Германия разследва взривовете по "Северен поток", тръгна по петите на украинци

Взривовете се случиха край Швеция и Дания
2 юни 2023 21:10, Йоана Цонева
65
Германия разследва взривовете по "Северен поток", тръгна по петите на украинци
Снимка: БГНЕС

Германската полиция извърши обиск във връзка със саботажа на газопроводите "Северен поток", съобщава "Телеграф".

Разследващи от Федералната служба за борба с престъпността са претърсили апартамент в град Франкфурт на Одер на 25 май. Жилището е собственост на млада жена, която някога е имала романтична връзка с главен заподозрян по случая, от когото има дете.

Детективите са взели ДНК натривка от детето, която ще сравнят с ДНК, намерена на яхта, за която се смята, че извършителите на саботажа са използвали.

Съобщава се, че жената, която не е сред заподозрените, е съдействала на полицията и е предала мобилния си телефон. По информация на германските медии бившият партньор на жената е действащ войник в украинската армия.

Според германските следователи той е бил един от 6-членния екипаж, наел яхта от балтийското крайбрежие на Германия. От там плавателният съд е отплавал в посока "Северен поток", където водолази са заложили експлозиви върху външния корпус на газопровода.

Още по темата
Яхтата е била наета чрез фиктивна компания, базирана във Варшава, която се е представяла за туристическа агенция. Посочената като собственичка на фирмата е украинка, която живее в Украйна.

На 26 септември миналата година няколко необясними подводни експлозии разкъсаха газопроводите "Северен поток 1" и новоизградения "Северен поток 2", които свързват Русия и Германия през Балтийско море.

Взривовете станаха в икономическите зони на Швеция и Дания, като и според двете страни те са били умишлени. Все още обаче не е установено кой е извършителят. Двете страни и Германия разследват инцидента.

Руското външно министерство обвини и трите страни в умишлено забавяне и в опит да прикрият кой стои зад атаката.

Въпреки че различни германски медии проследиха извършителите до Украйна, миналия месец ръководителят на външното разузнаване на Германия Бруно Кал предупреди да не се правят прибързани заключения и посочи, че има "улики, които водят във всички посоки".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Германия тръгна по петите на украинци. Най- много ако ги стигне да ги олиже с еврогейска атлантическа благодарност.
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Сега ли?
50
0
 
5
 
! Отговори
Км преди 10 месеца
Германците ги считах за умни и дисциплинирани хора,но вече не е така!!!
49
0
 
16
 
! Отговори
Мухаха преди 10 месеца
Украинци били значи ....... Тя затова Лиз Тръс още на следващия ден след взрива изпрати радостно съобщение до Блинкен "Готово е" ... по абсолютно незащитен официален канал , в усилието си да се изтъкне като верен слуга... обаче цял свят разбрра , та се наложи да си подава оставката и да бъде заменена от индиеца Риши .....
48
0
 
14
 
! Отговори
Брейй!!! преди 10 месеца
Айде сега... четки валяци и хума - бояджийска работа! На всички е ясно, че взрива го заложиха краварите. Сега пада едно усукване как да се докаже, че извънземните са прилетели, заложили взрива и отлетели. Скъпи Gейджендъри кукичката на която искате да ловите е с големината на арматурна тел - балъците свършиха!!!
47
0
 
20
 
! Отговори
Щази преди 10 месеца
Гениално откритие на външното разузнаване на Германия - "има улики, които водят във всички посоки". Това определено улеснява раследването.
46
0
 
4
 
! Отговори
Знайко преди 10 месеца
Аз пък викам, че е най-добре хвостика на амерското ПВО да падне върху покрива на вилата ти , за да разбереш кое е най-добро!
45
0
 
1
 
! Отговори
Знайко преди 10 месеца
До IOrdan Ivanov douser...ако тематиката ти е интересна отиваш на rumble и пишеш supesoldiertalk. Влизаш в канала и намираш Тони Родригес, който обяснява как е бил 20 години роб на военните и е бил базиран на кораба Ерик Ван Лаули със база на астероида Серес, в орбита около Сатурн. Тони обясни ,че има времева полиция, която наблюдава всички скокове и задължава всички, когато се връщат да се материализират във времеви прозорец от 5 мин. спрямо времето на старта на скока.
44
0
 
13
 
! Отговори
komitata преди 10 месеца
им а улики в гумените глави ,които плащат двойни енергоносители от САЩ и други контрагенти прекупвачи и икономиките в ЕС слязоха н а дъното
43
0
 
0
 
! Отговори
Iordan Ivanov douser преди 10 месеца
Warnings about NIBIRU Survey from Central Amerika /earthquakes from last 50 days.Земетресения от Централна Америка подават Резонансно за отразени сигнали на проучващи с древна черно проникваща техника .Подава се че от древна позната на региона ......... вижте резонаторни строежи вкл пирамиди.. са засекли невероятно количество супер ценни метали вкл по повърхноста и около Земята ..Вероятно навлизащи около Слънчевата система ДРЕВНИ обекти..Резонира огромен регион вкл от огнена земя до Африк
42
1
 
0
 
! Отговори
IOrdan Ivanov douser преди 10 месеца
Следящи станции ОКОЛО САТУРН са засекли огромни количества ГАЗ МЕТАН в Земната АТМОСФЕРА. NASA да провери МИГРАЦИЯ НА МЕТАНА В АТМОСФЕРНИЯ ОКЕАН !!!Включиха се през 2023 година ПРОУЧВАЩИ ПЛАНЕТИТЕ ОТ СЛЪНЧЕВАтА СИСТЕМА вероятNо от NIBIRU .. След отразени сигнали от МЕРКУРИИ<ВЕНЕРА<ЗЕМЯТА<МАРС<ЮПИТЕР<САТУРН<АСТЕРОИДЕН ПОЯС<УРАН<НЕПТУН сега проучвали ПЛУТОН.Засекли невероятно скъпи обекти около Земята.. ПРетъпкани с ценни МЕТАЛИ вкл много тънки //
41
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Германците да ддуххат супата. Лицемери. Налагат санкции на врага , а вземат газ отнтях и плащат Евро пари" - Грешно разглеждане. Германуя спря да взима газ от Русия и малагаше санкции, но имале съмнения, че под икономипески натиск, Германия щемпочне пак да купува газ и ... За да не изпадат в неудобна позиция, САЩ им отне тязи опция, защото мисли за тях ...
40
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 43 - Сеймор Хърш напуса статия по-въпроса, макар да е на 80 и кусур години, в която се обяснява подробно, как предварително е подготвено това, още преди войната, кой го е наредил и чия помощ е използване, когато е поставено, както и какви са било точните цели.
39
1
 
26
 
! Отговори
Сали преди 10 месеца
И Аз мисля, че зарядите са поставени много по-рано и само се е чакали удобен момент. ФАЩ са в основата и всички ползи са в техен +
38
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
С едон камък - ято птици с тая стъпка. Добре, че беше много, ама много мека зима, *** не ми се мисли.
37
2
 
19
 
! Отговори
39 преди 10 месеца
О стига с минусите. Всичко излезе наяве. Северен поток бе взривен като експлозивите ащса били поставени още 2021-а, при "учение" на НАТО. 5 случайни нещастника, наели яхта и взривили газопровода, а сега, 9 месеца по-късно взимали ДНК проби от бебе, тандрън дрън пемпляс ...отниво - СТИГА С ГЛУПОСТИТЕ!
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 28 - Има и друго - След ВСВ, докторината беле, Германия никога да не стане силна икономика, никога да няма военнонпромишлен комоекс и никога да няма силна армия. Германия е най-силната икономика в Европа и без Германияз на пракрика няма ЕС. Германиянима промишлен комлекс и е способна да произвежда танкове ... И всипко друго. А скоро ще има право и на армия. Просто се действа превантивно.
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Стига глупости ... СТИГА!
34
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Така ще гръмнат и на джуджето бункера
33
20
 
7
 
! Отговори
газ до дупка преди 10 месеца
Не мога да разбера защо само този газопровод гръмнаха, трябва абсолютно всички газопроводи на русофашистите да бъдат унищожени