Украйна може да нападне Приднестровска република със съгласието на Мая Санду?

Додон изрази надежда, че "ръководителят на Молдова ще прояви достатъчно мъдрост"
28 фев 2023 16:45, Йоана Цонева
457
Украйна може да нападне Приднестровска република със съгласието на Мая Санду?
Снимка: БГНЕС

Украинската армия може да атакува непризнатата Приднестровска република със съгласието на президента на Молдова Мая Санду. Това заяви бившият молдовски държавен глава Игор Додон, цитиран от ТАСС.

"Могат ли украинците да атакуват Приднестровието? Да, могат - с негласното или открито съгласие на Мая Санду", предупреди той.

Додон изрази надежда, че "ръководителят на Молдова ще прояви достатъчно мъдрост, за да предотврати война вътре в страната".

Миналата седмица руското министерство на отбраната заяви, че в близко бъдеще режимът в Киев планира акция под фалшив флаг в Приднестровието, използвайки части от въоръжените сили на Украйна и националисти от батальона "Азов", който е забранен в Русия.

Още по темата
Военното ведомство уточни, че като претекст за нахлуването ще бъде използвана инсценирана атака на руски войски от Приднестровието.

Впоследствие то съобщи и за значително струпване на украински личен състав и военна техника в близост до украинско-приднестровската граница.

От своя страна властите в Молдова заявиха, че не виждат пряка заплаха за сигурността на границата с Украйна. Те обаче настояха Русия да изтегли войските си от Приднестровието.

Вчера ръководителят на Приднестровието Вадим Красноселски също заяви, че няма осезаема заплаха за непризнатата република, но призна, че ситуацията е напрегната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


457
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
285
17
 
14
 
! Отговори
999 преди 1 година
Войната се разширява. Хората напълно полудяха. Не разбирам какво искат руснаците? Да убият всички, които не ги харесват ли?
284
7
 
15
 
! Отговори
до 350 преди 1 година
А за денонощните протести в Приднестровието против Укро нахлуването, нещо да си чул. То и няма как да чуеш след като си заминил мозъка с телевизора !
283
7
 
12
 
! Отговори
МАРИЯ преди 1 година
Прекрасна възможност Русия да им обяви пълномащабна война и да не остави камък върху камъв в Киев и западните градове.Пък Укрите ако имат късмет една бомба може да вземе и да изоре зелето и всичко да се приключи !
282
13
 
6
 
! Отговори
Антипутиноид преди 1 година
Дайте да направим една обективна равносметка на първата година от тридневната спецоперация. Руската армия претърпя пълен стратегически и военен провал в областите на Киев, Харков и Херсон (който го отсъпиха тамън след като го обявиха за "вечна Русия"). Крим и Донбас са окупирани още от 2014г, тях няма какво да ги коментираме. Реално руската армия е превзела 1 град и 20на "стратегически" селца, и има напредък не повече от 100км. "Истинската руска армия" така и не се показа, остана в запас сигурно
281
4
 
17
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 1 година
От 2 седмици Укрия се готви да нападне Приднестровието по нашите медий нито дума. От 2 седмици малката република е продирана от денонощни протести против бъдещото нахлуване, по нашите медий нито дума. Нашите "журналяги" също мълчака и 8 години през които Укрите избиваха жители на Донбас.По голямо доказателство за правотата на Русия неможе да има!
280
6
 
3
 
! Отговори
Майна преди 1 година
Ядрената война е неизбежна ,още не го осъзнават доста хора ,Путин опрян до стената ...
279
13
 
6
 
! Отговори
Каун Грипенов преди 1 година
Само ако опитат Русия да употребят в Европа ядрено оръжие и световната война е започнала. Цяла Европа и САЩ ще скочат на Русия. Москва ще капитулира за два дни.
278
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще става каквото не е ставало. Дано не започне ядрена война. Не знам Русия до кога ще може да изтърпи цялата тази свлоч вурху и.
277
7
 
4
 
! Отговори
Rtl преди 1 година
Еди кой си цитиран от ТАСС - Телеграфна Агенция Съветского Союза.......
276
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До явно непознат.Не така ,тя сага с танковете може много да ти говори.Не Русия взриви Северен поток,а всички знаем кой е.Да не говорим,че в Европа няма армия,която да отиде в Украйна и някой да се жертва за нея.Американците и те няма да го сторят.Така,че не разчитай на това.Напротив в ЕС започна масово да се увърта за доставки на оръжия и масови протести има за тия доставки.
275
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До запознат Ми те и сега имат информация,ранените украинци не се лекуват в Украйна,а те не дават на хората информация.Всичко се пише безследно изчезнали и не се плащат обезщетения ,защото няма пари и господаря не дава толкова иначе ще е в голям преразход.
274
15
 
7
 
! Отговори
Явно незапознат преди 1 година
До запознат ... си с историческото време, в което си се озовал. Решимостта на Запада да приключи с "източния въпрос" нараства от ден на ден и колкото повече руските фа шисти надигат глава, толкова по-голяма става тя.
273
7
 
17
 
! Отговори
запознат преди 1 година
Като тръгнат ковчезите от Киев към страните от НАТО, ще почнат антивоенни дeмонстрации там!
272
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските военни кораби се опитват да избягат от Черно море
271
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Санкт Петербург беше въведен планът "Килим" поради неизвестен обект във въздуха, летище Пулково не приема самолети, съобщава Baza.
270
1
 
1
 
! Отговори
Баста преди 1 година
Ръководителят на фракцията в Държавната дума "Справедлива Русия - За истината" Сергей Миронов заяви, че правителството не е подкрепило закона, легализиращ дейността на частни военни компании. Според него в отговора си правителството "не е представило ясни аргументи" срещу инициативата, така че аргументите му "не издържат на проверка".
269
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въпроса е дали Русия ще може да превземе Бахмут преди контраофанзивата на Украйна това лято. И изобщо ще могат ли да спрат украинците или пак ще отстъпват територии?
268
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едва ли ще го направят украинците. Иска им се на рашистите да ги предизвикат да използват ядрено оръжие.
267
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакайте да я превъоръжат от Америка и Европа, после ще с види кой кум, кой сват.
266
1
 
10
 
! Отговори
сорос не е платил преди 1 година
и троловете си гризят ноктите, те без кинти не бачкат, по минусите ще ги познаете, няма ги тази вечер.