Хомосексуалният Габриел Атал е назначен за премиер на Франция

34-годишният Атал преживя зрелищен възход в политиката
9 яну 2024 14:03, Елка Василева
262
Хомосексуалният Габриел Атал е назначен за премиер на Франция
Снимка: архив, БГНЕС

34-годишният Габриел Атал е назначен за министър-председател на Франция, съобщи телевизия Бе Еф Ем.

Президентът Еманюел Макрон Макрон избра днес близкия си съюзник Атал за премиерския пост, съобщи и Радио Ер Те Ел, цитирано от Ройтерс.

До момента Атал беше министър на образованието.

Държавният глава вчера прие оставката на министър-председателката Елизабет Борн, която беше на поста от май 2022 г., припомня БТА.

Атал е описван като "добър ученик на макронизма и като "най-доброто въплъщение на макронисткото ДНК". Атал влезе в правителството на Макрон през 2017 г. и преживя зрелищен възход.

В неотдавнашно допитване до общественото мнение Атал, който не крие хомосексуалната си ориентация, беше обрисуван като най-популярната личност в управлението и в мнозинството. Над една трета от анкетираните поискаха тогава той да бъде назначен за премиер.

Габриел Атал се чувства много добре пред медиите и в даден момент отговаряше за бюджетните въпроси, като тогава той беше един от малкото министри, изпратени на първа линия, за да защитават непопулярната пенсионна реформа. Начело на министерството на националното образование от миналия юли младият министър успя да се хареса на по-възрастните поколения, които са в центъра на електората на Макрон, с позициите си в подкрепа на въвеждане на училищна униформа и забраната на абая в училищата.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
2
 
28
 
! Отговори
Смях горчив преди 4 месеца
И Урсула, и Шарл, и Ане-Лене и нидерландеца, каква група клоуни!. Високи заплати, привилегии до края на живота, весели срещина върха, безмислени разговори, хилеж, ръкомахания, превивания от смях. Що за изчадия?
144
3
 
8
 
! Отговори
злост преди 4 месеца
До АнонименЗащото емигрантите търсят живот и закони които да им осигоряват лентяйство. В Русия още няма. А иначе, ние обичаме Русия както обичаме България. И България не е богата и просперираща , но любовта не се влияе от престиж, пари и конюнктура. За това е любов. Но келепирджиите и нагаждачите не го разбират.
143
1
 
24
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 4 месеца
КАТО НЯМАТ НОРМАЛНИ МЪЖЕ КАКВО ДА ПРАВЯТ?
142
0
 
9
 
! Отговори
JJ преди 4 месеца
"най-доброто въплъщение на макронисткото ДНК / ато най-популярната личност в управлението и в мнозинството "Означава ли , че всички са гей?
141
3
 
22
 
! Отговори
Зозо преди 4 месеца
Другари, а хомосексуалният Станишев как стана премиер, а? :)))))))))))))))))))))))))) Ами Кокорбашията как е министър?
140
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Защо емигрантите заминават в тая еврогейска Европа- моля ви към Русия- тя е богата и просперираща- набира войски от също толкова проспериращи държави като социалистическите Куба, Северна Корея, Непал, Тайланд- Европа е фалирала и потънала в тъмнина- нямат пари да си платят осветление и отопление- не в Европа!
139
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Обидно е към качествата, които притежава вие да изтъквате неговата сексуална принадлежност, смешно е журналист да окачи това заглавие- четяйки коментариите бих могла да заключа, че Франция, Германия, Испания, Австрия,Норвегия, Дания, са фалирали- да де ама не- Германия мин заплата 4000лв/без много малко/, Норвегия 5440лв, Дания- 4740лв,Франция- 3500лв- цени на храни- леко по високи от тук и огромни пакети социална защита- например- безплатно пътуване в градски транспорт,50евр карта за цялата мре
138
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
С управляващи като 'този амбр...ж не се чудете защо целият свят взима на подбив "колективният запад". Не само Путин, но и Кси, и деблият ким, и ердо, че и чершафите ще правят каквото искат без да се съобразяват със "запада". Тепърва белият човек ще види какво е да си от грешната страна на историята и то главно заради подобни природни грешки и *** дето ги избират!
137
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Основното му качество - 3.14дерас и затуй е назначен. И се тръби, и по три статии дневно ще се пускат. Ясни са ни тези пропагандни номерца.
136
2
 
39
 
! Отговори
уточнение преди 4 месеца
Нашето родно грозновато помакинче Габриел изглежда по-мъжествено от това френско голобрадо и безполово мишле.Егати европейските ценности ,егати атлантическите хубости.В нета има снимки на натовски генерали в женски дрехи и на токчета.Да ви пи.кам на евроджендърските-атлантичиските-натовските ценности.Извратеняци ни управляват.Извратеняци и предатели.
135
1
 
9
 
! Отговори
Британски учЕн преди 4 месеца
Сега Шарл Мишел може да размисли и да не напуска поста, че млади ездачи се задават на хоризонта и ще изпусне купона.
134
1
 
3
 
! Отговори
йод на таблетки преди 4 месеца
До Enola GayГолемците не правят деца защото имат достъп до информация какво чака Планетата след 20 тина годинки... накраткио : Мъртвите ще завиждат на живите...
133
1
 
6
 
! Отговори
Шанаджия преди 4 месеца
До АнтропологЖертвата дори е върнала дълга сина с приятеля си гробар изкали някакви допълнителни лихви от 600 хиляди $ -лихви върху главница от 200 хиляди лева при това върната.
132
1
 
8
 
! Отговори
Възелин за всеки преди 4 месеца
Наще политици са мафиоти и лихвари синовете им убийци и съдисти, на франсетата пък са меки китки, да им се посмеем да ни улекне, че ни унождат групово и на тласаци ...
131
0
 
10
 
! Отговори
Антрополог преди 4 месеца
При нас са стъбилни мъжкари политиците.Бивш финансов министър нелегален лихвар , а сина му Петърчо съдист убиец изтезавал и убил по жесток начин в мъки длъжник ,който е взел 200 хиляди лева от баща му и сега му искали 600 хиляди долара .Какт от 200 стават 600 и как от лева в долари може само да гадаем какво е в главите *** мъжествения ни елит.***-***...
130
1
 
5
 
! Отговори
Мамин убавец преди 4 месеца
Ей, Габчооооо... палавник такъв. Хаха хаха хаха хаха
129
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
бабата е за прикритие. този е тъпкачът на макаронеца сигурно. до къде стигнахме. рибата се вмирисва от главата. питайте бочката как се е дупил на генералчето едно време.....
128
1
 
26
 
! Отговори
Enola Gay преди 4 месеца
Хей, фенове на либерастите и на неизбраните евро чиновници, я вижте какви ви управляват и решават бъдещето на децата ви: Макрон - женен за баба си и бездетен; сега примиерче-пишлигарче гейче - бездетно; Марк Рюте - ерген, бездетен. От близкото минало: баба Меркелица - бездетна; Тереза Мей - бездетна; Стефан Лофвен - бездетен; Ксавие Бетел - бездетен, Жан-Клод Юнкер - бездетен, Паоло Джентолини - бездетен.
127
0
 
8
 
! Отговори
хаахаххаааааа....... преди 4 месеца
До Теди..........Макарон е много загадъчен...
126
1
 
19
 
! Отговори
Ще преди 4 месеца
Повърна!