В Германия против четиридневната работна седмица

Общините излязоха с обяснение
3 юли 2023 20:15, Росен Стойчев
27
В Германия против четиридневната работна седмица
Снимка: БГНЕС/EPA

Германските общини се обявиха срещу въвеждането на четиридневна работна седмица, съобщи АРД.

Това обявиха от Асоциацията на общините в страната. Обясняват, че намаляването на работните дни е трудно възможно.

Още по темата


Реално промяната не съответства на обществените нагласи. Това потвърди ръководителят на асоциацията Герд Ландсберг.

Припомня се, че обществото очаква от администрацията и общинските служители да работят с тях във всеки работен ден. Това няма как да позволи намален брой работни дни.

Някои германски компании въведоха четиридневна работна седмици, запазвайки заплатите. Някои градове позволиха това за администрацията, но изискват да се работи същия брой работни часове.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
6 дневна - по-малко енергия и повече ръчен труд.
24
2
 
14
 
! Отговори
Хегемон преди 9 месеца
Те явно имат предвид,заради работещата емигрантска маса,защото самите немци направо се оработиха с бира и вурст в ръката!))
23
0
 
17
 
! Отговори
Нане преди 9 месеца
харабеските и негрюхите запалиха франсето и обраха магазините, а белите улавци нека работят и им плащат цоциала.... Това не ви се казва от мисирките... ===)))
22
1
 
3
 
! Отговори
Morgana преди 9 месеца
Не.Просто work life balance....
21
0
 
14
 
! Отговори
До17 преди 9 месеца
Абе пич,и при нас се работи масово и в събота ама като гледам на какво дередже сме......!
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 16 - Да ти имам дедукцията и индукцията! Как пък от пет мнения правиш извод за цяла България?!
19
1
 
6
 
! Отговори
Някой до 16 преди 9 месеца
Да си дойдем на думата. Никой не управлява качествено с умствени способности в Европа, даже и целият свят. Работните дисциплинирани хора с опит от работа не с купени дипломи, наши ваши, мутри, мафий и господари и крале и такива на който им се полагало измряха, сега поколенията им доизчезват и са останали малко тиранозаври да го кажем хаха. Всичко друго е ала бала ден да мине друг да дойде хвърляй в търбуха и ти се полагала парата щот си важен.
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Малиий,не ми се мисли догодина,другарят Велев и неговите червени дружки как ли ще плащат 1000 лева минимална заплата,какъв вой ще надат какви ли не гимнастики ще измислят?
17
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Само за справка, че много фирми в Израел работят 6 дена. Държава се строи с много труд, а не с мързел, пиянстване и дрогиране.
16
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Коментарите отдолу показват, че в България са останали най-мързеливите, най-ниско интелигентните и най-деградиралите мързели. Разните тези, че българите били трудолюбиви и интелигентни е пълна лъжа и самозаблуда. Самата България отива към финасов фалит, като правителствата са принудени да вземат заеми за плащането на заплати и пенсии - това докато обявят държавен фалит и невъзможност за изплащане на дълговете.
15
1
 
4
 
! Отговори
Някой до Берлин преди 9 месеца
От Мюнхенско. Абсолютно точно си описал положението, като намалиш и цифри още от работещите защото има и фашисти господари сочещи с пръст и ти казват ти трябва и alles klar. Седят като т0лупи и ядат кухини и кафета и вземат пари наготово и бонуси, че били много хубави и работни.
14
0
 
4
 
! Отговори
Някой преди 9 месеца
При заплатата която взимам четири работна седмица е идеално ако я запазят. В противен случай парите за пет работна седмица трябва да се увеличат в професията ми и да започне по-качествен подбор на хора, че писна от мързели и хитреци и трудно се възприема психически и физически. Понеже няма как да се отървем от несправедливостите на живота и ме писна от алтави работодатели най-ме устроена четиридневна седмица и да ми я плащат като пет, но при увеличение на парите ще злоупотребят със сигурност.
13
3
 
4
 
! Отговори
Часника… преди 9 месеца
Мойте работници, си работят и в събота и неделя.Чудя се как м/ у неделята и понеделника да направя още осем часа! Плащам си!
12
1
 
3
 
! Отговори
В. преди 9 месеца
Имат възможности, а не им се работи. Голямо текучество на персонал. Поставени в трудна среда не биха се справили!
11
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Едно работно общество създаваше блага,натрупа ги и създаде възможност да има за всички.После дойдоха "всичките"от всякакви допотопни общества и започнаха да го консумират.Да видим какво ще стане,когато изплюскат всичко,което другите градиха за своята страна
10
11
 
5
 
! Отговори
Невероятни тъпаци преди 9 месеца
Между впрочем, на алкохолиците/наркоманите и всякакви други хaйлaзи в България, които подкрепят идеята на 4-дневна работна седмица, това е много лесно. Откривате си собсвена фирма, залагате всичкото си имущество, теглите кредити с голяма лихва и накрая наемате работещи на ЧЕТИРИ-ДНЕВНА, ако искате дори ТРИ-ДНЕВНА ИЛИ ДВУ-ДНЕВНА работна седмица, като им плащате пълна заплата. Много е лесно, но не знам докога ще изкарате без фалит.
9
3
 
6
 
! Отговори
Работник преди 9 месеца
Е тука в БГ е тридневна работна седмица!В понеделник се настройваме за работа! Петък ден на майстора! Остава една сряда! абе всяка сряда ли ше се работи!
8
2
 
12
 
! Отговори
До4 преди 9 месеца
Ти не четеш ли,или просто троолиш за спорта? "Някой германски компании въведоха четиридневна работна седмици,запазвайки заплатите"
7
0
 
17
 
! Отговори
Берлин преди 9 месеца
Реално промяната не съответства на обществените нагласи. >>>>> Лъжат!Просто тука от 84 милиона само едни 16 милиона издържат обществото ( работят като волове)! Другите са бежанци или безработни, всички взимат помощи колкото една заплата, и не си струва да роботят! Ако и тези 16 мил. работат помалко нама да има кой да издръжа цяла Европа, Украйна и Африка! И един паботен ден да зачирктнат даже!!
6
0
 
13
 
! Отговори
До 5 преди 9 месеца
В Германия в неделя не работи почти нищо! Бачкат турци, албанци и тн. Ако търсиш нещо за ядене, може и гладен да лягаш. Това е открай време, държавна политика. Големите търговски обекти също не бачкат в неделя