От Франция сблъсъците стигнаха и до Брюксел

Те избухнаха заради смъртта на младеж в парижко предградие
30 юни 2023 10:09, Елка Василева
60
От Франция сблъсъците стигнаха и до Брюксел
Снимка: архив, БГНЕС

Протестиращи и полиция са влезли в сблъсъци в Брюксел снощи, съобщиха местни медии. Събитията са свързани с протестите в съседна Франция, предизвикани от убийството на непълнолетен младеж от полицай при пътна проверка в парижкото предградие Нантер.

Още по темата
В белгийската столица снощи е бил запален поне един автомобил и са нанесени други материални щети. Задържани са трийсетина непълнолетни участници в проявата.

Протестиращите в Брюксел са се събрали в отговор на призив в социалните мрежи. Уточнява се, че около полунощ силите на реда са овладели обстановката, но се е наложило да бъдат предприети промени в работата на градския транспорт.

Кадри в интернет показват няколко пожара близо до центъра на града. На записите се вижда, че автомобили на полицията са били замервани с горящи предмети, както и че силите на реда са отвърнали с водни оръдия срещу нарушителите на реда. (кор. на БТА Николай Желязков)
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 9 месеца
До 39 "Франция стана едно от най-неприятните места за живот." - и все пак е по-добре от германия, белгия, холандия и тнт.
43
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Режимите във Франция и Белгия бият собствените си народи. Нашите чужди народи трябва да подкрепят собствените народи на режимите. Ще подкрепим Майдана, за да не се превърне в Майданек на режимите.
42
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тагарев, хората се вдигнаха на борба за свобода, кога ще пращаш помощ?
41
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Подкрепяме Арабската пролет във Франция и Белгия. НАТО ще се намеси и ще започне да въоръжава борците за мир и свобода. Нашият военно-промишлен комплекс ще доставя помощи на борците за свобода във Франция и Белгия. Режимът във Франция стреля среу собствените си граждани. Трябва да защитим гражданите на режима от режима.
40
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Подкрепям протестиращите , исканията им са справедливи , дано американците им пратят военна помощ
39
1
 
18
 
! Отговори
Ммм преди 9 месеца
Дали не протестират и за нещо друго щом се е стигнало и до Брюксел.
38
1
 
24
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 9 месеца
О , Европа ж а л к а !От жалка по-жалка. В какво се е превърнала Франция?
37
2
 
8
 
! Отговори
Гаврош преди 9 месеца
Хората са грозни в нантер, за това виновен е Волтер, и са глупави в палесо- за това виновен е Русо:):):) свобода, стрелба и неравенство!!:):)
36
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
То както върви след 15-20 години нема да има никви французи, белгийци англичани и др такива а само бои там. Само в източна Европа ше има бели ора
35
1
 
36
 
! Отговори
Дид преди 9 месеца
Франция стана едно от най-неприятните места за живот.Социалните политики и безконтролната миграция през последните години разрушават отвътре страната.За всичко са виновни политиците с техните безумни решения в подкрепа на политическото им дълголетие.В Англия е същия идио тизъм!
34
1
 
2
 
! Отговори
До 38 преди 9 месеца
Не може ли първо ти да изгориш в тролеландия
33
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А това, че ЕС ще нараства производството на оръжия за окрайна, хуманно ли е!?
32
0
 
21
 
! Отговори
Demonaz преди 9 месеца
Младежа да не е бил от афрофренски или арабофренски произход,че това им е занимание да чупят и палят. Сбогом Франкистан.
31
0
 
37
 
! Отговори
Аз преди 9 месеца
Знам от опит че с араби и черни не можеш да се разбереш, изключително, изключително, изключително нагли, арогантни и Мързеливи, и са убедени че светът им е длъжен за нещо, оправя с тези няма!!!!
30
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Времето работи срещу Европа. Голяма част от европейските държави са превзети отвътре. Големите европейски градове са буквално обградени от мигранти. И докато европейските лидери се чудят още колко милиарди от европейския данъкоплатец да подарят на Зеленски, положението за данъкоплатците става нетърпимо. Те стават натрапници в собствените си държави.
29
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 2 Когато се приобщиш към една система и спазваш нейните порядки, тогава ще си приет , но когато само се възползваш от системата, а не си допринесъл с нищо за нея тогава паразита или убива системата или тя него.
28
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нека си берат плодовете от провалената демографска политика за приемане на индивиди неприемащи европейските ценности и морал. Дават им безброй помощи, а те само мързелуват и се плодят и ако им поискаш сметка са готови на бунт.
27
1
 
16
 
! Отговори
Който копае гроб преди 9 месеца
другиму - сам се закопава в него! - Та мисирките,я пак - какво за метежа в Русия? :)
26
1
 
22
 
! Отговори
СЕГА Е МОМЕНТА преди 9 месеца
Русия да прати 'помощи' и инструктори за борещите се за свобода! Трябва да се помага в борбата срещу подтисничеството! ЗА 'демокрацията' стига гейско робство!
25
3
 
5
 
! Отговори
Вагнер преди 9 месеца
не е там! Защо има военна зона? :)