Европа очаква промени от Северна Македония

Това обяви Шарл Мишел
28 авг 2023 18:34, Росен Стойчев
16
Европа очаква промени от Северна Македония
Снимка: БГНЕС/EPA

Европа изпрати послание до Северна Македония за промяна в основния закон на страната. Това обяви председателят на Европейския съвет Шарл Мишел пред Билд.

Дипломатът проведе среща с македонския премиер Димитър Ковачевски. Македонското правителство преговаря за въвеждането на промените.

Още по темата
За това е важно да получи подкрепа от опозицията. Мишел обяви, че това е много важно за напредъка в преговорите за европейското присъединяване.

Двамата се съгласиха, че това е голям шанс за напредъка на Северна Македония. Това ще е позитивно за всички в Западните Балкани.

Очаква се и бърз напредък в реформите, като това трябва да доведе до разширена европейска подкрепа.

Проведен е диалог за последвал напредък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Фон дер нещо не изглежда щастлива напоследък, пък и рядко се появява публично. Май бляскавата и кариера залязва. Отсвирват я, но постепенно, за да не изпаднем ненадейно в шок, че тъкмо и свикнахме.
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Оня ден даваха Джони Инглиш избухва отново и Ема Томпсън, която играеше американска президентка имаше същата прическа като фод дер Лайен. Едно към едно.. А това доста преди въпросната да изгрее на небосклона. Та питам се дали това са просто филми или следва да им обръщаме по-специално внимание, защото ни казват какво ни чака.
10
3
 
8
 
! Отговори
Пришълецът преди 9 месеца
Чакат ама нема:)))
9
1
 
2
 
! Отговори
до 4 преди 9 месеца
теб те мързи да изпишеш български/България, а говориш за език. македонски 'що не го написа мк хахах
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Всеки ги очаква, но трябва да се преборите с югославските слуги. Без борба няма да стане.
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ако щат да изпълняват с тях и без тях в ЕС е все тая, това е държава джудже. Когато се присъединят към Албания ще влязат в ЕС.
6
4
 
12
 
! Отговори
СТИГА ВЕЧЕ !! преди 9 месеца
Стига с тази Македония,стига!!! Ако не са македонци ще са украинци!Говорете за проблемите в България! Например днес по най жесток начин от РОМБОНИ е бил пребит до смърт българин шофьор извършил ПТП!!!! Защо го криет този смъртен случай? До кога ще ни мачкат це кане те,а власт имащите ще ни занимават с макета,укри и от вчера румъни! *** държава,дано Путин намине къмм нас,поне да вкара тези из рУди в затвора!!!
5
8
 
7
 
! Отговори
Западът преди 9 месеца
работи срещу православните държави................Русия, Сърбия и България...............западният елит откъсна Косово от Сърбия, Украйна от Русия и Македония от България.................западният елит подкрепя албанската мафия и украинските фашисти!!!
4
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ес призна македонски език което е провал за бг.
3
1
 
8
 
! Отговори
САЩ преди 9 месеца
подкрепят албанците...............ясно е като бял ден..................албанците си имат трета държава.............първата - Албания, втората - Косово, третата - С. Македония.............сицилианската мафия ряпа да яде пред албанската мафия!!Европейците не знаят какъв таралеж си вкарват като приемат албанците в ЕС.............хич не са стока шиптърите!!!
2
8
 
1
 
! Отговори
Промени няма да преди 9 месеца
Има, докато руснаците плащат и в РСМ и в Бг. Защо са ви нужни промени?! Просто ги приемете и да подписват предсъединителните документи. Другото е манипулативно поведение на Бг. И съвсем друг е въпроса, а Бг има ли място в ЕС? Но идват избори!
1
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Европа да очкава промени от стъбска страна. Утрепаха им Пригожин, защото не се знаеше, дали нямаше да цъфне на балканите скоро.