Джордже Симион: ЕК се води от "болни мозъци"

Те са тези, които "ни донесоха бедност и измислена пандемия“
24 юли 2023 19:25, Йоана Цонева
49
Джордже Симион: ЕК се води от "болни мозъци"
Снимка: БГНЕС

Лидерът на румънската националистическа партия „Алианс за единство на румънците“ (AUR) Джордже Симион критикува Европейския съюз в реч при представянето на кандидатите на партията за изборите за Европейски парламент догодина. Симион каза, че Европейският съюз е ръководен от „болни мозъци“ и те са тези, които „са ни донесли инфлация, бедност и измислена пандемия“. Според Симион също така „се подготвят още всякакъв вид лудости“, съобщава БТА, цитирайки телевизия Диджи 24.

„Европейският съюз е ръководен от болни мозъци. Те ни донесоха инфлацията, бедността, една измислена пандемия и подготвят всякакъв вид лудости, докато ние, в Румъния, имаме нужда от болници, пътища, половината Румъния е загробена от бедност. От Европейската комисия се говори за полова идентичност, за климатични промени, за това как да се измислят нови пандемии и нови рестрикции, които да ни ограничат правата и основните свободи“, заяви Джордже Симион в реч през почивните дни.

Симион представи кандидатите на партията за евродепутати и каза, че това е „списък от смели хора, които през последните години са се борили за Румъния и за румънците“.

"Алианс за единство на румънците" се нарежда на второ място в последните социологически анкети, изпреварвайки Национално-либералната партия, която е част от управляващата коалиция. На първо място са социалдемократите на премиера Марчел Чолаку.

„Ще се борим за нашите енергоресурси, за водноелектрическите централи, за въглищата и за Делтата (на река Дунав), за нашите гори и води, ще се борим за една Европа на нациите, за демокрация, за свобода, за нашата Румъния и за нашата Европа. Ще отидем да се борим за нормално, здраво семейство, състоящо се от мъж и жена. Ще отидем без страх да защитим нашите фермери, миньори, нашите деца и тяхното право на добро образование и бъдеще тук, у дома в Румъния“, заяви лидерът на „Алианс за единство на румънците“.

Според Джордже Симион ръководената от него партия е „най-живото движение“, което е „на първо място в мислите и душата на румънците и е последен шанс за румънския народ“.

„Ценностите на нашата Европа не са престъпността, нелегалната миграция, войните“, заяви Симион и посочи, че унгарският премиер Виктор Орбан също може да бъде приет в „проекта за Европа“ на „Алианс за единство на румънците“, ако „си направи домашното и научи тези неща“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ще се борим за нашите енергоресурси, за водноелектрическите централи, за въглищата и за Делтата (на река Дунав), за нашите гори и води, ще се борим за една Европа на нациите, за демокрация, за свобода, за нашата Румъния и за нашата Европа. Ще отидем да се борим за нормално, здраво семейство, състоящо се от мъж и жена. Ще отидем без страх да защитим нашите фермери, миньори, нашите деца и тяхното право на добро образование и бъдеще тук, у дома в Румъния.:))
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Европейският съюз е ръководен от болни мозъци. Те ни донесоха инфлацията, бедността, една измислена пандемия и подготвят всякакъв вид лудости, докато ние, в Румъния, имаме нужда от болници, пътища, половината Румъния е загробена от бедност. От Европейската комисия се говори за полова идентичност, за климатични промени, за това как да се измислят нови пандемии и нови рестрикции, които да ни ограничат правата и основните свободи, заяви Джордже Симион.:))
45
0
 
8
 
! Отговори
ким преди 9 месеца
Ае ***, цар Борис и Симеон не са ли герои, а богомилите, а Паисий и Софроний? Просветата и културата са ни съхранили!
44
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Отговорът на въпроса, кой трябва да бъде националният празник на България е много лесен: За какво са се борели нашите национални герои? Националните ни герои знаят по добре от софийските геове. Отговворът е: За национално освобождение. Кога е националното освобождение? На 3 март 1878 година. Точка.
43
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Гониш един крадец и лъжец и национален предател,идва на негово място друг национален предател. Продажник гони продажник.Продажникът се преструва на друг,докато вземе властта и докара фашизма си и фашистките си репресии срещу народа.Пак народът,излъган,отново трябва да се бори за свободата си.Няма спокойствие за народа.Сменят му националния празник,с педераски празник на софийските геове.Освобождението на България, свободата, за която са се жертвали националните ни герои, бива заплюта от геовете.
42
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Източна Европа трябва да се обедини срещу Западна Европа. Източна Европа е Бяла Европа. Източна Европа е последната надежда на цивилизацията.
41
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Прав е човекът. Такива политици ни трябват и на нас. Не тези продажници, които в момента ни управляват. Ние сме различни народи. Държим та и ценим различни неща. Имаме различен поглед по доста въпроси. Е, няма как само едни хора да налагат и ние винаги безропотно да изпълняваме, когато виждаме, че е грешно, че е срещу нас, че сме губещата страна. Или ЕС трябва да си преразгледа политиката или ние трябва да се махнем от него
40
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Orлacявa nyбличнa тaйнa...
39
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Жалко някога имах вьзможност да емигрирам в румьния
38
4
 
13
 
! Отговори
И пак до 30 преди 9 месеца
Руснака плаща предварително, а европееца 40 до 60 дни след доставка,според теб кое е по добре.
37
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ето още един мъжага като Орбан! Пробужда се светът. Има надежда. Ама у нас само нац. продажници и алчни ***. Няма оттърване от тях.
36
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
За жалост и недоумение на неграмотните колониални роби т.е антикопейките, във всяка страна по света ще има по един Костадин Костадинов защо ли???
35
1
 
3
 
! Отговори
До до 30 преди 9 месеца
Тия твоите познати са все Евро 6
34
3
 
6
 
! Отговори
До До 30 преди 9 месеца
Баси вица...все познати що имам, шофьори и спедитори на изток от Полша не щат и да возят...сигурно е пълно с кинти, ама щом уверяваш...верваме
33
1
 
11
 
! Отговори
И пак до 30 преди 9 месеца
Ние не караме тирове,а камиони,тир е митнически транспортен дукомент с воалети
32
5
 
26
 
! Отговори
и те така преди 9 месеца
абсолютно е прав този човек ! не ме интересува от коя партия е . доходи и устройване в западна и източна Европа е с огромна разлика а уж щяхме да сме равни . се си мисля че тоя измислен съюз е време да се разпадне .
31
3
 
34
 
! Отговори
ПРАВ Е !!! преди 9 месеца
ПРАВ Е !!! - Ценностите на нашата Европа не са престъпността, нелегалната миграция, войните
30
6
 
10
 
! Отговори
До 30 преди 9 месеца
Ние можем и за Русия да караме,и те уверявам,че там са парите.
29
25
 
9
 
! Отговори
ужас преди 9 месеца
Недейте се кефи, че половината тираджии тука не мое си намерите работа ако ни изхвърлят от ЕС и бас държа,че първи ще хукнете да емигрирате към Германия и Франция...После други ще са ви виновни, понеже цял живот някой все трябва да ви е виновен, никога не сте вие.
28
16
 
7
 
! Отговори
ааа преди 9 месеца
*** бедняка дето налази еврофондовете и забогатя взе да се прави на патриот руски