Кючюк повежда демонстрация във Виена срещу ветото за Шенген

С него ще бъде и евродепутат от Румъния
30 ное 2023 18:37, Стела Стоянова
16
Кючюк повежда демонстрация във Виена срещу ветото за Шенген
Снимка БГНЕС

Лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк, заедно с колегата си Влад Ботош (член на ЕП от Румъния) и Хелмут Брандщетер от австрийската либерална партия NEOS, излизат на демонстрация в понеделник пред Министерството на вътрешните работи във Виена срещу ветото, наложено от австрийското правителство на България и Румъния за членство в Шенген.

„Отказът за приемане на България и Румъния в Шенгенското пространство предизвиква разочарование и неудовлетвореност сред гражданите, които с право се стремят към същите права като другите държави от ЕС. Демонстрацията цели да покаже желанието ни, както и желанието на гражданите на нашите държави, за пълна интеграция, единство и премахване на дискриминационните бариери, които вярваме, ще срещнат разбиране и в не малка част от австрийското общество. Тук не става въпрос само за Шенгенското пространство, а за признаването, уважението и спазването на принципите на равенство и солидарност в Европейския съюз. Това е колективен глас, изискващ справедливост.“, категоричен е Кючюк.

По-рано днес, във фейсбук пост, евродепутатът призова всички граждани, които усещат това вето като несправедливо третиране и пречка към пълното европейско обединение, да се присъединят към демонстрацията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Кючук ще демонстрира с кючек, един традиционен български стил.
11
2
 
4
 
! Отговори
Българин преди 5 месеца
Кючюк...малък си.
10
8
 
5
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 5 месеца
Откога един турчин е европеец ? Господин Кючек просто изземва Бългаарска поьиция,за да се прави на по-Българин от Българите,а това да даде основание съвсем скоро на Турция да ни изрита от собственната ни Родина. И докато турците са заграбили имономиката ни и възловите структури на обществото ни хора като мен Българи с висше образование просим по улицитеза половин хляб фалшив "Добруджа".Не ни дооускат в Шенген точно заради турците,които искат да вкарат в Шенген османската мафия на Ердоган.
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Протестът трябва да е срещу правителството, по-точно ПП/ Киро просто и Кокорчо, които стагнираха държавата. Досега щяхме да сме в Шенген. При ГЕРБ България бе преди Хърватия по готовност и одобрение в ЕС. Хърватия вече е там.
8
4
 
9
 
! Отговори
Koмnлekcи преди 5 месеца
Bижтe ro kak e noзиpaл нa cнимkaтa, nyнтиpa Keмaл Aтaтюpk...
7
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Слабаков, хващай влака за Виена! Невидим си, бро!
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Cлaвa Aлa-бaлe!
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Може да им разкаже как си спомня за падането на Берлинската стена, като в едно интервю скоро:-))) И да направи алюзията между двете.Професионално ориентиран от четири годишен, майтап няма:-))
4
6
 
3
 
! Отговори
Малко за политика преди 5 месеца
До Анонимен 4: От ГЕРБ са най-много в Европарламента. Те къде са? Траят си, и не само сега. Винаги са си траели и така Бойко получаваше пари от еврофондове, разпределяше ги на свои фирми и си пълнеше чекмеджето.
3
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ква стана тя? Турците ли ще ни опрявят/ Слабака Дажабазки онази от Бспту къде са?
2
7
 
9
 
! Отговори
Илхан резан барабан преди 5 месеца
България е троянският кон на Турция в ЕС!
1
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не си знае за кого работи. Най-много полза от Шенген имат транспортните фирми на Турция, които биха имали местна Шенгенска граница!