Кадрите с прострелян сириец, заради влизането ни в Шенген

19-годишният Рустум е станал жертва на регламентирана стрелба
6 дек 2022 21:38, Петя Славова
42

Кадри от 3 октомври с прострелян сириец на българо-турската граница показа международно разследване. Това стана само 48 часа преди страните членки да гласуват дали България да бъде присъединена в Шенген.

Заключението на разследването е, че 19-годишният Абдула Ел Рустум е станал жертва на регламентирана стрелба. Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев обаче се усъмни в достоверността и дори изтъкна – български граничари са били подложени на изключителна агресия.

"Такава агресия, която води до осакатяване на служители и разрушаване на местата, където тези служители трябва да изпълняват задълженията си - ще бъде посрещната със съответните ответни мерки", категоричен бе служебният вътрешен министър Иван Демерджиев, цитиран от Bulgaria ON AIR.

Европейската комисия призова България да разследва случая, но от думите на служебния министър и на главния прокурор Иван Гешев става ясно, че разследването е приключило със заключението, че не е имало стрелба от българска страна.

"Този инцидент е отпреди два месеца и се надявам, че няма да се използва сега във вреда на България, защото страната не го заслужава", смята обвинител №1. На същото мнение е и журналистът Мажд Алгафари.

"Точно заради влизането ни в Шенген - този клип се пуска сега. Друг е въпросът колко е истински. Много ме съмнява дали се е случило точно това", подчерта той, като допълни, че в охраната на границата ни има дефицити.

Според бившия директор на Гранична полиция генерал Красимир Петров оградата на границата е всичко друго, но не и ефективна. Той обобщи, че държавната политика за контрол на границата е грешна, а най-големият проблем е липсата на подготвени кадри.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
= преди 1 година
Тарикатите от ЕС искат да пускаме имигрантите у нас и да се грижим за тях вечно. Няма как да стане, начинът да бъдат спрени не е този. Преди много години живков сбърка и покани 20000 виетнамци,та в чудо се видяхме с тях. Накрая ги натоварихме на самолетите и ги върнахме обратно. Виетнам още ни се сърди,но въпросът се реши окончателно,така се прави
23
1
 
22
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Граница се пази с оръжие.Исторически факт.При необходимост граничарите трябва да използват оръжието по предназначение.Необходими са още няколко простреляни нашественика и напрежението на границата рязко ще намалее.
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тез мигранти прескачащи държавна гранична ограда не знаят ли,че трябва да имат бели каски по които да ги различават,като ония що носеха в Сирия тамошните Бели каски и снимаха клипове със сценки военни разигравани на терени с обгазени от зарин,простреляни настанени за лечение и др,все фалшиви сценки за съжаление,че да се избавят от нападения.Избавиха ги с взаимни сили с помоща на велики сили,но защо са дошли на наша територия сценки да разиграват,а не за 50 с нискотарифни авиони да летят до .
21
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
25 ти ако вярваш на медии си по наивен и от пеленаче. Да медиите е важно да направят новина. Не да представят, а да направят. И да послъгват и да променят фактите това за тях е нормално за да има по голям интерес и ефект. А най хубавата новина за една медия е лошата новина. Колкото по шокираща - толкова по-добре. В крайна сметка така се правят пари, което е причината една медия да съществува. От истина пари рядко се правят. А дори и цялата история да е истина-виж коментарите на видеото в тубата
20
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква е тази ерес? Български демократ да не вярва на медиите, които формират мненията и мисленето на целия свят? Това са западни медии, господа! Изпълнени са с ценности и говорят и показват само и единствено истината! Или искате да кажете, че послъгват когато трябва? Или постоянно ни лъжат? И за ставащото в украйна ли ни лъжат? Неееее! Нещо сте се объркали!
19
1
 
14
 
! Отговори
расист преди 1 година
в гърция пролетта на сухопътната граница беше страшно!Хваща ги с раници пълни с оръжие.Обирахи,събличаха ги голи и ги връщаха в турция.това на еврос.по морето откак мицотакис е на власт потапят лодки и отричат всичко пред ЕС.Нека се поучимИначе...главен булевард в Атина е вече гето и не можеш да излезеш като се мръкне
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом българските граничари не са стреляли, кой е прострелял сириеца. Най-вероятно някой друг сириец.
17
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отказът за Шенген е главно защото те са бесни, че България не е напълно лоялна на ценностите на Евросъюза. Едно се говори, а друго се върши зад гърба на европейците, на президента не може да се вярва, той е прикрит защитник на руските интереси. Европа не търпи такова двуличие, само на балканите си мислят, че номерът им ще мине.
16
8
 
9
 
! Отговори
1071 преди 1 година
До 18 МЮМЮНИТЕ ВЪН ОТ,Преживяваш съдбовни години. И твоите деди, преди 1354 година казваха това но не можаха да избягат от съдбата си и законите на историята. 6.750.000 народ си, раждаш 26.000 деца. ?????? За къде си?Моли се пак Османецът да дойде за да те опази. Паднеш ли в ръцете на Ханс изчезваш.Ти пак плюй по комшията си.Глупав ***.
15
3
 
21
 
! Отговори
СС преди 1 година
Евроджендърите знаят ли,че за три месеца има трима убити полицаи от талибани ???
14
21
 
1
 
! Отговори
Рюте преди 1 година
От отправените тук коментари е видно,че балканската мечка не е дорасла за Европа. Ще я държим още известно време (50-60 години) извън Европа та барем до тогава със смяната на поколенията изчезне и фашизираният- комунистически недъгав елемент. В противен случай, тази българска неприязън и злоба ще отрови и нас истинските европейци....
13
5
 
25
 
! Отговори
МЮМЮНИТЕ ВЪН ОТ преди 1 година
БЪЛГАРИЯ И ИЗООБЩО ОТ ЕВРОПА
12
18
 
5
 
! Отговори
681 преди 1 година
До 8 Анонимен;Ти беше ли там когато Турция убиваше жени и деца " кюрди"? Дай твои доказателства,такива,които са твои наблюдения. А кога успя да преброиш 1 милион арменци? И те да не са 1-2, защото вие българите и арменците си приличате много по това,че не зачитате чуждите болки и загуби а вашите единици стават хиляди, десетките десетохилядни. Вие успяхте в една църква от 65м2 да вкарате 10.000 души но не давате да се правят изследвания на черепите и костите на кръвта по стените
11
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз не виждам какъв е проблемът да се стреля по нелегални мигранти. Оръжията са зачислени на граничарите с тази цел.
10
2
 
25
 
! Отговори
Бивш граничар преди 1 година
По мое време пиле не може да прехвръкне . А си ги пуснал хадесцип. Панделката не ти мърда
9
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако влизането в Шенген означава да опъваме червения килим за такива като тези, по-добре изобщо да не влизаме.
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно навреме излезе този клип от преди 2 месеца . Пък вие се обвинявайте - българин срещу българина , докато от вън дружно ви сготвят
7
20
 
7
 
! Отговори
Преживял много преди 1 година
Нищо не е по-ценно от човешкият живот. Нищо не е по-ценно от свободата. Това е което мога да кажа. Всеки заслужава да е свободен. Западна Европа експлоатира богатствата на тези народи, сега не желае да споделя натрупаното от техните богатства с истинските им собственици .Това е цинизъм и фашизъм.
6
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
защо не се минира цялата граница, да викнем азов , нали сме партньори ?
5
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
сорос организации нпо правят тези миграции