Украинците няма да спечелят на фронта, стратегията на ЕС се провали

Орбан: Никой не смее да го каже на висок глас
Обновена: 27 окт 2023 22:17 | 27 окт 2023 11:13, Елка Василева
436
Украинците няма да спечелят на фронта, стратегията на ЕС се провали
Снимка: архив, БГНЕС

Стратегията на Европейския съюз по отношение на войната в Украйна "се провали" и блокът трябва да създаде план Б, тъй като украинците няма да спечелят на фронта, заяви премиерът Виктор Орбан пред унгарското държавно радио, предаде Ройтерс.

Орбан е в Брюксел в рамките на срещата на върха на ЕС и заяви, че има "голяма битка", особено по отношение на подкрепата за Украйна. Премиерът подчерта, че не вижда причина Унгария да изпраща парите на данъкоплатците си в подкрепа на Украйна.

Още по темата
През декември ЕС трябва да вземе решение за преразглеждане на своя бюджет за 2021-27 г. на стойност 1,1 трилиона евро, който вече е натоварен от спешните разходи по време на пандемията от КОВИД и след като Русия нахлу в Украйна през 2022 г.

Изпълнителният орган на блока предложи държавите членки да отделят повече за общата хазна, за да се осигурят 50 млрд. евро за Украйна и да вложат още 15 милиарда евро за миграцията. Друго предложение предвижда да се отпуснат 20 млрд. евро за военна помощ за Украйна.

Орбан отбеляза, че в действителност промените в бюджета на ЕС, изготвени от Европейската комисия, включват много по-голямо увеличение на разходите, отколкото се смяташе досега. "Обсъждахме го до късно през нощта в четвъртък. Помолихме бюрократите да ни дадат числата и се оказа, че не става въпрос за 60 милиарда евро, а за 100 милиарда", каза унгарският премиер, предаде ТАСС. По думите му Европейската комисия е предложила тези средства да бъдат изразходвани основно по две пера – нова стратегия за миграцията и помощ за Украйна.

"Установихме, че това предложение не е разработено правилно и не е подходящо да бъде основа за сериозни преговори, поради което го отхвърлихме", каза Орбан. "Това беше голяма битка, особено по украинския въпрос."

Орбан заяви, че най-големият проблем е, че стратегията на Брюксел за изпращане на пари и военна помощ на Украйна, за да се помогне на нейната борба срещу Русия, се е провалила.

"Днес всички знаят, но не смеят да го кажат на глас, че тази стратегия се е провалила. Очевидно е, че това не работи....украинците няма да спечелят на фронтовата линия", каза той, добавяйки,  че е необходим план Б и оценка на разходите за това.

"След като знаем колко струва това, можем да поделим тази тежест помежду си."

Орбан, който постоянно влиза в сблъсък с Брюксел през последните 13 години заради политики, които според критиците му са подкопали демократичните ценности в Унгария, заяви, че е необходима смяна на ръководството в Брюксел на европейските избори догодина.
(БТА, Пламен Йотински)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


436
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
335
2
 
1
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 5 месеца
Много е смел Орбан, когато се крие зад украинците, но недай си боже те да паднат, тогава какво правим ? Вика НАТО ще ни спасява, ама нали именно любимецът Тръмп иска да развали НАТО и да не помага на съюзниците. Самоубийствена политика на Унгария, водена от алчността на политическият елит.
334
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Байденоидите са най-окаяните същества на планетата. И на бялото черно ще кажат, само и само да не признаят, че Русия разкости цялото НАТО в Украйна
333
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
1956 год.
332
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ненавиждам и не понасям путинисти , но ми е трудно да си представя военна победа на Украйна - това руснаците няма да го допуснат , по-скоро ще използват ядрено оръжие - достатъчно откачени са , за да го направят. Същото се отнася за Израел при нападение от Иран.
331
4
 
16
 
! Отговори
Весо преди 5 месеца
От провал,към провал и на провал,това е войната в Украйна на ЕС.Независимо от санкции,офанзиви и лъжи!
330
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Само абориген може да мисли, че съвременните войни се печелят на бойното поле. Новите войни се печелят на полето на икономиката и изкуствения интелект във военните технологии. ЕС с помощта на САЩ е наложил икономически санкции на фашизоидния агресор и доставя високотехнологична военна помощ на отбраняващата се страна.
329
22
 
23
 
! Отговори
Хау преди 5 месеца
СЕГА всички евроатлантически *** да отиват на фронта и да помагат на укропитеците. Тъкмо ще се отървем от слугите на американското посолство.
328
15
 
26
 
! Отговори
Митев преди 5 месеца
Руменчо нали изтърси, че Крим е руски и Киев ще падне! Горките путиноизчета!!!
327
22
 
22
 
! Отговори
СВОЙ преди 5 месеца
Велик Родолюбец е Орбан.Заедно със Словакия,ще направят добро на Европа,да спрат военната помощ и да принудят Украйна да седне на преговори.Между другото,човекът виновен за масовата стрелба в САЩ е обучавал Украинци да убивт Руснаци.Такива психоапти са повечето доброволци от Украинската армия.Е сега уловени като кучета са 90% от състава.
326
26
 
4
 
! Отговори
Помощ за Украйна преди 5 месеца
Слава на Украйна българите ще се включат във войната скоро ще се бием до последната капка кръв българска за свободата
325
29
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ВсекиТъпак има право на мнение, включително и тоя гнусен тoлуп. Това е нещо коренно различно от това което ще се случи.
324
17
 
17
 
! Отговори
Do 367 преди 5 месеца
Може но тогава ще има пролив между Канада и Мексико. :) Така че внимателно с желанията.
323
9
 
12
 
! Отговори
да бе да преди 5 месеца
Систематик саксофона не е златна тоялетна,не унгарския лидер е събитието на деня,а дали руснаците при които гостува делегация от Хамас ще се поддадът на човещинката око за око и ще напомпат палестинците с объжие,заради гнусното евреиско помпане на Украина с евреиски оръжия.Аз лично бих им дал и резултата ще са горящи прехвалени танкове а защо не и самолетоносачи.Все пак немалко техни кораби бяха атакувани а кои би имал защита стрещу рои дронове
322
21
 
18
 
! Отговори
sd преди 5 месеца
През 1942 изглеждаше че Хитлер печели войната срещу Сталин, ама не стана така. Защото САЩ снабдяваха Сталин със всичко необходимо. И откриха втори фронт.
321
12
 
28
 
! Отговори
Инфо преди 5 месеца
Човека казва, че трябва да се ходи към преговори и мир -- Правилно говори човека. Гледах подкаст с Арестович бившия съветник на Зеленски. Според Арестович, украйна може да мобилизира още 500 000 войника, но с това се изчерпват нейните възможности. А тия 500 000 войника ще бъдат загубени само за около 6 месеца. Украйна за да спечели трябва да получи качествено нови оръжия.... Добре защо всички Украински мъже трябва да бъдат избити или осакатени?
320
9
 
18
 
! Отговори
Щерю преди 5 месеца
Юдео-ционистите обраха милиардите на САЩ и ЕС, разчистиха територията на бивша Украйна от половин милион украински мъже за да ням съпротива и вече са готови да основат на тази плодородна земя новата, обетована, земя - Небесния Израел. Всички останали народи, с изключение на народите на Украйна и Русия, бяха просто зрители на тая кръвопролитна юдейска свръх-нагла дивотия...
319
7
 
28
 
! Отговори
Най после преди 5 месеца
Една обективна статия от Е.лка. Явно Посолството спря да си плаща.
318
23
 
19
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 5 месеца
Орбан като го избраха за първи път на избори имаше анти-путинска настройка, и предупреждаваше за опастността от руската пета колона в Европа. Ама от ФСБ му показаха как да управлява медиите и да заглушава опозицията и от тогава само Катюша си припява под душа.
317
28
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Рашиздан се разпада. Империите винаги го правят рано или късно
316
16
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Човека казва, че трябва да се ходи към преговори и мир а не да продължава самоунищожението на украинците за кефа на някой. Какво неясно има тук.