НАТО: Русия готви нови офанзиви в Украйна

Столтенберг подчерта, че бойните танкове са важни за Киев
24 яну 2023 13:53, Йоана Цонева
162
НАТО: Русия готви нови офанзиви в Украйна
Снимка: БГНЕС

Русия "подготвя нови офанзиви" в Украйна. За това предупреди генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

По тази причина той призова за допълнителна военна подкрепа за Киев, включително танкове, в помощ на украинските сили в сраженията срещу руската армия.

Говорейки заедно с германския министър на отбраната Борис Писториус, Столтенберг подчерта, че бойните танкове са важни за Украйна, тъй като ще ѝ помогнат да отблъсне руските атаки и да си върне територията.

Той обаче изтъкна и че Германия - въпреки че все още не е взела решение относно танковете "Леопард" - е сред страните, които "оказаха най-голяма подкрепа" на Киев.

От своя страна Писториус посочи, че няма промяна в позицията по отношение на танковете "Леопард", но увери, че Берлин е готов да вземе решение по въпроса "скоро".

Още по темата
Той заяви, че съюзниците могат да започнат обучение на украинските сили за използване на танкове "Леопард", въпреки че все още се очаква решението на Берлин дали да разреши доставката на въоръжението на Киев, съобщава "Франс прес".

Изрично насърчих страните партньори, които имат "Леопард", да обучават украинските сили на тези танкове, подчерта Писториус.

Столтенберг приветства "ясното послание" на Писториус, защото по негови думи, след като бъде взето решение за доставката на бойни танкове, ще отнеме известно време те да бъдат подготвени, а украинските войници да бъдат обучени да ги използват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
15
 
2
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Анонимен - 88 - повтаряй си го! Често и като мантра! Те и руските алкалаши така правят, надявайки се да не се срещнат с Леопард на фронта. Но ще се срещнат. Тъкмо да видим на дела колко стува "могъщата" руска техника. Че, до момента нещо ич я няма.
92
11
 
1
 
! Отговори
HIMARS преди 1 година
Ще посрещна новата офанзива с празничен салют,както в Макеевка.
91
3
 
19
 
! Отговори
докат дойдат танкове преди 1 година
Киев ще е окончателно капитулирал..
90
1
 
13
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 1 година
АКО ВИ НЯМАШЕ ВАС ПОДПАЛВАЧИ НА ВОИНИ СВЕТЪТ ЩЕШЕ ДА Е МИРЕН.ТОЯ СТОЛТЕНБЕРГ ИСКАМ ДА МУ ДЕРА КОЖАТА НА ЖИВО ОТ ПРЪСТИТЕ НА КРАКАТА.ДОЛЕН АНТИЧОБЕШКИ САТАНА.
89
15
 
2
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До 72 до Лаврентий - ко? Не! Що бре - Митрофанова да не ти прати вече повиквателна? Няма ли вече да запретнеш ръкави и да отидеш на "Новата Отечествена" да трехеш украински "фашисти", "нацисти", "сатанисти" и каквито там още измислици на руските пропагандисти се сетиш? А за грижата - е па видяхте се на митинга на "русофилите" пред Президентството - смешни беззъби пенсионери с още по смешни овехтели руски знаменца. Не, че ме е грижа, ама това са фактите.
88
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки който си мисли че е лапал нещо по различно от трибуквие от ЕС е подобие на човек но без мозък. В ЕС само се налива и нищо не се получава. Ликвидираш собственост за милярди и получаваш милиони. А шебеците се радват. Е това е ЕС, само няколко държави им излизат сметките, останалите са донори.
87
15
 
1
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
До Анонимен 85/ БЕЗ ЯДРЕНОТО ОРЪЖИЕ КОМУНДЕЛИСТАН Е ЕДНО НИЩО ВЪВ ВОЕННО ОТНОШЕНИЕ!
86
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия има 12 000 танка.Танковете им са 1.Тяхно производство с техни снаряди;2. Издържат на техните климатични условия, вкл. студ и кишал 3.достатъчно далекобойни. 4.Проверени в реален бой.Танковета на НАТО са или прекалено тежки и затова трудни за придвибване в мека почва(Неиъански и американски),или прекалено скъпи и затова много малък брой (Франция, нови), или по-леки,но и с по-къса стрелба и неналични (Германия, нови),или стари с изчерпващи се снаряди.Плюс много малко на брой за 1000 км фронт
85
20
 
1
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Скоро - колко сте "милозливи" сите руски шутове! Айде не се грижи толкова! Загрижи се за пясно побилизираните руснаци, дето гинат в Украйна като мухи за амбициите на един престарял Диктатор на който му се присъни Имперска корона. Те дори и достойно погребение няма да имат.
84
0
 
12
 
! Отговори
72 до Лаврентий преди 1 година
Ти за нас недей бра гайле, Лаврентий! Гледай с натовския матрял какво става, че там не са добре нещата. Няма мераклии да заместят великите укрей, дето се преместиха при Йехова. Скоро могат да допрат и до теб партньорите, нищо че се водиш в отдел "Пропаганда":)))))
83
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре бе Лаврентий ти вярваш ли,че Русия може да бъде победена?
82
15
 
2
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Анонимен 72 - и в България руския "матрял" дето се "братушка" целодневно е на привършване. Поради възрастови причини. Пенсионери които лапат от ЕС обаче "братушкат" Путин. Все по малко ще ставате! И няма никому да липсвате!
81
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слънце грее, дъжд вали, мечката се жени! Сняг навява до гърди, папрат - до колени! Снежно бяла е луната, а тревата черна. Бели старци русофили страдат безнадеждно, за ладите и соца благ и времето лежерно, за Тошо, за купоните и за коминтерна! Зелено е полето, небето плаче пак. Земята натежава от руска бойна скрап. А щом четеш тез глynocти, малко си глynak! Денят беше труден, но все пак чудесен, а аз със кеф нагъвам шкембе с оцет и чecън! ДА ЖИВЕЕ УКРАЙНА!
80
4
 
9
 
! Отговори
Ще повярвам преди 1 година
в пъклените планове на НАТО, ако след няколко месеца започнат да помагат на Русия! Значи са инспирирали конфликта, да си развият оръжейната промишленост!
79
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"... бойните танкове са важни за Киев" А така да уточни ,че току виж им пратили учебни :)))))
78
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Готвим специална византийска операция за НАТО иФатмака! Обединете се всички православни християни да помогнем на Русия! Долу НАТО иФАтмака Радев!Долу нацистките европейски, украински и натовски знамена от президентството и столичната община!
77
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На китарата, Васко жебата, тъз вечер ша свири само за вас. Укри лъвове, титани в битка страховита, руските машини на скрап ще правят с планини, а пък войската, на руска салата! Не е шега войната! Браво, евалата на Зеленски и войската, затова че свет избави, от руснаци aлчни, диви!
76
0
 
21
 
! Отговори
Талибаните преди 1 година
били се напълнили с американско оръжие, като избягаха американците от Афганистан.
75
8
 
0
 
! Отговори
Не разбирам преди 1 година
врявата? Че, кога е имало военен конфликт, в който да не са получавали чуждо оръжие? Най-вече руско!
74
2
 
28
 
! Отговори
хехе преди 1 година
Голям бой ги чака тези украинци ...не с когото трябва се заядоха ...не с когото трябва се сприятелиха !