Кирил Петков: Даниел Лорер е изборът на ПП-ДБ за еврокомисар

Сарафов да не е поредният Гешев, призова той
Обновена: 20 юни 2023 18:22 | 20 юни 2023 18:01, Анисия Иванова
178
Кирил Петков: Даниел Лорер е изборът на ПП-ДБ за еврокомисар
Снимка: БГНЕС

Даниел Лорер е изборът на ПП-ДБ за еврокомисар, заяви Кирил Петков пред bTV. Той посочи, че от българска страна кандидатите за еврокомисар ще бъдат двама – мъж и жена, но Европейската комисия ще реши кой от двамата ще поеме поста. Петков отбеляза още, че няма информация кой е кандидатът на ГЕРБ. 

Той описа като "пълна подмяна" назначението на Борислав Сарафов за временен главен прокурор. "Идеята, че от Гешев да отидеш при Сарафов е напълно неприемливо. Затова реагирахме веднага", каза Петков.

Според него такива "заменки" не е пътят, по който България да се движи и няма да вървят със затворени очи.

Рано или късно промяната идва, и те няма да са част от нея, допълни Петков.

7-дневният срок, в който трябва да бъде стартирана процедура по избирането на нов главен прокурор, не е задължителен, категоричен е бившият премиер. "Според нас сега е моментът да се покаже и от Сарафов, и от ВСС, че да - грешки се случват, но това напрежение в обществото, което ще създаде задължителното заставане на позиции без да има промяна, няма да доведе до нищо добро за България".

Изцяло се движих от принципната си позиция при отказа си от имунитет - първо, исках да видя цялата документация на моето дело. Това беше важно, за да може всички депутати да се запознаят с това дело, в което три прокуратури казват, че няма престъпление, и изведнъж ВКП изисква документите, и на следващия ден отменя решението на трите предходни прокуратури. В момента, в който се случи подмяната от Гешев към Сарафов, в същия момент казах, че няма да разчитам на преценката на този човек за моя имунитет, и затова веднага си го дадох, допълни Петков.

"Има много по-резонни промени в Конституцията. От наша гледна точка най-логично е докато тече промяната в конституцията  да не се бърза, ВСС да покаже, че времената са се променили. Сарафов да не застане с лицето си и да не е поредният Гешев", каза бившият премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
17
 
! Отговори
Тия се гаврат преди 10 месеца
Точно лорер ли бре! Тоя, дето мрази България в червата и я предава на всяка възможност! Но който без срам смуче от ресурсите и възможностите й, не само за себе си, а и за жената, родата и приятелите до девето коляно! Кире, клехте се в неща, погазихте ги! Нарушихте сумати пъти Конституцията, да не говорим колко закони! Официално предадохте държавата и я предоставихте за управление на чужди държави чрез "посолствата"! Храчите в лицата на България и Българите ВСЯКА СЕКУНДА! Всичко се връща, помни!
54
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Лорер е с двойно гражданство, нарушава конституцията,
53
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ОСТАВКА!
52
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ПП е новото НДСВ , след няколко години ще има нов проект, вече с хора от малцинствата ,обучени със стипендия на запад , и така до края
51
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Чудесен избор...
50
0
 
14
 
! Отговори
Адвокатска мафия преди 10 месеца
Защо никой не говори за планираното от Асен Василев прекратяване на договора на Министерство на Финансите с една от НАЙ-ДОБРИТЕ адвокатски кантори В СВЕТА, която ПЕЧЕЛИ ВСИЧКИ дела на министерството и ни е СПЕСТИЛА МИЛИАРДИ? Че иска да я смени с българска кантора, уж за "по-евтино", а всъщност познайте коя е кантората! Познайте и колко МИЛИОНА ЩЕ ГУШНАТ, а дали ще спечелят нещо софийските айдуци, преценете сами. Както искаха да изкарат Борика за приватизация заради НЕКСО (също го забравиха)!
49
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен До преди 10 месеца
52 Анонимен/ Точно така! Този не е никакъв българин...
48
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не искахте руския модел, сега ревете хахах
47
0
 
12
 
! Отговори
Сексомния преди 10 месеца
5 пъти на избори за това ?. Сегашните млади с пасивността си сега, си гарантираха "светло бъдеще"
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен До преди 10 месеца
54 Анонимен/ Точно така! Правилно го описа...
45
1
 
4
 
! Отговори
До Ужасни са преди 10 месеца
Ходи на лекар, че спешно се нуждаеш...
44
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Оттърване има протести няма
43
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ами че той не е българин!
42
0
 
2
 
! Отговори
До Ужасни са преди 10 месеца
Ходи на лекар, че се нуждаеш спешно.
41
0
 
4
 
! Отговори
Още конфликт преди 10 месеца
А дали не е конфликт на интереси, че най-големият дарител на ПП на изборите 2021 стана министър на транпорта, докато е собственик на ЕКОНТ и СПИДИ (купи и тях, но не се говори много)? Още не беше излязал официално от собственост на фирмата и В НАРУШЕНИЕ НА ЗАКОНА стана министър с думите "ама отписването отнема много време"? Извадиха Български пощи от министерството заради ПРИЗНАТ конфликт на интереси. След това "случайно" хакнаха Български пощи! Същият искаше смяна на шефове на служби също!
40
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако не е Даниел то ще е Даниела все Лорер народът го знае но си трае все още
39
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Поредна мега излагация на пълният провал!
38
1
 
2
 
! Отговори
Супер преди 10 месеца
тогава.
37
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Трябва да е жена бе човек, не разбра ли?
36
0
 
14
 
! Отговори
Конфликт на интереси преди 10 месеца
Може ли някой да ми отговори дали е конфликт на интереси, че Перков беше премиер, любовницата му-говорител (и премиер в сянка), гаджето на любовницата-зам. председател на Парламента, семейния приятел а. василев - министър, семейния приятел лорер-министър, жената на лорер-ключов служител в министерство на финансите с ресор за здравната каса; председател, зам. председател, любовница и половината ПП-от една и съща адв. кантора, която иска сега да води делата на държавата, и още, но няма място?