Киев: Русия готви нова тежка ракетна атака

Руските кораби се връщат в базите, маневрират за удар
Обновена: 3 фев 2023 10:32 | 3 фев 2023 10:32, Йоана Цонева
134
Киев: Русия готви нова тежка ракетна атака
Снимка: БГНЕС

Според украински военни представители Русия подготвя нова тежка ракетна атака срещу Украйна. Повечето от корабите на Черноморския флот на Русия са се върнали в базите си, което показва, че се подготвят за нов удар, заяви говорител на въоръжените сили на Украйна по телевизията в четвъртък вечерта, цитиран от Der Standard.

От октомври 2022 г. насам Русия системно, около веднъж седмично или на десет дни, извършва масирана ракетна атака по украински градове с основни цели енергийната инфраструктура.

Повечето от крилатите ракети се изстрелват от кораби в Черно и Каспийско море и от от стратегически бомбардировачи.

Още по темата
Според Наталия Хуменюк, говорител на Южното командване на украинските въоръжени сили, в открито море са останали само десет кораба, повечето от които са подводници. Обикновено, казва тя, те са значително повече. "За известно време те помпат мускули в морето, демонстрират присъствие и контрол над ситуацията, а след това отплават към базите, където се подготвят за маневри с масирана ракетна атака", казва тя.

Не би било неочаквано нито Русия да предприеме удар по Украйна, тъй като от последната масирана атака е изминала седмица.

Една масирана ракетна атака сега би била в унисон и с друга тенденция - неведнъж след посещение на високопоставени западните политици в Киев и други украински градове, руската армия предприема удари. Такава ситуация именно има в столицата, където се провежда срещата на върха ЕС - Киев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
1
 
! Отговори
До 114 преди 1 година
Ейййй, много бе, цели 88!!! Ти да видиш?!
115
0
 
2
 
! Отговори
До 119 преди 1 година
и се събуждаш, двата пръста в контакта, нали?!
114
1
 
8
 
! Отговори
Чудесна новина преди 1 година
дано да ви размажат, заринат и затъпчат!! По нагли и нахални от Урките не съм виждал!! Много дълго ви търпяха даже!!
113
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руски мечок нема кой да го кастрира най много путин да му писне и да натисне копчето и тогава гледай
112
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Целият свят подкрепя героите на Украйна и те скоро ще резнат топките на *** руски мечок, сиреч ще го кастрират за да не прави повече гадости по света! А и на края на годината идва Коледа!!
111
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето, българските евроатлантици обясниха на Киевската хунта, че няма страшно и Русия е вече разпадната. В четири поредни коментара, при това. Така че Зеленски да не се прави на луд и да спре да иска вече пари и оръжия:)
110
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най- добре е азиатските barbarians да се подготвят за МОГИЛИZАЦИЯ! ГЕРБ, БСП и КОПЕКЙКОВЦИ да съберат дарения от по- глуп..ата част о народа и да закупят черни найлонови чували! Това е от което най- много се нуждаят ушанките.
109
5
 
4
 
! Отговори
До 112 преди 1 година
Бе като казваш кораби, да ти кажа по време на таз война ние видехме един кораб! В рамките на Украйнското крайбрежие! И той си самопотъна! :)))))))))))))))))) та за какви точно корабо говориш или кае една исктиски путинофил, пак се обърка? :))))))))
108
5
 
3
 
! Отговори
До 94 преди 1 година
А аз съм спокоен! вашта ... "мечка" едни 16 HIMARS комплекса така я ритнаха, че сега не е ясно мъжка л ие женска ли е и дали въобще е мечка! Отделно за хитлер говориш и като истински путиофил който НЕ знае и НЕ може! та можеш л иказа коя държава (жокер, жекор САЩ) ви даваше всичко необходимо да водите война по време на ВСВ? А знаеш ли? :))))))))))))))))) Но сега САЩ дават на украйна и да видим дал путин няма да го докара кат хитлер накрая! :))))))))))))))
107
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малеееееее , Последна новина - Германия особри продажбата на 88 танка Леопард 1 за Украйна - ''Дръж се путин , немски танкове те газят '' Изкуфелият дъртак Путин , не се сети че целият демократичен свят ще помага на Украйна срещу руския фашизъм И сега ще свърши като всички диктатори по света - на съд и после доживотна каторга в холандски затвор
106
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 109.Тя Украйна е вече в 18 век.Сега я връщат на Жечпосполита.
105
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това не е възможно. Корабите на Русия потънаха, а ракетите й свършиха. Ако в Киев не знаят, да питат българските евроатлантици. Те ще им разяснят нещата.
104
3
 
10
 
! Отговори
Васил преди 1 година
Русия била нападнала хахаха, не Русия се защитава от НАТО което дойде на границата и както дойдоха преди 80 години същите нацисти...Тогава Русия вярвала че Хитлер никога няма да ги нападне, и за това си изпатила жестоко с 25млн. жертви...Сега са си научили урока от историята и не чакаха, нацистите да нападнат 1ви щото войната щеше да се води на Руска територия, и тогава загубите щяха пак да са катастрофални...
103
4
 
12
 
! Отговори
А. Що така бе ? преди 1 година
Нали бяха свършили ракетите на Русия ? Или те ги изработват от стари перални....както твърди пропагандата от Козяк ?! Няма страшно. България ще съсипе икономически Русия с програмата Капачки за бъдеще. До момента има събрани шест милиона капачки, които ще стигнат за една четка за почистване на оръдието на Леопард ! ....
102
12
 
4
 
! Отговори
Психодиспансер преди 1 година
Русия вече официално е в 20 век, още малко и ще се събуди в 19- и! Само с ракети и танкове не се живее!
101
1
 
8
 
! Отговори
како Йоанке преди 1 година
абе лек ракетен удал има ли?
100
0
 
18
 
! Отговори
ПЕШО преди 1 година
До АнонименНе се паникьосвайте.Руснаците свършиха ракетите.
99
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия намаля енергийната система на Укрия и я оставя да виси на косъм. Ако руснаците тръгнат в голямо настъпление - с още един удар - спират тока на цяла Укрия, да нарушат комуникациите и логистиката. Това за момента са поддържащи удари, да си виси на косъм от разпада. Сигнала за атака ще е падането на Бакхмутта. Пада града, следва масиран удар по енергийната инфраструктура и започва опита за голямо настъпление. Твърде вероятно и пак към Киеффф.
98
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Калеко Алеко.Не бе от потъваща Украйна са.
97
2
 
5
 
! Отговори
На,, краваар" преди 1 година
Ще му подаря една крава! Да я гледа една година и, като роди две телета, ще ида да го пребия и ще си взема кравата с телетата!