Будапеща и Виена няма да дадат оръжие на Украйна

Неутрални Австрия и Унгария няма да участват в зоната на военни действия
30 яну 2023 17:00, Йоана Цонева
166
Будапеща и Виена няма да дадат оръжие на Украйна
Снимка: БГНЕС

След разговори с австрийския министър на отбраната Клаудия Танер, унгарският министър на отбраната Кристоф Шалай-Бобровницки потвърди отказа на двете страни да доставят оръжие на Украйна. Това се казва в съобщение, публикувано на сайта на унгарското военно ведомство, предава РБК.

"Позицията на Унгария е ясна: ние не доставяме оръжия в зоната на конфликта, защото искаме да избегнем неговата ескалация и в това отношение нашата позиция съвпада с позицията на Австрия. Неутрална Австрия също не изпраща оръжие в зоната на военни действия“, заяви унгарският министър.

Още по темата
По-рано през януари държавният секретар на унгарското външно министерство за двустранните отношения Тамаш Менцер публикува изявление относно действията на украинските власти в Закарпатие по отношение на унгарската общност. Той ги нарече неприемливи и ги осъди, предаде "Фокус".

"Антиунгарските решения и действия, разбира се, са неприемливи, ние осъждаме случилото се. Призоваваме местните власти незабавно да спрат безчинствата над унгарците. Призоваваме държавните власти на Украйна незабавно да направят всичко, за да отменят антиунгарските решения и да възстановят предишното състояние“, заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наричай ги Австро-Унгария. Те са горди наследници.
16
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евала, явно там има политици. Де да имахме и ние този късмет, но уви. Каква работа имаме да се бутаме между шамарите.
15
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на тях.... Русия ще им направи австро-унгария!!! Която да държи в шах недоразумението - германия.. това е след победата над гейропа
14
2
 
20
 
! Отговори
В. преди 1 година
Отдавна беше ясно, че Орбан има подкрепата на Австрия.
13
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече ще ги наричаме Австро-Унгария и ще ги обвиняваме в диктатура и империализъм.
12
24
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
на кралиците на чардаша в скоро време ще им дадат обходен лист от ЕС, и тогава нема да са толко ведри и неподправени суверенни защитници на националните ценности.
11
8
 
26
 
! Отговори
Браво преди 1 година
Умно решение!
10
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те са старата Австро-Унгария, която Запада унищожи.
9
18
 
3
 
! Отговори
Швабски преди 1 година
и маджарски роми!
8
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви безчинства над унгарската общност от укреинските власти е имало и защо нашите медии ни спестяват тази информация?! Всички новини за Украйна се поднасят така, че да изкарат украинците някакви ангели, а всички други лоши! Това е безобразие!!!!
7
2
 
7
 
! Отговори
Ром"с преди 1 година
...а София ?))
6
7
 
24
 
! Отговори
Адмирации преди 1 година
Все повече фашисти от различни места в Европа, започвам да усещат какво се случва в Украйна и на къде отиват нещата. Реалността няма нищо общо с пропагандата по телевизора, че видите ли, Киев е до Москва, напротив, битката ми Бахмут скоро ще свърши и руските войски почти ще изчистят Донбас.
5
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
През януари държавният секретар на унгарското външно министерство за двустранните отношения Тамаш Менцер осъди действията на украинските власти в Закарпатие по мобилизацията на унгарската общност и отправката им в Донбас.
4
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха ха ха страха е голяма работа .Но прави са иначе ще има мачкай Саша
3
8
 
23
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Най - накрая едни истински политици и държави. Това да се месиш в нечия война, означава да обявиш война. В момента целият "ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ" (правилното е Американо - Европейска империя) е във война с Русия. Как управляващите т***ви не го разбират?
2
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Австрия е била окупирана за известно време от червената армия, няколко замъка са били превърнати в казарми, австрийците още ги пазят в състоянието в което са ги оставили ушaнките, включително няколко помещения превърнати в общи тоалетни и бани където по пода и стените може да се видят творбите на обитателите
1
9
 
25
 
! Отговори
Христо преди 1 година
Орбан е политик на място ,унгарците държат на своите в Украйна ,а нашите дупедавци .....