Украинци твърдят: Няма коледно примирие от Русия

Руските сили продължавали с военните действия
6 яну 2023 23:31, Йоана Цонева
119
Украинци твърдят: Няма коледно примирие от Русия
Снимка: БГНЕС

Въпреки изявлението на руското министерство на отбраната, че от 6 януари по обяд в зоната на военните действия се въвежда "режим на прекратяване на огъня" по повод коледните празници, обстрелът от руска страна не е спрял, твърдят украинците, и много жители на Украйна са били принудени да прекарат Бъдни вечер в бомбоубежища, обобщи руската редакция на "Би Би Си".

"Руснаците стреляха 14 пъти с артилерия и три пъти щурмуваха едно от нашите селища", написа Сергей Гайдай, ръководител на Луганската областна администрация, в канала си в Telegram. - Хората в освободените села седят по цял ден в мазетата. Така православните убийци ни пожелават весела Коледа."

Още по темата
Руската страна твърди, че само е отвърнала на огъня, докато ръководителят на самопровъзгласилата се ДНР Денис Пушилин подчерта предишния ден, че такъв ответен огън не попада в обхвата на "коледното примирие".

Украинските власти твърдят, че "прекратяването на огъня" не е продължило и минута. Още около обяд московско време Кирил Тимошенко, заместник-ръководител на украинската президентска канцелария, съобщи за обстрел на Херсон. Целта на удара е пожарна станция. По-късно областният управител на Херсон Ярослав Янушевич потвърди, че при обстрела е загинал един пожарникар, а други четирима са били ранени.

В Краматорск 14 частни къщи са засегнати от обстрел, но за щастие няма жертви.

На 6 януари град Курахово в Донецка област също беше подложен на силен обстрел. Кметът на града Роман Падун съобщи, че са нанесени щети на многоетажни жилищни сгради и че е ударено инфекциозното отделение на местната болница, при което е пострадала една от медицинските сестри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укрите вече почнаха съвсем да омръзват и на най-заклетите им помагачи. Прогнозирам, че до края на годината ще се видят сам-саменички тогава войната просто ще приключи. Без външна помощ няма да утраят и 5 секунди. Толкова са зависими, горките. И пак ще прачкат в нозете на Русия, та дано се смили да им помогне и да им оправи инфраструктурата, та поне да има покрив над главите им.
29
31
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре, че България е приела да чества Коледа на 24 декември, като в нормалния православен свят! Не знам как се празнува Коледа след Нова година, руснаците и сърбите правят всичко наобратно.
28
26
 
11
 
! Отговори
Та както казах.... преди 1 година
не е важен начина по който се унищожават руските фашаги, важното е да се прави методично.
27
16
 
9
 
! Отговори
минист на лъжата преди 1 година
даде ли действителният брой на монголоидните нацисти дали фира в първите минути на годината
26
21
 
10
 
! Отговори
др0гаре плоскоземи преди 1 година
помните ли базата Енгелс.......скоро и в мaZкве и санк пит. ротФронт каскети смачкани.
25
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма примирие защото наркоманът Земенски нареди обстрел срещу мирните жители на Източна Украйна точно в 12,00 ч. на 06 януари на обяд, навръх Коледа по източния църковен календар! Господ гледа и ще го съди жестоко за престъпленията му!!!
24
15
 
14
 
! Отговори
Весьолъйе новости преди 1 година
Фашистката хунта на готвача е превзела две къщи в село с четири такива. Браво. 3 месеца превземаха завод, а сега 6 месеца - 2 къщи.
23
2
 
8
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Не се знае вече какво става.
22
24
 
9
 
! Отговори
рушофилски трол преди 1 година
С пожелания за много повече черни чували за руските фашаги.
21
11
 
38
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 1 година
Ами нали Зеленчука го отказа. Путин го предложи,Зелката отказа. Те Укрите кво искат. Те да стрелят по Русия а Русия да не стреля по тях. Нагли до безобразие !
20
12
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците действително предложиха временно прекратяване на огъня, но киевския наркоман отказа. По-лесно е да се отвличат хора от улицата и да се хвърлят в битките му срещу руснаците. Забавно е, че сте приели слогана "вече знаеш" а криете от хората елементарна информация.
19
22
 
17
 
! Отговори
Има има преди 1 година
Руските войски съвсем примирено стрелят по болници и жилищни сгради !
18
17
 
16
 
! Отговори
Ех ама не разбрали преди 1 година
Путин имаше предвид Банго Васил. Тогава съвпада Рашистанската Коледа. Кадиров щял да коли коза по случая на живо в ТикТок.
17
9
 
22
 
! Отговори
Питам преди 1 година
Само незнам каква е идеята да налееш 300 милярда долара във страна която няма да съществува скоро? И да питам още официално ли забраниха да се говори за корупционния скандал във евро парламента и Гръцкия ботукс Евдокия?
16
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия има пробив в Солидар, украинските войски се изтеглят!Пробивът е дълбоко в съветския червен зааадник!:)))))))))))))
15
4
 
4
 
! Отговори
Браво браво преди 1 година
Всу прилага тактика на изтощение на ВКС . Не им дават почивка и ги карат да гърмят и по Коледа . Източно православна Коледа.
14
8
 
22
 
! Отговори
Новини от фронта преди 1 година
Русия има пробив в Солидар, украинските войски се изтеглят!
13
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин загуби войната когато в края на февруари беше съвсем уверен, че украинците ще го посрещнат като победител. Дори се изцепи в ефир с директно обръщение към украинците, приканяйки ги да им помагат за да свалят въображаемите нацисти. Те тогава войната беше загубена, сега просто увеличаваме броя на жертвите!
12
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама нали Украйна се отказа от примирието?? Какво искат??
11
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има две версии! Едната версия е, че Путин лъже. Напълно достоверно изглежда, бункерното джудже лъже нон-стоп! Втората версия е, че никой не се съобразява с Путин. Русия е като разграден двор, казал съм Ви! Мислите ли, че Путин може да нарежда на Пирожкин и Пармезан?! Навремето е могъл, сега е само лице на управлението и всеки прави каквото си иска!