Парламентът на Турция пусна Швеция в НАТО

Столтенберг: Разчитам и Унгария да завърши процеса
24 яну 2024 07:30, Анисия Иванова
28
Парламентът на Турция пусна Швеция в НАТО
Снимка: БГНЕС/EPA

Парламентът на Турция ратифицира кандидатурата на Швеция за членство в НАТО. Кандидатурата бе одобрена при гласуване след повече от четири часа дебати.

Законодателите гласуваха с 287-55 гласа в подкрепа на кандидатурата на скандинавската страна, която ще стане 32-ят член на ръководения от САЩ алианс. Очаква се държавният глава Ердоган да подпише законопроекта в следващите дни.

Швеция поиска да е част от НАТО след началото на войната в Украйна. През юли Турция, която е членка на НАТО, оттегли възражението си срещу присъединяването на Швеция към алианса.

Анкара обвиняваше Стокхолм, че не приема достатъчно сериозно турските опасения за сигурността, включително борбата ѝ срещу кюрдските бойци и други групировки, които Турция смята за заплаха за сигурността си. Шведското и германското правителство приветстваха решението на турския парламент.

Генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг призова Унгария да последва примера на Турция и да допусне Швеция в НАТО.

"Приветствам гласуването на Великото национално събрание на Турция за ратифициране членството на Швеция в НАТО", каза снощи Столтенберг.

"Разчитам и Унгария да завърши националното си ратифициране колкото е възможно по-скоро", добави генералният секретар на НАТО.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: швецияНАТОТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Някой изобщо вярвал ли е, че това няма да стане. Все едно гладен *** на входа, да спре богаташа да си купи луканка в магазина. Чакаше се просто да минат изборите в Турция.
16
0
 
3
 
! Отговори
Км преди 3 месеца
Много е хлъзгав тоя Ердоган.Както е казал народа:,,С негово въже не е добре да се спускаш в кладенец,,
15
1
 
1
 
! Отговори
5G cancer terror преди 3 месеца
Warnings about CANCER TError with 5G black death and cancer weapons anti TURKEY.. More 880 000 victims from last 90 days!!! Експерти да прослушат внимателно записи на тези видео репортажи.. ЧУват се облъчвания с черно чумно канцерогенно терорстични оръжия инсталирани в ТУрция.. КАлибрират се оръжия за масови манипуалции базирани на "МРЪСЕН ИЗСКУСТ ВЕН ИНТЕЛЕКТ" Внесени са в Турция хиляди хардуерно софтуерни комплекси. ДА се сравнят с тези ползвани за обсебване на подпалвачите във Франция.
14
5
 
6
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 3 месеца
Поредното доказателство на турчин вяра няма!Ердо си свали панталонките!
13
1
 
9
 
! Отговори
Браво! преди 3 месеца
Питам се Орбан дали има претенции за нещо или осигурява време на Путин да нападне Швеция!
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Орбан остана пак сам да видим как ще изнудва Нато за Швеция
11
3
 
4
 
! Отговори
те ни спряха за преди 3 месеца
шенген . можеше да ги спрем . да искаме сделка . нищо . нато ще е по голямо .нищо неможе да се направи .
10
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Представяте ли си ако Рашките навлязат в богата и просперираща Швеция- какви кражби ще падат- армия от бандити крадци от затворници- ще обезкостят държавата с огромна злоба заради мизерията в която са затънали.
9
6
 
10
 
! Отговори
Ердо преди 3 месеца
Ердо се изгаври с кремълската чучулига. Хахаха! Братска Турция изклеца джуджакис! Байдън е звъннал един телефон и Ердо обърна палачинката. Иначе Ф-киту дето Байдън му задържа отиват в историята.
8
6
 
15
 
! Отговори
Безпомощно джудже преди 3 месеца
Безпомощното кремълско джудже ще постигне и невъзможното - ще вкара всички страни на територията на Европа в НАТО. Никой не иска да е с приключила и бедна държава като Русия - това е! Швеция в НАТО! Орбан - вън! Орбан е една путинска ***, която е на руска издръжка. Не случайно Румъния вече изпревари Унгария в редица икономически показатели. С Русия си обречен само на бедност, нищета и нещастие. Историята го е показала! Колкото по-далеч от Русия, толкова по-богат и щастлив си! ФАКТ!
7
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Падишахът пак постави Вовката там, където му е мястото на килимчето - долу, в ниското!
6
5
 
5
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 3 месеца
Тук започна вече да издиша нещо и сякаш това е аутизмът от реалността на ХерДоган,който се видя в невъзможност да се справи с османската си шизофрения. А унгарците скоро ще последват старите си стъпки в посока Индия,откъдето дойдоха и намериха Великата Българо-Франкска Държава на Крум ,който само поради многочислеността на ромите маджари не ги довърши. Сам Орбан си признава,че маджарите са тюрки. Е,Столенберг ще го призная когато изхвърли азиатците тюрки от Келто-Викингско НАТО. Това е.
5
9
 
13
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 3 месеца
Честито на Русия!!!Следват Украйна и Грузия, Башкирия, Киргизстан, Тюркменистан Казахстан цинганинстан.
4
11
 
20
 
! Отговори
Така е .. преди 3 месеца
Турция ми става все по симпатична.Заради Путин намразих Русия .
3
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нека русоробското квиччене започне СЕГА !
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Както се казва - Grattis, Sverige! :)
1
12
 
7
 
! Отговори
А сега преди 3 месеца
Швеция ще пусне Русия в нато.