Украйна.

От Кремъл посочват, че Путин е заявил на германския лидер, че защитава руските ракетни удари по цели в Украйна и е настоял на Москва да бъде позволено да участва в разследването на "терористичните атаки" срещу газопроводите "Северен поток" под Балтийско море.

Още по темата
По време на разговора руският президент е нарекъл доставките на оръжие за Украйна от Германия и други западни страни "деструктивна линия", поради която Украйна "напълно отхвърля идеята за каквито и да било преговори".

За последно Путин и Шолц проведоха телефонен разговор на 13 септември.

Междувременно сп. "Шпигел" съобщи, че Германия се готви да достави още 7 самоходни противовъздушни установки "Гепард" на Украйна в допълнение към  30-те такина установки, които вече се използват за борба срещу руската армия.

Допълнителните установки, които първоначално са били предназначени за скрап, трябва да пристигнат в Украйна през пролетта на 2023 г., като в момента се ремонтират от базирания в Мюнхен производител на оръжия Krauss-Maffei Wegmann (KMW).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До М: Само дето русия не си оттегли войските, ами ги изгониха като ....нечисти кучета.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 12, имах предвид Варшавския договор, но СИВ по същия начин се сгромоляса, макар че се съмнявам някой да прави разлика между една и друга руска организация.
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СИВ се разпадна, и Рашка ще не ще трябваше да се изтегли. Апропо, те не искаха да се изтеглят, но нямаше денги за да стоят. Последните съветски бази из Европа работеха чак до 94г. НАТО не се е разпадал, защо трябва някой да се изтегля, а и както каза колегата, германците дори настояваха за още натовски бази за да си укрепят сигурността. Както казах в преден пост, безкрайна е русофилската глу.пост.
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Германците дават скрап на укритата. Хахаха. Ама през 2023-та! Хахахх.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До М, агресора е Русия. САЩ нито ги е нападал, нито е разполагал. Русофилите май трябва да преценяте, но както виждаме това не се получава защото сте безкрайно глупавви.
4
0
 
0
 
! Отговори
Слободан преди 1 година
80 години след ужасите на нациска Германия, нейните наследници подкрепят финансово и оръжейно украинските последователи на австрийския художник. Колелото на историята винаги се завърта. Дано да не е със същите последици.
3
0
 
0
 
! Отговори
да бе мирно седяла преди 1 година
ако си седяха на задните части мирно руснаците нямаше да има взривени газопроводи
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Градинското джудже от Кремъл защо си мисли, че е в позиция да поучава и да раздава ултиматуми?
1
0
 
0
 
! Отговори
М преди 1 година
След ВСВ Германия бе окупирана от САЩ и Русия. С разпада на СССР Русия изтегли войските си .САЩ са там и сега. На всичкото отгоре разшириха НАТО до границите на Русия. И после Русия била агресор. Ами ако остави САЩ да си сложат ракетите в Украйна то по-добре сами да се гръмнат руснаците. Кой е агресора преценете