Берлускони: Зеленски е виновен за войната, оценявам поведението му много негативно

Той призова САЩ да спрат с предоставянето на помощ за Украйна
13 фев 2023 20:08, Нели Христова
417
Берлускони: Зеленски е виновен за войната, оценявам поведението му много негативно
Снимка: БГНЕС

Силвио Берлускони, младши член на дясното италианско правителство на Джорджия Мелони, обвини президента Зеленски за войната в Украйна и предложи САЩ да оттеглят финансовата и военната подкрепа, за да принудят украинското правителство да поиска мир.

86-годишният Берлускони, бивш министър-председател на Италия и личен приятел на президента Путин, изглежда критикува Мелони за срещата й със Зеленски по време на срещата на Съвета на Европа в Брюксел миналата седмица.

"Да говоря със Зеленски? Ако бях министър-председател, никога нямаше да отида, защото сме свидетели на опустошението на неговата страна и клането на неговите войници и цивилни", каза Берлускони пред репортери в неделя, докато гласуваше за регионалните избори в Милано. "Щеше да спре да атакува двете автономни републики на Донбас и това нямаше да се случи. Така че оценявам поведението на този господин много, много негативно."

Берлускони, който прие Путин във вилата си в Сардиния, когато беше министър-председател и размени пищни подаръци с руския президент, каза, че президентът Байдън трябва да окаже натиск върху Зеленски да сключи мир с Русия сега в замяна на финансиране за реконструкцията на страната му.

Той описа предложението като "план Маршал от шест, седем, осем, девет трилиона долара при едно условие, че утре наредите прекратяване на огъня, защото от утре няма да ви даваме повече долари".

Това не беше първият пропутински изблик на бившия премиер и медиен магнат. Говорейки по телевизията преди общите избори миналия септември, той каза, че военната цел на руския президент е била просто да замени Зеленски "с правителство от достойни хора".

Енрико Борги, сенатор от опозиционната Демократическа партия, каза, че пропутинските коментари на Берлускони разкриват разделенията в правителството по жизненоважната тема за помощта за Украйна. "Те са позиции, които изолират Италия и отслабват западния фронт", каза той.

Анджело Бонели, лидер на опозиционната Зелена партия, каза, че възгледите на Берлускони се споделят от Матео Салвини, лидер на антиимигрантската Лига. Мелони беше изолирана в Европа, "защото предвид съюзниците, които има, никой не иска да говори с някой, който има пряка връзка с Путин".

46-годишната Мелони е твърда в подкрепата си за Зеленски и изрази раздразнение, когато беше изключена от среща в Париж миналата седмица между президента Макрон, канцлера Шолц на Германия и украинския президент.

"Подкрепата на италианското правителство за Украйна е твърда и убедителна, както е посочено в програмата и потвърдено във всички парламентарни гласувания от мнозинството, което подкрепя правителството", каза нейният офис.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


417
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
307
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Напълно прав е Берлускони. Поведението на Зеленски е абсолютно неприемливо.
306
4
 
4
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 1 година
Хора на които не им трябва да се доказват пред Американците могат да си позволят да кажат истината.Меркел също заяви че Миснките споразумения били с цел Украйна да се въоръжи за бъдеща война с Русия. Проблема е че целия ЕС се управлява от марионетки на САЩ и поради тази причина ЕС ще страда много. Може би точно това трябва да се случи и с нас за да ни дойде акъла в главата!
305
7
 
2
 
! Отговори
Берлускони преди 1 година
Малко ми остана, а и путин ме заплашва със голи снимки....
304
6
 
8
 
! Отговори
доПоловоНеориентиран преди 1 година
Идете да живеете в САЩ.Там имат 31 официално признати пола.Има много инфо в нета.Там са вашите евроанални приятели.
303
13
 
3
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Само олигарси подкрепят Путин!
302
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ама си е вярно
301
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За следващата война, която ще почне русия, пак ли Зеленски ще е виновен?
300
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прекрасно е в русия, евтино, топло. Ама ни един копейкаджия не е пожелал да емигрира натам. Що така?
299
1
 
11
 
! Отговори
в коментарите преди 1 година
Пишете,че Берлускони е изкуфял и стар,сякяш Бай ви Дън е 18 годишен младеШ? Ало,ало?Пише ви един английски летец от сериала,дет ша фърка с фърчилата Фъ-16.Колкот фръкнаха ингилизите от сериала,докато швабите поркат в кръчмата на Рене.
298
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След края на войната в Украйна мъжете ще са в пъти по-малко.Цената на украинките на Сл. Бряг върви надолу още от сега.Това,че са красавици и добри в професията не може да им се отрече.
297
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европа стои на студено,зелето си стои в кацата,санкциите срешу Русия я направиха още по-силна.Имат си оръжие,имат нефт.Толкова са "бедни",че златният им резерв е намалял до 2 500 тона.Бензин А-95 в Русия струва 1,36 лева в български пари.Пропан бутан- 55 стотинки.Не ги мислете руснаците.
296
6
 
3
 
! Отговори
римлянин -гей преди 1 година
Нямам нищо против нашти евроанални партньори.Заставам плътно зад Бай Дън.
295
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В същия този форум на трета стр. Преди 5 часа има мнение от ник Факт но по различно послание от това на Факт от тази сегашната страница първа. Моите уважения по принцип , но всичко това ми звучи странно раздвояване.
294
1
 
15
 
! Отговори
Ало,ало! преди 1 година
Днеса,що не ни припомните как урките фашаги запалиха старчески дом и колко руснаци буквално бяха изгорени живи?Това си е чиста форма на фашизъм.Зелето скоро ще ходи при идола си-Хитлер.Това ще спаси много детски животи.Зелски вече праща деца на фронта.Слава Украине вече затихва,за слава кокаине не знам.Зеленски знае по-добре
293
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еее най-накрая един да се осъзнае.
292
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Берлускони се оказа истински мъж.Само др. Борисов е по-голям от него.
291
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно какви колеги има тррол който виси цял ден по форумите един път сорросоид един път демократ много хитро две е повече от едно.
290
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Берлускони е прав а мелони играе двойна игра тя лъже до известна степен избирателя.
289
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проба
288
3
 
4
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Имам колега италианец. Фен на Мусолини. Постоянно ми говори колко хубаво се живеело по негово време, хем няма ка да знае. Точно както комшията говореше за соца, преди да ми писне и ливосам. Явно някои народи просто ги кефят да си имат дуче, ген-сек, несменяем президент, бащица или както са си избрали да го наричат.