България в класацията на "Политико" за най-четените истории през 2023 г.

Статията е за помощта на България за Украйна
61
България в класацията на "Политико" за най-четените истории през 2023 г.
Снимка: БГНЕС

България попадна в класацията на "Политико" за най-четените истории през 2023 г., предава БГНЕС.
Статията, озаглавена "България на помощ: Как най-бедната страна в ЕС тайно спаси Украйна" попадна под номер 12 в класацията на Politico за най-четени истории през 2023 г.

„През пролетта на 2022 г. украинската армия изпита отчаян недостиг на гориво и боеприпаси от съветски калибър, от които се нуждае, за да се бори с руснаците. Според разследване на сестринското издание на "Политико" "Велт" помощта (неизвестна за останалия свят) идва от изненадващо място: България. „София предостави на Киев гориво и жизненоважни оръжия със съветска спецификация, но трябва да пази доставките в тайна заради промосковски политици в правителството“, пишат те.

Други статии в този списък включват: "Герт Вилдерс е най-големият кошмар на ЕС", "Китай тайно изпраща на Русия достатъчно оръжия, за да оборудва армия", "Израелски служител разкритикува Грета Тунберг, след като тя подкрепи палестинците в Газа", и др.

В началото на годината германският вестник "Ди Велт" написа, че "България тайно е покрила една трета от нуждите от оръжия и 40% от дизел на украинската армия през миналата година".

Това е историята на една тайна стратегия, с която България помага на Украйна въпреки съпротивата на някои кръгове. Най-бедната страна в ЕС, за която дълго се смяташе, че е вярна на Москва, показа в точния момент смелост, която може да бъде взета за пример от останалите", написа тогава изданието.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: УкрайнаПолитико
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За коя Украйна става въпрос? Тази, която през 2015 избиваше там българи, защото са българи ли?
39
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И какво е спасила? Украйна е спечелила войната ли? Наливахме още бензин в огъня - в мелачката за хора. Позор!
38
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какво е това Политико и къде е базирано. Сто пъти питам никой не казва. Питам в гугъл и там никой нищо не знае. Аз разбирам Ройтерс Дойче веле са немски Ню Йорк таймс е американско Би би си английско. А Политико ?!?
37
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това е историята на една тайна стратегия, с която България помага на Украйна въпреки съпротивата на някои кръгове. .... Въпреки сдъпротивата на НАРОДА.
36
0
 
9
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 3 месеца
Глупости и лъжи!
35
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ПосолствоТо е тази тайна сила в България, която праща секретни от българските министри помощи за бендеро-нацисткия киевски режим.
34
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Браво на България, едно хубаво нещо. Има надежда
33
6
 
11
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
В рубриката "най-големите про'с'таци'.
32
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
НЕ МЕ ТОПЛИ ПОТУПВАНЕ ПО РАМОТО ОТ ПОЛИТИКО, А НАПРИМЕР ДА НИ ИЗДЕЙСТВАТ ОПРОЩАВАНЕ НА ДЪЛГОРЕТЕ ОТ РИМСКИЯ КЛУБ - НАЛИ СА РИМЛЯНИ,А НЕ ДА НИ ПОТУПВАТ ПО РАМОТО,ЧЕ МИ ПОСИНЯ РАМОТО ОТ ТАКИВА ПОТУПВАНИЯ...
31
5
 
12
 
! Отговори
Коментар преди 3 месеца
Целта на тази "Помощ" през март-април 2022 беше да се извадят максимални печалби от момента тк и сега. Тогава СВО още не беше война и се очакваше да приключи бързо, за което нашите юнаци бързаха да капитализират максимално много стока на 5-торни цени. Обаче Чичо Сам завидя и видя златна мина конфликта да прерастне във война и той да чопне голямата парче от баницата. Затова наляха бензин в огъня и започна яко източване и трупане на дълг към донорите на крайна.
30
3
 
16
 
! Отговори
Коментар преди 3 месеца
До 221Българските политици направиха България за смях. Тази история показва само че на България не може да се вярва, тя е непредсказуема - Казва едно а прави друго, независимо от причините. В политиката и въобще във взаимоотношенията се иска откровенност и ясна позиция. Когато незнаеш на кой господ се молиш, идва дявола на свободната позиция. Истината е че се ПРОДАДЕ много оръжие и гориво, но за печалби и то най-вече на посредници.
29
17
 
8
 
! Отговори
221 преди 3 месеца
Копейките не могат са проумеят как бедната и слаба Украйна , направи за смях Русия с помоща на бедната България.
28
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Дя влезем и ние с нещо положително в световните новини.
27
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нашите Продажници двойни граждани пишат статиите за "Политико" и ги представят за западно мнение.
26
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
При капитализма винаги ще бъдем "най-бедната страна". Западна Европа ни мрази през вековете, защото сме православни и пишем на кирилица. Западна Европа е забранила създаване на документален филм за "Лайпцигския процес", защото там има антифашисти българи, които засрамват Западна Европа с борбата си срещу фашизма. Защо по западните документални канали няма нито един документален филм за лайпцигския процес?
25
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 27За 6 месеца 160 000 украинци са намерили смъртта си .Това е докладвал Ген.Герасимов на Путин.))))Аз се чудя къде се дена този професионален алкохолик водкаджията Герасимов, а той обикалял из бойните полета да брои убитите украйнци! Само, че от алкохолните изпарения и спиртосаният му мозък, убитите му се виждали двойно и тройно!
24
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За 6 месеца 160 000 украинци са намерили смъртта си .Това е докладвал Ген.Герасимов на Путин.Браво на Зеленски ,Велик е и ще остане в историята.
23
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Украйна без Крим Няма да влезе в НАТО. Това е ясно. Но не беше ясно, че без Донбас, където има залежи на литий, Няма да влезе и в ЕС. Големи лисици са западните политици, под лозунгите за неква демокрация се опитват да откраднат ресурсите на Киев. А злите езици разказват, че има нефт около Крим. Гиди дър.ти мошеници такива!
22
16
 
19
 
! Отговори
Запомни преди 3 месеца
Много е важно да подкрепяме Бандеровците ,а може и паметник на Бандера да издигнем на местото на един който наскоро бе нарязан.Но ще дойде ВИДОВ ден.
21
7
 
13
 
! Отговори
Дон Кикот преди 3 месеца
Шамар по гордостта на петоколонниците е тази новина :)