Париж гори, а Еманюел Макрон потупва с краче на концерт на Елтън Джон

Макрон се държи незряло, обявиха от опозицията
Обновена: 30 юни 2023 08:00 | 30 юни 2023 07:50, Нели Христова
103
Париж гори, а Еманюел Макрон потупва с краче на концерт на Елтън Джон
Снимка: БГНЕС

Френският президент Еманюел Макрон и съпругата му Брижит бяха забелязани на концерт на Елтън Джон в сряда, доката страната се разтърсва от протестите срещу полицейската бруталност. Снимка на Макрон със съпругата му на концерта на популярния музикант публикува в социалните мрежи италианската моделка Бианка Брандолини. Концертът се състоя в сряда в Accor Arena в Париж.

По същото време в Нантер (предградие западно от Париж) и редица други френски градове втора поредна нощ имаше бунтове, след като полицай застреля 17-годишен младеж по време на проверка.

На целия този фон присъствието на Макрон на концерта предизвика критики от опозиционни политици. Френският евродепутат Тиери Мариани каза, че според него "Макрон се държи незряло". "В момент, когато Франция е в пламъци, Макрон не е до министъра на вътрешните работи или полицията, той предпочита да аплодира Елтън Джон. Всеки има своите приоритети. Колко безотговорно!", написа още политикът в Twitter.

Жан-Филип Танги, депутат от крайнодясната партия Национално обединение, също обърна внимание на неуместната постъпка на президента. "Докато Франция е опожарена въпреки усилията на правоприлагащите органи да потушат безредиците, Еманюел Макрон отива на концерт на Елтън Джон", написа той в Twitter

В четвъртък следобед в Нантер се проведе шествие в памет на 17-годишен младеж, загинал във вторник от полицейски куршум. Протестът бе организиран по инициатива на майката на загиналия, която призова гражданите да "вдигнат въстание".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.