България и Румъния с много добри резултати в охраната на външните граници

Това е важно за примането на двете страни в Шенген, каза Йохансон
Обновена: 19 окт 2023 11:20 | 19 окт 2023 11:18, Елка Василева
5
България и Румъния с много добри резултати в охраната на външните граници
Снимка: архив, БГНЕС

Докладът на Европейската комисия за изпълнението на пилотния проект за охрана на европейските граници от България и Румъния е много положителен, заяви еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон преди началото на днешното заседание на вътрешните министри от ЕС в Люксембург.

Още по темата
Това е важно за примането на двете страни в Шенген, отбеляза тя. По нейните думи напредъкът на двете страни ще има положително отношение и по въпроса с миграцията в ЕС. Резултатите дотук са многообещаващи, обобщи Йохансон.

Тя посочи, че запазването на сигурността в Шенген ще бъде основна тема на днешното заседание на Съвета на ЕС. Вътрешните министри ще обсъдят отраженията от събитията в Близкия изток върху сигурността в Европа и въпроса за връщането на онези мигранти, за които няма основание да останат в ЕС. Онези, които могат да създадат обществена заплаха, трябва незабавно и принудително да бъдат връщани, настоя Йохансон.

Много е важно да подобрим връщанията, посочи тя. По нейните думи преговорите по промените в европейското миграционно законодателство напредват, но все още няма съгласие при какви условия мигрантите, на които не е било предоставено убежище, да бъдат връщани там, откъдето са пристигнали.
(кор. на БТА Николай Желязков)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Стига глупости:Шенгеня само през крив макарон.
4
1
 
3
 
! Отговори
мак преди 6 месеца
Доклад алабала, щом всеки ден хващат гости в страната. И не си представям, как от Европа ще връщат нежеланите, хайки ли ще правят или какво? После защитницисмешници ще грачат, че им потъпкват правата.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А защо няма Шенген тогава , нали сме Отличници?Май не е така !
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Т. е. Среден-3 на релси !
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Улиците в центъра на гр.София , са пълни с нови бежанци , слепи ли сте !?