Германия е под блокада – протестират фермерите

Те са недоволни от планове за намаляване на субсидиите
Обновена: 8 яну 2024 12:15 | 8 яну 2024 12:15, Елка Василева
117
Германия е под блокада – протестират фермерите
Снимка: БГНЕС

От сутринта Германия е под блокада. Фермерите протестират срещу селскостопанската политика на германското правителство и блокираха със селскостопанска техника повече магистрали в страната.

Движението вече е нарушено в няколко федерални провинции. В Мекленбург-Предна Померания например фермерите в цялата провинция блокираха със стотици трактори магистралните отбивки. В окръг Клопенбург в северозападната част на Долна Саксония един от федералните пътища е блокиран от 40 превозни средства, а в Саксония по данни на полицията някои магистрални отсечки в района на Дрезден са неизползваеми, предаде кореспондентът на БНР в Германия.

Имало е струпвания по магистралите А4, А13, А14 и А17. В Берлин ситуацията беше спокойна рано сутринта. Въпреки това първите трактори бяха паркирани пред Бранденбургската врата още от неделя вечерта, а хиляди трактори бяха на пътя и в цяла Бавария в ранните сутрешни часове в знак на протест.

На много места полицейските управления съобщават за затруднения в движението, например защото пътищата са били проходими само в едната лента или на моменти са били блокирани магистрални отбивки. Полицията помоли водачите на трактори да разчистят пътищата.

Фермерите протестират срещу плановете на правителствотода отмени част от субсидиите и да вдигне данъците за тях. Най-голям проблем за работата им е отпадането на субсидиите за селскостопанския дизел. Съюзът на фермерите предупреди, че ако това стане, Германия няма да издържи на конкуренцията на съседните страни.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
20
 
! Отговори
Фейк нюз! преди 4 месеца
не са 40 превозните средства, а броя им по-скоро започва от 4000 и не са превозни средства, ами направо тежка селскостопанска техника. Реално, вървят по сценария на Холандия, които преди около 3 години имаха подобен протест, а правителството им се подигра с тях (както нашето тука с нашите фермери), пък сега реват, че на власт е дошъл Герт Вилдерс. Е, какво очаквате? Сега на ред е "Алтернатива за Германия".
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Пачеков БВП на Гърция, ако си беше запазила ръстта, трябваше да е поне $4.8 трилиона, а за Русия се очакваше, да е назад с 20-30% след санкциите и да е на $1.35-1.4 трилиона. Обаче нещо не се получи. Всички показатели сочат, че кризата в Германия сега заочва. А всички знаме, какво се случва, каот огладнеят немците ...
31
2
 
29
 
! Отговори
Започва преди 4 месеца
се навсякъде в Европа! Подкрепата за фашистките режими ще им излезе през аналното отверстие!
30
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До АбдокодирХоджибобоев - ТО не е само до субсидии, ами и и дотова, че всеки до такава тепен е свикнал с "такса грях", демек акцизи и всичко поризтичащо от тях, че никой не осъзнава, че тези неща тровят иконмките много повече, отколкото помагат на някого, освен на финансовото министерство, да отчита дейност.
29
17
 
3
 
! Отговори
Пачеков преди 4 месеца
БВП на Германия 4.3 трлн, БВП на расиюшка 1.8 трлн. Как вам такое друзя?
28
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В Расиа не могат да протестират, защото ще бъдат нахвърляни по арестите! Не знам дали да не се обмисли и в Европа да се въведат подобни руски практики - щом много им харесват на нашите копейковци руските практики, можем да ги използваме срещу тях...
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Жичков - 300? Триса на едно място, извън града. В градовете са повече и вече не са сами.
26
2
 
23
 
! Отговори
АбдокодирХоджибобоев преди 4 месеца
Имаше субсидии за селскостопанския дизел, когато ресурсите бяха внос от Русия и бяха евтини. Пиндостанските слуги въведоха сакции срещу Русия, отказаха се от руски суровини, безропотно допуснаха взривяването на Северен поток и се нахендриха на пениса, който гласяха за Русия.
25
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Шолц е НЕНОРМАЛЕН. Преди половин година избяга в САЩ, да се оплаква на Байдън, че не става нищо, а Байдън само се усмихна и продължиха да изтичат пари, компании и хора към САЩ или други държави. После реши, че ще "громи емиграцията", ама никой не му повярва. Сега се е наежил на фермерите, защото всички ги имат за някаква *** прислойка, но не си извади поуката, че фермерите в Холандия, пред подбни проблеми, обърнаха страната, против политиците й. Честито на Шолц. Ще си оди!
24
27
 
3
 
! Отговори
Жичков преди 4 месеца
300 фермера протестират. Че то у нас протестират повече. Само в расиюшка не протестират щот там жужето прави всичко идеялно и няма нужда от протести. Толко идеялно въври че яйцата и курицата изчезнаха от магазините. Ура друзя!
23
2
 
18
 
! Отговори
Баба Радка преди 4 месеца
Настъпи руската мотика.
22
2
 
24
 
! Отговори
ъхъ преди 4 месеца
Путин е виновен за тази работа! Питайте Шолци и Урсула. Може и Просто Кире да питате, и той така ще ви каже.
21
2
 
22
 
! Отговори
Зрител преди 4 месеца
Слава,слава на на Украйна.Но тази слава не те храни, а ти бърка в твоя джоб
20
3
 
17
 
! Отговори
тъпата германия преди 4 месеца
а шолц така хубаво се усмихва, а по нисък от Путин!
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 12Е ти си го написал на шега,ама тролея с ВПН се е вързал
18
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Вижда се в Германия Дългата ръка на Късия от Кремъл, ще кажат Плевнелиев и Гном Атанасов. "Сламеното плашило Русия" обяснява всичко.
17
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Възрастният депутат в Бундестага попита нацисткия внук Улаф защо държи в правителството откровени кpaтyни като Набек и Аналена. Цялото правителство на нацисткия внук Улаф води ФРГ към пропастта на кризата. Системната криза.
16
2
 
27
 
! Отговори
долу ЕС преди 4 месеца
абе ко става с 2 пр от бвп за въоръжаване и млрд за украйна и скъпата енергия? добре ли им е на швабите Имат навика на 50 до 75 г да настъпват лопатата, като след всеки опит боли повече, щото удрят на едно и също място, по Русия!
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 9 Ама разбира се бе и Зеленски така мисли
14
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
*Пазарната икономика убива. Германските фермери си искат комунизъма и субсидиите, за да не умрат на пазара. Техните държавни пари са нужни на Украйна и Зеленски. Протестите им ще станат антивоенни, срещу Украйна и Зеленски.