България е сред страните с най-много вътрешен трафик на хора

50% от тях са жертва на сексуалната експлоатация
26 ное 2023 11:00, Нели Христова
15
България е сред страните с най-много вътрешен трафик на хора
Снимка: Pixabay/Counselling

По-голямата част от жертвите на трафик, открити в Европейския съюз, са граждани на ЕС, които често стават жертви в собствената си страна. Такъв е случаят и в България. България е страна с много вътрешен трафик, т.е. няма преминаване на граница. Това каза в интервю за БТА координаторът на Европейския съюз за борба с трафика на хора Даян Шмит.

По думите ѝ почти всички официално регистрирани жертви в България са български граждани.

В същото време български граждани се експлоатират и в други страни от ЕС, предимно западноевропейски страни. Следователно България също е страна на произход. В други държави от ЕС по-голямата част от жертвите идват от държави извън ЕС — например Нигерия, Китай, Латинска Америка.

В България, както и в ЕС като цяло, сексуалната експлоатация продължава да бъде основната форма на трафик — около 50%, посочи Шмит.

По думите ѝ едно от основните предизвикателства е онлайн измерението. Социалните мрежи и други платформи стават все по-предпочитан метод за набиране и контрол на жертвите, както и за тяхната експлоатация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Не забравяйте, че преди 5 месеца
в средите на един определен етнос всеки трети е с някаква малформация, физическа или психическа. Това е следствие от факта, че според техните традиции кръвта била "силна" само по бащина линия, а по майчина не е и затова се женят първи братовчеди. И семейството предпочита да вземе картите на инвалидизираните си членове, за да тегли пенсиите им от банкомата, а самите тях да даде срещу някаква сума на техни вътрешноетнически "брокери", които после ги препродават на тарторите на просешки групи.
11
0
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 5 преди 5 месеца
Да де, ама неотдавна тук един писа, ч в Разград някакъв индиец му е казал, че българите работят, защото нямат акъл да получават пари без да работят. Ако си нямаш друга работа, върви агитирай екзотичните да не продават 13-годишните си щерки на "женихи", които след скромна "сватба" отвеждат момичето в София, за да "работи" на Околовръстното или да "джоби" в някой МОЛ. Други вадят "булката" някъде, където спират за почивка международните ТИР-ове. Това представлява вътрешният трафик.
10
0
 
2
 
! Отговори
Храбрьо преди 5 месеца
Нужна е мощна разяснителна кампания за възможностите за кариера в шивашките фирми.
9
1
 
1
 
! Отговори
Българин преди 5 месеца
Софийски кифли заработват на Златните и Слънчака, т.е. вътрешен трафик и износ на услуги/внос на валута.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
за да има предлагане на прoсtитyтки в ЕС - значи има търсене и потребление- е, защо ЕС не се самосезират - всички там знаят къде са публичните домове - нека да направят истински проверки и ще се види, коя е доброволна, коя е доброзорна, т.е. робиня - нали от там тръгва "вмирисването на рибата"
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Докато сме в ЧАКАНАТА на ГЕРБ ,извън Шенген ще е така . Много съдби съсипа ГЕРБ с централната си власт.
6
1
 
3
 
! Отговори
Адам и ева преди 5 месеца
Ромите продават жените от махлата да могат да карат мощни коли , да си бетонират двора и да турят два лъва на портата. Жените като малки се дърпат но след групово възпитание почват да работят.... Водило се трафик . По-скоро е малтретиране и педофилия. В махлите полиция не влиза жертви на ромите са самите роми поради срастнала връзка ромски бос,лихвар, мафиотски бос-олигарх -политик-политическа партия.Всяка партия си има по няколко махали из държавата за гласове плът и "собственици" на фирми ..
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А дали не си е доброволно продаване на тела и деца водени от роднини да просят. Има общности които трябва да се научат, че няма нищо срамно в ходенето на работа, даже е по достойно от просията и проституцията.
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Някой разбра ли какво означава вътрешен трафик? От Льохманци идват да проституират в София ли?
3
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
демократия
2
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Русофобията и Посолството водят хората към оскотяване !
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Няма работа, няма перспектива в изоставени райони. 40 години падение на държавата.