Три руски самолета почти влезли на територията на Полша

Нидерландски изтребители ги прихванали и са ги ескортирали
Обновена: 14 фев 2023 11:52 | 14 фев 2023 11:52, Йоана Цонева
183
Три руски самолета почти влезли на територията на Полша
Снимка: БГНЕС

Два нидерландски изтребителя F-35 са прехванали формация от три руски военни самолета близо до въздушното пространство на Полша и са ги ескортирали. Инцидентът е потвърден от нидерландското министерство на отбраната в изявление тази нощ, съобщава "Ройтерс".

Калининград е руски анклав на балтийския бряг, разположен между страните членки на НАТО и Европейския съюз - Полша и Литва.

Неизвестните самолети са се приближиха към полската зона на отговорност на НАТО от Калининград. След идентифициране се оказа, че това са три самолета: руски Ил-20М Coot-A (разузнавателен самолет) , ескортиран от два Су-27 Flanker (Су-28 Сухой).

Руското министерство на отбраната не е коментирало до този момент ситуацията.

Осем холандски F-35 са разположени в Полша през февруари и март.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като разчленят на части тая вредна за света дьржава и като елиминират фашисткия й лидер,командира на всички зли лилипути на земята-светьт най сетне ще поеме дьлбоко дьх!!!И тоя ден наближава!След това ще има лов на всички русофили и в бг-то!В товарния влак всинце и всичките вкупом кьм рая на земята-Сибир!!! Слава на Украйна! Слава,слава,слава!!!
94
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е русофилите да почнат да разтягат дъвката как ВВС на НАТО са се подплашили и са почнали да си подават масово оставките и под строй чакат пред кабинетите на психиатрите за да им помогнат с налегналата ги страхова невроза и депресия. С една дума русофилите да видят какви глупости писаха за Доналд Кук и да ги повторят този път за натовските ВВС, а ние ще ви верваме.
93
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 103.Е като може що не го направи.Що не дава самолети на Украйна,както им дава оръжия.Да не би,за една година не можеше да обучи украински пилоти за тия самолети.Какъвбе проблема щом дава други оръжия да не дава самолети.
92
1
 
22
 
! Отговори
Х АХА ХА ХА ХА ХА !! преди 1 година
Че то американците "почти влезли" са на целия свят и то постоянно! Гледайте картите на траекториите на самолетите - има ги на специализираните сайтове! И не пишат новини по случая!
91
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 101 и какво унищожават руснаците бе.Украинците си ги унищожават сами блоковете опитвайки се да свалят руските ракети,които са насочени към военни цели.Рудия,ако имаше за цел да убива цивилни можеща да го направи още от самото начало.И авиацията на Украйна унищожи и ПВО-ТО за това си го крият сега вътре в града,щото знаят,че руснаците няма да стрелят.
90
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Тенгри яко в дупако 98 Не виждам никакъв смисъл да се праща жива сила срещу руснака. НАТО ще ги унищожи от въздуха до крак. Единствената жива сила която ще влезе на руска територия ще бъде с цел за раздаване на хуманитарна помощ на глупавото руско насерение поддържащо психопата маняк Путин
89
1
 
15
 
! Отговори
почти влезли преди 1 година
това е почти новина значи! :):)
88
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 96.Е що тогава ПВО-ТО на Украйна е вътре в градовете.От,какво се пази там,щом руснаците няма самолети.Руснаците не искат да убиват цивилно,щото като думнат една ракетна установка и цял квартал си заминава.А руския СУ-35 има ракета която може да го унищожи.Така,че фантазиите в Украйна тук не става.
87
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 91 Освен граждански обекти в Украйна има и военни обекти, като толкова много руснаците се грижеха за гражданите нямаше да разрушават жилищни блокове детски градини и училища, а руските самолети щяха да бомбатдират военните обекти. Не виждаме нищо такова, вместо това виждаме огромен страх у русназите да ползват авиацията си
86
9
 
6
 
! Отговори
Мужик преди 1 година
Пуцайте наглите жужета, нямат работа на чужда територия!
85
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Осем F35 са много , експертите казват 4 F35 елиминират ПВО на русия за 2 часа .
84
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е тя Полша нали има Ф-16,защо трябва Холандските Ф-35 да са там.
83
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 84 Реално на терен от месеци няма руски самолет и хеликоптер над територия контролирана от Украйна. Причината за това русофилчо са свалените 300 руски самолета и 300 хеликоптера от ВСУ. Ако чакаш руснаците сами да си признаят бъди сигурен че това няма да стане до подписването на безусловната капитулация от Русия пред Украйна.
82
7
 
11
 
! Отговори
Bormann преди 1 година
Бедна еврогейска полша се моли на нискочелниците с 3те самолета да я защитават бухахаха
81
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Плюсчето на Бутача е за поста под неговия. Що така подскача тоя сайт?
80
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 89.Не,че е наивен,така му се иска и така трябва да говори.
79
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 84 щото е така на Украйна ПВО-ТО е във градовете или,ако не е там ще бъде унищожено,а руснаците нямат намерение да убиват цивилни.Пък тия загуби на самолети може да си ги преписваш на Украйна,тя няма такива вече.
78
0
 
20
 
! Отговори
Чакай малко преди 1 година
Почти или Са, влезли във въздушното пространство на Полша ? То и аз Почти спах със Скарлет Йохансон...
77
0
 
6
 
! Отговори
До 84 преди 1 година
Загубиха според теб и твоите любими медии, а реално на терен нещата стоят по друг начин, не бъди наивен почерпи инфо и от други източници.
76
7
 
6
 
! Отговори
Doko doko преди 1 година
До другаря с" освободителката"- първо в статията става въпрос за съвсем различно нещо. И второ такива освободители не ми ги хвали- те просто искаха да си увеличат зоната на влияние. Любимото ми е как освободителката е против нашето Обединение.