Украйна си върна село в Донецка област

Ожесточени сражения в и около Урожайне и Старомайорск
Обновена: 16 авг 2023 12:16 | 16 авг 2023 12:16, Йоана Цонева
94
Украйна си върна село в Донецка област
Снимка: БГНЕС

Украинските отбранителни сили укрепват позициите си в покрайнините на Урожайне, след като си върнаха селището в Донецка област от руските сили, заяви днес заместник-министърката на отбраната на Украйна Ханна Маляр, цитирана от "Укринформ" и "Ройтерс", пише БТА.

"Урожайне е свободно. Нашите защитници укрепват позициите си в покрайнините", написа Маляр в канала си в "Телеграм".

"Ройтерс" отбелязва, че не може да провери чрез независим източник твърдението. До момента няма коментар от страна на Русия.

През последните дни се водят ожесточени сражения във и около Урожайне и Старомайорск, на около 100 километра югозападно от контролираният от руските сили град Донецк.

В по-ранни съобщения се казваше, че украинските отбранителни сили продължават да провеждат настъпателни операции по направление Мелитопол и Бердянск, а в района на Авдеевка и Маринка продължават да задържат настъплението на руските войски, припомня "Укринформ".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Wow!Следва капитулация от ядрения колос Русия.
56
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Хората които следят Телеграм каналите знаят, че от това село не е останало нищо здраво. Голяма "победа" взели едно село с цената на хиляди убити, над 100 унищожени танка, бронирана техника и автомобили и това само в Старомайорск. Обаче за овладяването на това село са отделени части от стратегическия резерв както и за спиране на Руските сили на Купянск където се развива мощно настъпление. Есента и Зимата наближават а както видяхме Натовската техника става безполезна при тези условия.
55
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ей голям бой ядат руските нацисти ,щото не знаят да си мълчат само лаят по вестниците,което е много жалко.
54
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ей голям бой ядат ***,щото не знаят да си мълчат само лаят по вестниците,което е много жалко.
53
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Урожайна се превърна в Котел за руските фашисти.Има много кадри в интернет как бяха изтърбушени хиляди окупанти.Спасилиха се само няколко клетника,200 пленени нашественика от Освободителната Украинска Армия.
52
2
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 9 месеца
Къде е перемогата? Ето я перемогата.Работи.
51
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Според анализатора включването на последните големи резерви в битката може значително да увеличи бойната мощ на Украйна в района на Работино. Но нито една бригада не може да се сражава вечно, отбелязва Акс, като подчерта, че когато тези бригади бъдат изтеглени за почивка и възстановяване няма вече да има толкова силни свежи части, които да ги заменят.
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ВСУ са разположили последната голяма резервна част край селището Работино в Запорожка област, което може да постави Киев в уязвимо положение, пише американското издание Forbes.Става дума за 82-ра въздушно-десантна бригада от стратегическия резерв на ВСУ, окомплектована с бронирани машини Мардер и Страйкър, както и с танкове Челинджър 2, пише анализаторът. Според него 82-ра и 46-та въздушнодесантна бригада са последните големи части, които Генералният щаб на ВСУ държи в резерв.
49
11
 
3
 
! Отговори
БРАВО преди 9 месеца
УРОЖАЙНА БЕШЕ ЕДИН ОТ НАЙ-ДОБРЕ УКРЕПЕНИТЕ ПУНКТОВЕ НА РУСКАТА АРМИЯ. ВОЕННКОРИТЕ В РСИЯ ГО РЕКЛАМИРАХА КАТО КРЕПОСТ! ОТ ВЧЕРА ПИЩЯТ НЕИСТОВО И ПРОКЛИНАТ ШОЙГУ ЗА НЕКАДЪРНОСТТА.УЖ ПОБЕЖДАВАТ,А ОТСТЪПВАТ НАВСЯКЪДЕ.
48
1
 
2
 
! Отговори
Западе, преди 9 месеца
айде - дайте им още $ 200 милярда! Заслужили са си го ! :):)
47
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В продължение на 72 дни ВСУ провеждат настъпателни операции по направление Мелитопол и Бердянск. Село Урожайное е пред първата отбранителна линия на Суровикин. От Урожайное до Мелитопол и Бердянск са 150 и 110 км съответно.
46
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
добра работа за два месеца и 20 000 умрели украински фашисти е върнато едно село .Според математиката за още една година ще си върнат 6 села и 120 000 умрели .Ето тава ви е работата нацисти и всички български п.е..д..а...л.и подкрепящи фашисткия режим в Киев.
45
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
2 месеца и половина за да изтласкат руските сили от едно село с 15 къщи. С такива темпове, ако трябваше да превземат един град като Бахмут например, на украинците ще са им нужни 5-6 години...
44
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Върна? Това село, както и Старомайорское е напълно унищожено (затова руснаците се изтеглиха от него, защото няма останали прикрития), намира се в сивата зона и не се контролира от никого. Така, че "върна" е напълно погрешно и манипулативно твърдение, нямащо нищо общо с действителността!!!
43
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не само това село но и Москва превзеха
42
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Назрява разцепление между командването на ВСУ и администрацията на Зеленски поради неуспешната контраофанзива - Newsweek.Контраофанзивата на ВСУ не радва. Липсата на напредък засили дебата на най-високите нива на украинското ръководство.Залужни и военното командване искат да продължат контранастъплението, докато редица политици призовават за спиране и подготовка за евентуална руска есенно-зимна офанзива.Администрацията на Зеленски първоначално представи "твърде розови оценки"
41
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
голямо постижение, още 60-70 години и се освободиха ;)
40
4
 
19
 
! Отговори
България над всичко преди 9 месеца
превзели селото, но сега се укрепявали в покрайнините му хахахахахахахаукронацистки смехории
39
4
 
19
 
! Отговори
Дзивко преди 9 месеца
Ще стане като предишното, селото е географско понятие, щото е изравнено с земята, руснаците се дърпат да може авиация и артилерия да работи и после пак си го връщат, селото остава в сивата зона, ту към единте, ту към другите
38
2
 
13
 
! Отговори
пътя на лудостта преди 9 месеца
НАТО пътя на зелената наркоманска лудост е послан с пресни гробове!