Йенс Столтенберг: Путин надцени силата на своите въоръжени сили

Той очаква да бъдат доставени повече тежки оръжия на Украйна
15 яну 2023 21:56, Нели Христова
162
Йенс Столтенберг: Путин надцени силата на своите въоръжени сили
Снимка: БГНЕС

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг изрази очакване "в близко бъдеще" да бъдат доставени повече тежки оръжия на Украйна, предаде Франс прес.

Столтенберг каза това в публикувано днес интервю за германския всекидневник "Ханделсблат" преди предстояща в петък координационна среща на западните съюзници на Киев.

"Обещанията в последно време за доставки на оръжия са големи и аз очаквам повече такива в близко бъдеще", заяви генералният секретар на НАТО. Той подчерта, че войната е навлязла в "решаваща фаза". Затова "е важно да доставим на Украйна оръжията, от които тя има нужда, за да спечели", призова Столтенберг.

Западните държави дълго време не бяха склонни да дадат на Киев тежките оръжия, за които той настоява, тъй като се опасяваха да не бъдат въвлечени в конфликта или да не провокират Москва, отбелязва АФП. Този месец обаче Съединените щати, Германия, Франция и Великобритания обещаха да изпратят такава военна техника.

На 20 януари в американската военновъздушна база "Рамщайн" в Германия предстои среща на министрите на отбраната на западните държави съюзници на Украйна, които ще обсъдят по-нататъшната подкрепа за страната срещу руските нашественици.

Столтенберг каза още в интервюто, че руският президент Владимир Путин е допуснал грешка, като е нападнал Украйна, предаде БТА.

"(Путин) надцени силата на своите въоръжени сили. Ние виждаме техните погрешни стъпки, липса на дух, проблеми с командването и лошо оборудване", отбеляза генералният секретар на НАТО.В същото време Столтенберг предупреди, че Русия не бива да бъде подценявана или отписвана. Руснаците "доказаха, че са готови да понесат тежки загуби, за да постигнат своята цел", аргументира се той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
16
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Хитлер се надцени и си пръсна кратуната.Путин се надцени и го очаква същата съдба.Ако има доблестта да го направи.Като гледам как се е заврял в бункера,ме съмнява,че ще го направи.
67
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Посмях се много! Особено на коментарите. Превземането на тоя Соледар вероятно беше само демонстрация. На руснаците им е изгодно да има война за да си продават енергоносителите 3 пъти по- скъпо - Затова и не я завършват. Иначе показаха какво могат. Едно е да воюваш с наемници, мобилизирани и опълченци. Не че Вагнер са лоши войници. Напротив! Но съвсем друго е да се изправиш срещу черните барети на тихоокеанския флот. 2 роти има няма 200 човека за една нощ ги разпердушиниха. Пишете си каквито глуп
66
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как върви наминацията за Нобелова награда за мир, а Йенс?
65
4
 
5
 
! Отговори
Путин преди 1 година
Лааппаааа
64
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
абе нехрани маико хем ви е страх от ядреноторъжие хем си чавкате русия ще ви попилея стига с вашите измислици и глупости че ни омръзнахте
63
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Сата НАТО Да, бе, "независима" била Украйна, където ги командват и убиват всякакви чужденци-неславяни, украинците нямат думата в собствената си територия, ако кажеха собственото си мнение, изчезваха безследно или ги убиваха, така бяха убити и украински журналисти, живеят в страх или са превърнати в зомбирани нацисти от пропагандата!
62
3
 
4
 
! Отговори
Kostas Linke преди 1 година
Втор.Свет. Война--Плана БАРБАРОССА == ОСВЕН 6 МИЛЛИОНА ГЕРМАНСКА ВОЙСКА, РАЗДЕЛЕНА В ТРИ ГРУПИ АРМИИ --- СЕВЕР, ЦЕНТЪР, И ЮГ........има ОЩЕ 1 миллион италианци, 500 000 румънци, 400 000 французи, 200 000 нидерландци, 300 000 унгарци, 200 000 испанци, 200 000 шведи, 200 000 финландци, 300 000 ТУРКОМАНИ = ТУРКЕСТАНЦИ ОТ Средна Азия и Западен Китай ., 100 000 бошняко-мусолмани , и 100 000 кавказци . + ПОНЕ минимум 1000 БЪЛГАРИ СЕ БИЯТ ВЪВ ВЕРМАХТА .======== срещу СССР !!!
61
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 79Същото важи и вашият главно командващ сащ.. Сърбия, Ирак, Сирия, Либия кой ги бомбардира и кой ги смучи ресурсите? Айде сега отговори нали сте най-демократичните индивиди,,
60
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До дядо йоцо гледа Преди да нападне вероломно Полша и Русия, Хитлер е превзел и окрал половината държави в Европа, включително са заграбили заводите и храната, има кадри как ограбват храната и в днешна Украйна(Русия) и я товарят на влакови композиции , дедите на днешните ураинци , не само са били убивани и палени, но и изхвърляни от домовете си, където настаняват нацисти и немци! Не само това, но Хитлер използва хора от заграбените западни държави във войната си срещу Русия, насилени да воюват
59
18
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Украйна е независима и суверенна държава и руз ката из мет няма никакви права да бъде там. Също както и Македония е суверенна държава и българските де били нямат никакви права над нея.
58
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашествениците сте вие, защото Украйна е руска територия с руско население и украинците , които използвате за пушечно месо, също са руснаци по произход, но не вашите деца умират, а славяните, какъв го дирите в чуждата руска територия Украйна или искате да подпалите и Европа? Спрете да наливате масло в огъня и пращате оръжия!И амеркански военен каза, че Русия има по-добри оръжия и по-голям шанс при голяма война, тогава защо се съгласявате да пращате оръжия и наливате масло в огъня, отделно и да
57
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Окраина не е натовска държава вие какво търсите там? САЩ и НАТО излъгаха Горбачов, че Алиансът няма да се разширява нито сантиметър на изток и какво се оказа? Това са уж демократи???
56
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За информация на натовския ястреб: Уж надценената армия на Путин вече владее 20% от територията на бивша укрия,а повече от сигурно е, че ще има и още доста липси! Понял???
55
13
 
3
 
! Отговори
Андрей Чикатилло преди 1 година
Майка Россия да наемат армия от Канибали от Папуа Нова Гвинея, и Россия ще завземе Киев за 2-3 дена . Хем Папуасите ще плюскат убитите Украински предатели още на бойните линии и на самия Рубежен Фронт .
54
3
 
3
 
! Отговори
до дедо цоцо преди 1 година
С каруци и пеш викаш, хи хи хи. Ти за Вермахта ли си чел или за "великата" българска армия от преди девети септември 1944г?
53
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пидуфила путин обича да целува момченца по корема.И то пред камерите-за справка-ю-туб.
52
14
 
11
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 1 година
Вермахта с половината си армия за една година стигна до Сталинград на 2000 км от родината си, без суровини, с армия ходеща пеша и снабдявана с каруци. Руснаците имат всичко но не могат да мръднат на повече от 100 км. от границата си.
51
17
 
11
 
! Отговори
Путин 100% преди 1 година
Има малък полов орган ! Иначе нямаше да ги има тези комплекси да забранява гей паради да се снима с мечки , да е гол до кръста и всичките му снимки да са от долу на горе да изглежда по висок . Комплексарче като всеки русофил
50
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цялата работа е, че Запада се страхува от това какво ще последва, когато Украйна натика Мордор обратно в блатото. Защото Мордор е гнила империя с ядрено оръжие и при разпад нещата са много опасни кое къде ще попадне. И противно на твърденията на болните ***, че лошият Запад искал да смачка открай време добратаРусия - интересите на Европа и САЩ са за баланс, а една нормална Русия би балансирала Китай, който е много опасен. Ама на лиПу толкова му е мозъкът - в 21 в. да разширява империя.
49
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кучетата си лаят, армията на РФ си върви. Накъде? На запад, разбира се!