Бен Уолъс: НАТО да позволи на Украйна да заобиколи някои от изискванията

Според него трябва да се потърси вариант да се ускори членството ѝ в Алианса
29 юни 2023 22:16, Йоана Цонева
53
Бен Уолъс: НАТО да позволи на Украйна да заобиколи някои от изискванията
Снимка: БГНЕС

НАТО трябва да разгледа възможността за пропускане на изискването за План за действие за членството на Украйна като част от пътя ѝ към присъединяване към алианса, заяви днес британският министър на отбраната Бен Уолъс, съобщи "Ройтерс".

Всеки ход за отпадане или заобикаляне на изискванията за План за действие за членство към Украйна, което има за цел да помогне на кандидатите да изпълнят определени политически, икономически и военни критерии, би могъл да ускори присъединяването ѝ.

"Мисля, че задължително трябва да разгледаме възможността да прескочим Плана за действие за членство", заяви Уолъс на съвместна пресконференция с канадската министърка на отбраната Анита Ананд в Лондон.

Британският министър заяви, че не може да гарантира пълно съгласие по отношение на тази стъпка преди срещата на върха на НАТО в Литва през следващия месец, но добави, че е възможно да се премахнат други пречки пред кандидатите за членство в Алианса, предаде БТА.

По време на срещата в Лондон Ананд заяви, че Канада ще изпрати два кораба през следващия месец, които да патрулират в северните европейски води и да търсят морски мини като част от мисията на НАТО, базирана в Латвия.

Двата кораба, които се очаква да отплават от Халифакс в понеделник, ще се присъединят към противоминната група на НАТО, която е била създадена през 1973 г. с цел разчистването на Ламанша от мини след Втората световна война.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Искат да ни набутат във война британците.
45
1
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 11 месеца
Трета световна май е целта. Нали никой не вярва че ще е конвенционална? Руснаците биха загубили при този сценарии и го знаят много добре. В момента в който НАТО влезе в Русия, апокалипсиса започва. Доколкото ми е известно според руската конституция, управляващите там нямат право да използват ядрения арсенал ако не са нападнати. Украйна в НАТО ще им развърже ръцете.
44
0
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 11 месеца
Браво! И натовски евроатлантици трябва да заминат на фронта! Предимно от тези дет гласуват ес и нато да им ДАДАТ "европейска МРЗ".
43
1
 
10
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 11 месеца
При ядрена война Русия първо ще потопи Англия и ще ликвидира Пентагона ,другите сами ще се предадат!
42
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Потресаващо е това че украинското управление /не може да бъде наречено по друг начин, това е най елегантния/ абсолютно не цени живота и здравето на народа си има ги за някакви животни и някаква биомаса която да избива...
41
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Напълно сме съгласни че англичаните са си извършили сам сами брутално етническо прочистване на острова и са я докарали до там че премиера кмета на лондон и министри не са англичани а слуги които седнали да дават мнения.
40
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Искрено се удивлявам на откровената простотия на политиците от острова... Вероятно, заради бруталното етническо претопяване, потомствените дипломати там са на изчезване и назначават икономите и чистачите да плещят глупости...Тук подобни умнокрасиви, празночели индивиди плещят същите глупости за руски скакалци устремени към Европа и как Украйна била стопер...О, свещенна простота!!!
39
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Уверено вървим към трета световна! Какво ще се случи кат свършат наемниците или сменят Путин?
38
35
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Трябва да се изгради санитарен кордон на НАТО пред агресивна Русия. Украйна естествено ще играе основна роля в тоя кордон, като страната с най-дълга граница с Русия. Старчето във Вашингтон нехае и все още е против бързото приемане на Украйна в НАТО, което е голяма стратегическа грешка. На практика Украйна спря нахлуването на руските cкaкaлци в Европа.
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Направление Запорожие, Район Ореховски. Владимир Рогов съобщава: "Сутринта ВСУ преминаха в ново настъпление в района на село Работино. Активно работи артилерия, в атаката на ВСУ е хвърлена пехота с подкрепата на БТРи, които работят по нашите позиции във формат "въртележка". ВСУ се опитват да продължат напред на всяка цена, въпреки загубите, опитвайки се да си върнат позициите, които преди това бяха превзели, но след това загубени в резултат на нашите контраатаки. Войниците от ВС на РФ поддържат активна защита. Освен артилерия работят минохвъргачки и се води стрелба с висока интензивност. Самот
36
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Киевският режим загуби много хора и техника, но тече активна мобилизация, разбирай лов по улици и паланки на балъци от мъжки пол излезли като лалугери по улиците, и чака нови доставки на техника от Запада. Режимът на Зеленски трябва да покаже сериозен резултат от офанзивата. И няма да пощади никого. И като се има предвид украинските обстрели и апетит за Запорожката АЕЦ, може да стигне до ужасни последици за цялата област.
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Донецко направление,Авдиевка и Марьинка.В Маринка продължават боевете в Западните покрайнини.Също така,руснаците настъпват от страната на наскоро превзетия укрепен район Зверинецки.Херсонско направление,Антоновски мост.ВСУ увеличават десанта си на о.Антоновски на Днепър в района на Херсон.ВС на РФ се опитват да ги изтикат оттам.В района на Антоновския мост продължават тежки боеве със загуби и от двете страни.Вчера руската армия нанесе масиран удар от ТОС по позиции на зомби нацитата,но част от тях все още остават под моста.А по-късно на мястото бяха прехвърлени допълнително зомбирана биомаса.
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Южнодонецко направление. Времевски подстъп. Зомбитата напредват с бавни темпове, но все пак напредват. Сега те са заели позиции на запад от Старомайорски. Руските витязи се изтеглиха от тези позиции, а зомбитата оборудват там своите опорни точки и минират подстъпите. Прехвърлянето на зомби актив продължава. ДРГ на зомби нацитата атакуват района на Приютное, опитвайки се да проникнат във фланга на отбранителните линии на руснаците в този район. Вероятно Приютное ще бъде ударено от две страни (втората посока е от Левадни).
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Запорожие, Токмок. ВСУ натрупват сили за нов съсредоточен удар, на предната линия се води контрабатарейна борба. Предстоят тежки боеве. Зомби нацитата не могат да изнесат повредената техника и хилядите тела на унищожената зомбирана биомаса. Ако ВСУ можеха да пробият руската отбрана, те отдавна щяха да я пробият. Засега не им се получава. Наистина зомбитата имат още много сили за сериозен опит за пробив. Друго нещо е дали ще отидат по-нататък до "линията Суровикин" или ще опитат късмета си в друга посока.
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Традиционно в запорожското направление основно направление на удара на ВСУ ще бъде участъкът Каменское-Великие Новоселки. До срещата на НАТО те трябва да покажат поне някакъв резултат. Те разбират проблема, ако по-рано казаха "ще стигнем до Азовско море сами", сега - 20-25 километра вече е успех. Те влагат всичко в този удар, всички стратегически резерви са хвърлени и в следващите дни ще започне решителен щурм. Има прехвърляния на зомби актив от направленията Харков и Артьомовск.
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Направление Запорожие. Район Ореховски. Оределите редици на зомбитата на Киевската хунта продължават малкото си атаки срещу позициите на ВС на РФ. Пятихатки е в сивата зона, но ВСУ активно налитат там без възможност за задържане (там всъщност няма къде специално) и организират набези към Жеребянки. В района на Работино зомби нацитата се опитаха да извършат нов удар, но безуспешно. Също така те изпращат свои ДРГ в някои населени места в този район.
30
0
 
4
 
! Отговори
РУСОФИЛА преди 11 месеца
Ааааа.....НЕ!
29
2
 
35
 
! Отговори
Бай Дрън преди 11 месеца
Явно да нарушаваш законите е нормално за либералите. Ще ни вкарват през задната вратичка в еврозоната и шенген, ще приемаме Украйна в НАТО, въпреки че в устава на НАТО е записано, че не могат да се приемат държави, които са във военен конфликт...абе изобщо, прав е Костадинов с думите си за демокрацията. Забравете тая думичка, тя е много далеч от вас, либерали и се отдалечава все повече!
28
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кажете как става така, че за няколко години се смениха няколко премиери на Наглобритания, а британският министър на отбраната Бен Уолъс е непоклатим подобно на "Боже, пази кралицата" в устата на байДжо?
27
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Те тогава нат овци ще ядат такъв пердах, какъвто не са и санували!