За българите Джамбазки е най-дейният евродепутат

Сергей Станишев и Андрей Ковачев допълват тройката
Обновена: 8 апр 2019 11:51 | 8 апр 2019 11:30,
111

 Снимка: Барометър

 
Ангел Джамбазки е допринесъл най-много за българските интереси в Европейския парламент.  Това показва проучване на социологическата агенция "Барометър България", проведено сред 826 души на възраст над 18 години.
 
Зам.-председателят на ВМРО събира 21,7% от одобрението на анкетираните респонденти. Според социолозите избирателите оценяват ефективната му позиция и своевременна реакция  по темите, които пряко са засягали страната ни през последните 5 години. 
 
На второ място е Сергей Станишев. Председателят на ПЕС печели одобрението на 9,3%, като в негово полза се
изказват предимно традиционните избирали на БСП и публиката с убеждения в лявото политическо пространство.
 
Трето място заема евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев с 3,9%, следван от Георги Пирински, Петър Курумбашев и  Филиз Хюсменова съответно с 2,7%, 2% и 1,4%.
 
Цели 51,9% от анкетираните пък казват, че не могат да преценят.
 
На въпроса "Кой от досегашните български евродепутати бихте преизбрали за за още един мандат?", анкетираните отново  поставят на първо място Ангел Джамбазки с 24,6%. Място в следващия парламент биха намерили още Сергей Станишев с 12,2% и  Андрей Ковачев с 5,3% от отговорите. 3,8 % пък не биха избрали никой от сегашните евродепутати.
 
Що се отнася до партийното разпределение на гласовете, БСП продължава да скъсява дистанцията с ГЕРБ. За партията на Бойко Борисов биха гласували 22,2% от запитаните, а за червените  - 21%. ВМРО събира 9,6%, а ДПС - 6,1%.
 
От "Барометър" коментират, че при интерпретацията на резултатите трябва да се има предвид, че все още предзиборната  кампания за европейските избори не е започнала и че изследването е изготвено след гласуването на пакета "Мобилност". Това може да е причина за ниската оценка на тримата депутати, които по една или друга причина подкрепиха българските превозвачи. 
 
Към момента не се наблюдава повишаване на електоралната тежест на ГЕРБ с оглед на коалицията със СДС и Обединените земеделци.
 
При социалистите си личи леко разединение по отношение на това, че припознаваният за партиен кандидат Сергей Станишев не бе сложен за начело на партийната листа, за сметка на Елена Йончева. Бившата журналистка пък е по-скоро гражданска, отколкото  партийна кандиратура. 
 
При ВМРО е възможно и повишение на подкрепата с оглед на това, че партията остави за лидер най-активният и деен български евродепут -  Ангел Джамбазки.
 
Категорично решение да не участват на изборите са взели 18,2% , а 35,2% все още се колебаят. 
 
31,4% пък смятат да се възползват от правото си на ползване на преференции при гласуването. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До OTOMAN LEGACY..Ами нормално е да не го харесваш,Джамбазки не е привърженик на Ердоган,макар че не виждам с какво Ердоган може да му пречи.
54
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Станишката откак се хареса на Борисов заради Истанбулската почна да се появява на челните маста в класациите. Стана наше куче.
53
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той сигурно очаква Джанбазки да му дигне заплатата. Колко *** народ сме само... тъжно...
52
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джамбазки не вкарва в Шенген или в еврозоната, *** ***.
51
5
 
5
 
! Отговори
OTOMAN LEGACY.. преди 5 години
I kakvo e NAPRAVIL jambazki za Bulgariya,....Edno golyamo nishto....Nito sme v Schengen...nito evroto sme prieli....I met in s bizi za USA....Jmbazki so Napili djoovete.....30000lv/mesechno....48x30000=1440000 lv za 4 godini stone v EU parlamenta...Vreme E DA go ostranim...
50
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този от снимката е перфектното олицетворение на думата "***".
49
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Джамбазки му е време да се ожени,само приказва,уж патариот,а едно дете не е направил,за кога чака,докато му изсъхне инструмента ли?Иначе ВМРО са добра партия,само някои техни членове не трябва да прекаляват с расизма.
48
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
простоятия
47
12
 
9
 
! Отговори
БРАВО! преди 5 години
ЕДИНСТВЕНИЯТ ЕВРОДЕПУТАТ,КОЙТО ЗАЩИТЕВАШЕ БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ Е ДЖАМБАЗКИ ! ДРУГИТЕ ЗАЩИТЕВАХА ИНТЕРЕСИТЕ НА ПАРТИИТЕ И СВОИТЕ!
46
8
 
15
 
! Отговори
Мария Гаргамел преди 5 години
Че той Джамбазки даже в казармата не е ходил. Къв патриот е хахаха. Патриоти на маса и в приказките
45
7
 
8
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Според мен е направо *** човек и не е подходящ за този пост!
44
8
 
12
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
Браво ве, тъкмо се чудех за кой да гласувам. Е няма да е за Жамбазки. Красьо, Ко стана с двойните пенсии и заплати където обещаваше бе? Верно ли има още балъци готови да гласуват за измислените патриоти, *** на ДПС. По добре пишете концепции там ви е силата
43
5
 
6
 
! Отговори
Petrolet преди 5 години
Каква е разликата между Коалиция за България и БСП лява България?
42
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каракачанов! Колко биткоина плати за това фалшиво проучване, от ония дето ги спечели с робски труд да раздаваш паспорти на араби и руснаци?
41
6
 
5
 
! Отговори
До Ха-ха преди 5 години
Евала за първото изречение - разсмя ме искрено.После се притесних за Джамбаза - ми то с такива тт данни си е готов за Министерство на земеделието!*** не вътре, отвън, по- конкретно отпред и по-точно след работно време!
40
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя Джамбазки изобщо не е за Европейския парламент. Той става само за руската Дума или анадолския парламент. Той е евразиец като Путин и Ердоган, няма място за такива в Европа. Нему подобните са за двете евразийски империи Русия и Турция. Да си избира една от тях и да се пръждосва там.
39
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той така взе парите на еврократите и не схвана ,че живеем в обединена Европа .
38
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джамбазз ли си там къв си ***,кав патриот си ти като си се скатал от казармата бе ??? И и ти като шефа ти тумбак големи ги вадите ама сте мекииииии
37
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джамбазки винаги ми е бил крайно антипатичен. И с говора си и с поведението си и със схващанията си.
36
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ай стига сте го хвалили това джудже! Ясно е че това е платено проучване с цел реклама. Рейтинга му е измислен. Кариерата му в европарламента започна с шашма и явно ще завърши пак тъй. Да припомним ли че той влезе от групата на Бареков и след броени месеци се самоосъзна че бил "патриот". Сега се точи пак да изкара още 4 години с тлъста еврозаплата, но няма да я бъде