Цветанов - вън от НС: Морален акт или политически фалш?

Случващото се - политически театър, според БСП
Обновена: 29 мар 2019 12:03 | 29 мар 2019 11:55, Петя Славова
60

Морален акт или политически фалш е излизането от парламента на Цветан Цветанов? Според БСП - по-скоро второто. От ГЕРБ обаче не се забавиха и попитаха доколко достойно е това Елена Йончева, която също е с повдигнато обвинение, да повежда червените към Европа. И още - защо тя все още стои в българския парламент.

Социалистите са категорични, че новият председател на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова е верен последовател на Цветанов и с нея нямало да се промени нищо.

Още по темата
До изборите остават по-малко от два месеца, а ще успеят ли двете основни партии да се възстановят от скандалите.

"Едва ли има човек, който си мисли, че случващото се е нещо различно от политически театър. Все пак Цветанов остава и запазва своята партийна власт. Нека бъде ясно обаче едно - той трябваше да поеме отговорност за действията си и да напусне политиката, а не да се превърне в жертва", отсече в студиото на "България сутрин" депутатът от БСП Александър Симов.

А дали партията ще се върне в парламента, зависи от дебатиране между колегите, но на този етап няма да влязат в залата за гласуването на рокадата на ГЕРБ. Той обясни, че депутатите от БСП живеят трудно без заплати, но се справят.

Пред Bulgaria ON AIR журналистът Кристина Кръстева пък допълни, че действията на социалистите противоречат на думите им, тъй като те отсъстват от Народното събрание от 17 февруари, но в същото време не са напуснали политиката.

"Не бих искала да взимам страна, но подобни "морални и чисти етикети", каквито например се лепят на Елена Йончева, сякаш не ми изглеждат правдоподобни", допълни тя.

Според Симов, не може обвиненията срещу Йончева и Цветанов да се сравняват. "Проверки да направят към всички". "Защо на ГЕРБ толкова много пречи образа на Елена Йончева?", попита той.

Припомняме, че председателят на ПГ на ГЕРБ сам поиска да напусне парламента заради скандала с апартаментите на властта. Той избухна, след като стана ясно, че Цветанов е купил апартамент в столичния квартал "Изток" на цена, много по-ниска от пазарната.

Новият председател на ПГ на ГЕРБ ще бъде д-р Даниела Дариткова, а Цветанов ще продължи да бъде заместник-председател на ГЕРБ и ще е начело на предизборния щаб на партията за евроизборите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
25
 
! Отговори
Бартер Барака преди 5 години
Виждам го , все едно е излязъл в отпуска
13
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изпратиха го едва ли не като герой, което показва как точно гледат в ГЕРБ на мафиотите. То бяха тържества, цветя, подаръци, церемонии, слова. Как да гледаш на подобен цирк като на морален акт на очистване от имотни далавераджии? И маратонки му дадоха, ако се наложи по-добре да бяга от правосъдието.
12
1
 
20
 
! Отговори
СЕВЕРНИЯ ВЯТЪР преди 5 години
Цецко дърпай докато можеш че идвам...
11
1
 
29
 
! Отговори
Ген. Луков преди 5 години
Кога ще пада това омразно правителство? Тези хиени не разбраха ли, че са пагубни за България и за себе си? Да се измитат по-скоро!
10
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той не е никакъв професор, така се подвизава просто тук.
9
1
 
26
 
! Отговори
Ген. Луков преди 5 години
Кога ще пада това омразно правителство? Тези хиени не разбраха ли, че са пагубни за България и за себе си? Да се измитат чо-скоро!
8
35
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво е престъплението на Цветанов, не разбрах?Разменил два апартамента за един и доплатил сто хиляди лева за 40 кв.м. - въпрос на сделка.Оказало се, че клиенти на тази фирма били и други хора с пари, но не от БСП и ДПС(може би).Някакави хора развиват тезата, че един от строежите на фирмата продавач имал някакви проблеми. Въпростият строеж не е приет от ДНСК и всичките проблеми могат да се отстранят. Длъжна ли е фирмата да алармира всичките си клиенти "Имам проблеми"?
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тази противница (най-тънкият познавач на герб хахахахах) защо я каните въобще ???
6
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПрофесорА лошото е че България се напълни с пишман "професори" като теб!
5
1
 
24
 
! Отговори
Бобо преди 5 години
Молещия закусвач е за панделата, заедно с трите прасенца и хидроинжинера.Тогава България ще поеме глътка свеж въздух.
4
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога ще имаме ефективно осъден политик?
3
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е политически цирк на практика Цветанов остава втория човек в ГЕРБ.
2
35
 
3
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Не очаквах Цветанов така лесно да се предаде под натиска на комунистите. Жалко, че такъв дипломат като него уважаван в САЩ и приятел на Тръмп напусна българския парламент. Такива държавници и патриоти като Цветанов, Борисов, Левски и Ботев се раждат рядко.
1
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цветанов и морал? :)