Стотици хиляди на пропалестинско шествие в Лондон

Полицията с по-сурови мерки в сравнение с предишни прояви
Обновена: 3 фев 2024 18:03 | 3 фев 2024 17:33, Анисия Иванова
54
Стотици хиляди на пропалестинско шествие в Лондон
Снимка: БГНЕС/EPA

Многоброен митинг в подкрепа на Палестина се организира днес в Лондон. Шествието „Национален марш за Палестина“ започна на обяд.

Според организаторите полицията е предприела по-сурови мерки в сравнение с предишни демонстрации и обвиниха силите на реда, че са се поддали на политическия натиск от страна на правителството да ограничи подобни прояви.

На полицейските служители в Уестминстър е било разрешено да изискат премахване на всичко, което закрива лицето. Бен Джамал, директор на Кампания за солидарност с Палестина, се противопостави на мярката и я определи като "сплашваща" и "целяща да откаже хората да дойдат на протеста". Джамал добави още, че въпреки стриктните забрани много хора не се отказват и изразяват своята подкрепа.

Шествието, което започна пред сградата на BBC, е било строго охранявано от полицията, съобщава The Guardian.

По-рано през седмицата градските власти забраниха на организаторите да провеждат подобни събития пред британския парламент. В крайна сметка бе позволено те да приключват до Даунинг стрийт.

В петък полицията обяви, че заместник-помощник-комисарят Мат Уорд е упълномощил служители да изискат премахването на покривалата за лице в целия квартал Уестминстър от 10 сутринта в събота до 1 часа сутринта в неделя. Мярката изисква премахването на всеки предмет, който полицията смята, че се носи, за да се прикрие самоличността на дадено лице. Силите уточниха, че това не се отнася за религиозни покривала за лице.

Бен Джамал, директор на Палестинската кампания за солидарност (PSC), каза: „Това е още един пример, че  властите се опитват да сплашат и да накара хората да се не присъстват на шествието."

Миналия петък Международният съд нареди на Израел да гарантира, че неговите сили не са извършили актове на геноцид срещу палестинците в Газа.

Това е осмият Национален марш за Палестина, организиран от Палестинската кампания за солидарност от октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
0
 
! Отговори
мислител преди 2 месеца
В последно време ми се струва, че светът се промени по следния начин: много народи откриха, че е много по-лесно да се издържаш от война, отколкото да работиш и да подобряваш състоянието на страната си. Комунистите са първи в това, но сега ми изглежда, че исляма се научи на същото. Толкова много войни, все някой трябва да ги храни, облича, да им дава пари, оръжия и т.н. Който не работи, нито да яде, ни учи Библията.
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До *** терористи - А ти празнуваш, когато избиват палестинци и протестираш, когато избиват евреи. С какво точно си по-различен от палестинците и терористите? Аз разлика не виждам. На един акъл сте.
35
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
RIP UK.
34
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Колкото и да ненавиждам евреите, те май са единствения цивилизован народ в тоя район на света. Най-добре би било целия близко-източен район да бъде поръсен с атомни бомби де
33
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Алекс , а българите защо са в Англия - не е ли по- добре да се борят за България и да се променят тук нещата?!! Като си толкова умен - дай да е кой от където е - значи се връщай у Враца, какво правите всички в София?!!
32
4
 
2
 
! Отговори
Анализатор преди 2 месеца
То май и Франция и Германия натам Вървят-заедно ръка за ръка към Пропастта.
31
2
 
5
 
! Отговори
Анализатор преди 2 месеца
Плюят Великобритания а седят Там и не искат да чуят да се махат-да си му мисли Кралят-да не му Свалят някой ден и Короната и кажат тука е Халифат вече.
30
2
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 2 месеца
Стотиците хиляди защо са в Лондон,а не в Газа и да се бият за каузата? Или е по-лесно да поскачаш малко в уредена Англия и след това да се прибереш в уютнато лондонско жилище?
29
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 33. Ми те и евреичовците празнуват ,че убиват деца - много преди 7.10. - имат си песнички , в който обясняват ,че всички трябва да бъдат заличени!По учебниците на евреите , няма Палестинска територия и никога не е имало - за това имат заселници ( така им казват на евреите дето убиват палестинци за да ги изгонят от земите им) .В интервюта като ги питат като мислят ,че сега убиват бебета , те викат - супер!!! И те са терористи значи, а даже по- лошо тъй като те имат силата , хамас са бунтовници
28
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Евреите са божи народ. Другите народи са тор за развитието им
27
6
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
Браво на хорицата!
26
8
 
11
 
! Отговори
Чалмите терористи преди 2 месеца
Протестират. А празнуваха когато *** от Хамас избиваха невинни хора. Израел тряба да ги изравни със земята един път завинаги
25
6
 
11
 
! Отговори
Нормален преди 2 месеца
Арабин ,палестинец,терорист. И който мисли,че не съм прав..Нека да отговори на само един въпрос....Колко процента сред терористите са араби? Според мен около 90 %.
24
8
 
8
 
! Отговори
Моля ви преди 2 месеца
Помислете си, че на света съществува една държава Палестина. И през 1947 международното ционистко господство, начело с Великобритания и САЩ (ФАЩ) решават на 25% от Палестина да създадат една изкуствена държава Израел за да се отсрамят за хитлоровите злодеяния. След 1946 пада "желязна завеса", евреите получават помощи от цял свят, арабите са в колапс.Днес Палестина е само 8% от ИЗРАЕЛ...СРАВЕДЛИМОСТ?
23
2
 
16
 
! Отговори
Дзъ преди 2 месеца
Мдаааа . вече стотици хиляди гъгнещи т а р а м б у к и са се заселили трайно в Лондон чудно! Арабския свят вече се пресели в Европа
22
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Където има замесени евреи, живота на хората е без значение.
21
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Скоро евреите и украинците ще трупират своите противници за радост на Байдън.
20
2
 
8
 
! Отговори
българин преди 2 месеца
Англия-премиер индиец,Шотландия-премиер арабин.Лондон-70% от населението са араби,индийци,пакистанци,и снежнобели люде от Африка.Значи бройката е вярна."Ще духате супата".
19
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ама верно ли окраинските лизaчи бяха нападнати без причина ? Това кой го каза ? Някой от едногласовите лизaчи ли ? Т.е. от техните. И някой вярва ли ?
18
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
То толкова палестинци нема в Израел, колкото в Лондон :)))