Грозев: Украйна може да победи Русия още до края на годината

През април Лефортовският съд в Москва издаде заповед за задочен арест на журналиста
Обновена: 12 юни 2023 21:07 | 12 юни 2023 21:01, Йоана Цонева
193
Грозев: Украйна може да победи Русия още до края на годината
Снимка: БГНЕС

Украйна може да победи Русия още до края на тази година, прогнозира българският разследващ журналист Христо Грозев, цитиран от агенция "Униан".

Според него ходът на войната до голяма степен ще зависи от това доколко светът ще продължи да помага на Киев.

В интервю за "Радио Свобода" Грозев изрази мнение, че ако всичко се развива както до момента, то скоро Киев може да удържи победа.

"Но ако всичко върви така, както го виждаме сега, очаквам кинетична победа на Украйна до края на годината. Знаете ли, дори си мисля, че по-реално е да бъде освободен Крим, отколкото Донбас, защото мотивацията за украинците е толкова силна по отношение на Крим, че съм убеден, че той ще бъде приоритет", посочи журналистът.

Още по темата
Припомняме, на 21 април Лефортовският съд в Москва издаде заповед за задочен арест на Грозев.

Руските власти твърдят, че разследващият журналист е организирал бягството в чужбина на Роман Доброхотов - редактор на The Insider. И изданието, и редакторът, са признати за чуждестранни агенти в Русия.

През юли миналата година от ФСБ заявиха, че Грозев е участвал в опит за отвличане на бойни самолети: бомбардировач Су-24, изтребител Су-34 и свръхзвуков ракетоносач Ту-22 М3. По данни на ФСБ операцията е била организирана от СБУ, а Грозев е координирал действията на участниците в нея. През декември база данни на уебсайта на руското вътрешно министерство показа, че той е в списъка на издирваните лица.

Миналата седмица Москва потвърди, че украинското контранастъпление е започнало, но досега го описва като провал и показва изображения на унищожени американски и германски бойни машини и танкове.

Вчера Украйна съобщи, че нейните сили са освободили три села - Благодатное, Нескучне и Макаровка, които се намират в покрайнините на Донецка област до Запорожка област. Днес Украйна се похвали с нови отвоювани територии от началото на контранастъплението си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
1
 
5
 
! Отговори
Динамик преди 11 месеца
Христо Кинетичния почна да се състезава по изказ с Киро Ленин
157
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Симпли, говнянфекаленлайнярораст е диагноза за джиндерасни вагонетки
156
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Същия обяви през април 2022г че руснаците свършват снарядите и ще фалират до дни, справка креди сюис
155
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
минетарник *** казала онзи ден на пазара една селска женица на едно конте и сръчно със завъртък му засадила недозрял морков в наторения канал. ела утре пак. гулия леля че ти в колоната зашие. не бил рицко. хекъв мазащ на гусина ба снимката-интелигутен таген
154
2
 
2
 
! Отговори
Громико преди 11 месеца
До Анонимен 151.Като съставиш едно смислово изречение може и да разбереш.Сега пишеш като ПП Киро от Харвард.
153
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Лъжеш, Грозев! Лъжеш! Що така?
152
3
 
9
 
! Отговори
Greenberg преди 11 месеца
тоя може да ритне камбаната до края на годината също така:)
151
3
 
1
 
! Отговори
Громико преди 11 месеца
До ШАЙЕНКомандващ парада Зеленски.На трибуната е личният му готвач Брендо.
150
3
 
14
 
! Отговори
Гречко преди 11 месеца
Крий се мишок и продължавай да дрънкаш врели-некипели срещу Матушка Русь !
149
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Т.е иска да каже САЩ и ЕС
148
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Нека следват,джубре.Лошо няма.Тия с ядрения куфар ,първищесенасерат .Да перефразираме джуджанка,,заквиниесвятакосашнеуправляват,,
147
5
 
13
 
! Отговори
бекането преди 11 месеца
Грозев ти *** ли си или само така си говориш.Хохлите да победят. Виж обединени от натото към 30 страни и кравария може и да поизморят руската мечка. ама ако верно се стигне до някакъв неприемлин за Русия резултат от тази т. нар. операция ще Ви/Ни затрескат с ядрените оръжия и *** до *** няма да останете - лошото е че покрай сухото гори и мокрото и ние ще го отнесем поради таквиз *** кат теб - юдеохазарски ***.
146
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Май никой не си дава сметка, че ако Русия изгуби войната следват ядрени атаки, от които всички ще изгубим. Т.е. положителен вариант за Украйна няма. Затова ЕС трябваше да я жертва, за да се спасят всички останали, което е лесно, защото тази държава не е член нито на ЕС, нито на НАТО. Трябваше да бъдат оставени да си сърбат това, което са си надробили. След като ЕС така ги подкрепя, въпреки че е наясно какво ще последва за мен е доказателство, че просто искат да предизвикат поредната криза.
145
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Какво е туй шайен какви са тези пррости не умни никове не мога да разбера.
144
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Браво на Кос и на Кенеди младши. Това е истината. Дори украинците да спечелят войната след нея ще стане ясно каква е цената и какви са целите. Целите са налагане на американските интереси а цената е живота на хората.
143
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ахахахах, този трябва да го въдворят моментално онези с белите престилки
142
3
 
5
 
! Отговори
4INGIZ преди 11 месеца
Карпатски гениий...размечтал се по изтрепаните укри..
141
12
 
6
 
! Отговори
ШАЙЕН преди 11 месеца
До края на годината ще има грандиозен парад на ВСУ на Червения площад.Ето,преминава колона "ЛЕОПАРДИ" теглени от пленени трактори "БЕЛАРУС".
140
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Обаче не дават да се критикуват определени сорроски мнение на определени трролове на които е позволено да обиждат на воля но тях да не ги наричаме с техните епитети и метафори с които те ни наричат. Това ми е много обидно..
139
4
 
6
 
! Отговори
ШАЙЕН преди 11 месеца
До Анонимен116.Къде са Византия,Османската империя,Австро-Унгария,СССР? Наясно ли си,че който се е съюзил с нас е изчезнал от картата? Е,сега кой е наред?