За година - 251 нападнати полицаи, Слабаков със забележки към МВР

Зам.-министър: Има незачитане на закона от определени групи хора
30 апр 2019 19:30,
52
За година - 251 нападнати полицаи, Слабаков със забележки към МВР
Снимка: БулФото

За 2018 година имаме 251 нападения над полицейски служители, обяви заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов по време на срещатата между представители на ВМРО-БНД и най-големия синдикат на служителите в МВР във връзка с ромската агресия, предаде Агенция "Фокус".

Според Балабанов тези данни говорят за незачитане на закона от страна на определени групи хора.

"Не ги слагаме под общ знаменател, но последните пресъпления на тези групи говорят за още по-голямото значение на концепцията на ВМРО в лицето на г-н Каракачанов, която на всяка цена трябва да бъде широко обществено обсъдена и да бъдат предприети незабавни законодателни мерки.

Още по темата
Благодаря на кандидатите за евродепутати, които присъстват тук, това за мен е знак, че няма да забравят проблемите на българската полиция и ще отстояват нашите интереси в ЕП", коментира още Балабанов.

Той добави и че българските власти имат желание да снабдят българските полицаи с модерно въоръжение и облекло и затова е създадена работна група, която заедно със синдикатите, разработва нови модерни униформи за служителите на МВР.

На срещата присъстваше и кандидатът за евродепутат от листата на ВМРО Андрей Слабаков. Той беше категоричен, че посегателството върху униформени трябва да бъде наказвано с цялата строгост на закона.

Слабаков коментира и последните събития, в които роми нападнаха полицейски служители.

"Имам изключително много забележки към МВР, които трябва да застават твърдо зад своите служители. Вчера чух по телевизията, че това било хулиганство. Извинявайте, но това е смешно. Знам, че в Наказателния кодекс го има. Проверих го и него, не е лош, но трябва да бъде прилаган", заяви четвъртият в листата на ВМРО.

Той посочи, че не го интересувало, че "това са група пияни цигани, българи или марсианци, а че се посяга на хората, които са призвани да пазят нашия живот и имущество".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
5
 
24
 
! Отговори
Тъпи преди 5 години
Съгласен съм със Слабаков ,но трябва да се внимава върху възпитанието на Българска полиция и военни .Има полицаи които не спазват полицейски закон и се фукат че са над закона или са членове на престъпни групировки и други .
17
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно този екземпляр пушеше в телевизионното студио. Защо не го глобиха? Нали уж законът е за всички?
16
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слабаков политик.. трагедия..
15
4
 
28
 
! Отговори
Мюмюн преди 5 години
Всеки ден ни го натрапвате тоя противен индивид.
14
1
 
21
 
! Отговори
15406 преди 5 години
"Знам, че в Наказателния кодекс го има. Проверих го и него, не е лош, но трябва да бъде прилаган", заяви четвъртият в листата на ВМРО." Откъде го изкопаха този некадърник?+! Той бил проверил наказателния коекс и дава оценка, че не бил лош и нащкъдря наставление да се прилага. Първо да покаже данъчните декларации на себе сии и съпругата си за пет години назад и после да се кандидатира за евродепутат. Без легален о даказан доход, без платени данъци и осигуровки не може да ни представлява никъде!
13
11
 
7
 
! Отговори
Медуза с ланец преди 5 години
Колкото повече нападения над Ушев, толкова по-добре. Дано все по-малко хора решават да стават прасета. За останалите, вече станали Ушеви - сори.
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Аа неОткъде знаеш какви чужди езици е учил и до каква степен ги владее?Или не знаеш кои бяха допускани да учат МИО години наред?този поне има по-твърдо отношение към някои проблеми.
11
1
 
21
 
! Отговори
До №8 преди 5 години
До Кой го казва ????Какво означава "неограничени праава"?Тук говорим за елементарното право на всеки човек да пази здравето и живота си - в случая това са полицаите.Темата е свързана и с друг проблем - правата на всяко частно лице да отбранява живота, здравето, честта, близките си и своя имот от злонамерени агресори. Когато тези агресори са повече на брой, под въздействието на упойващи вещества или въоръжени, нападнатият ТРЯБВА да има право да използва оръжие!
10
1
 
10
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 5 години
До Анонимен 10А сега какво? Някакъв нахален обикаля автогара Юг в Пловдив и проси и все пита,,Господине може ли да ви питам нещо...?,, Демек да ми изпроси пари.Цели 4 години не успя да изкопчи стотинка от мен. Последния път тичаше пак към мен към офиса на Хеброс Бус и прескачаше пейките та чак се преби....Ще го познаете,носи бежово яке и каскет
9
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слабаков май се взема насериозно.Щото никой друг не прави това.
8
2
 
16
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 5 години
До Анонимен 10Дааа хубави спомени-Цикламен ако открадне нещо-бой в районното и на следващия ден копаше канали за полагане на телефонни линии или прекопаваше градинките.....
7
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ех, спомени ... едно време на тези от Столюпиново им беше забранено да се появяват в центъра ... добро години бяха. Сега пълно с просяци, миризливи цикламени и джебчии. Добри години бяха ...
6
4
 
10
 
! Отговори
Кой го казва ???? преди 5 години
Има хора заинтересувани от това да имат неограничени права и вие им се връзвате --дайте им ги и ще сте техни жертви !
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 2Болест на българина е, че винаги е искал народния човек, който да оправи положението. Все гледаме към разби муруцо, които се възползват от проблем ите в народопсихилогията ни, все им оляска е, за "мъдрите слова", който са най-често хумористични и без вкус и критики... А а решения - никакви! Лошото е, че не з м, как ще се справи, ако се справим някога, с това.
4
2
 
16
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 5 години
Някога в прекрасните ми ,,метълски,, години през 80-те народната милиция биеше такива крадливи столипински луминисценти и всяка сутрин луминисцентите излизаха от районните управления слизайки по стълбите и ходеха като колянов вал...с разкървавен нос
3
1
 
23
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 5 години
Свободните медии които се авто-цензурат споменават Слабаков. Защо не пишат за Пеевски? За Карадайъ? Пишете бе! Нали сте свободни и демократични европейци? Питайте как Карадайъ който не владее дори български ще стане Евродепутат ще работи за България? Как Делян Пеевски ще участва в заседанията на европейския парламент? Защото в българския парламент не се явява а получава възнаграждение. Къде са "умните и красивите". Не искахте Пеевски за шеф на Данс но нямате нищо против да бъде евро-депутат.
2
10
 
30
 
! Отговори
Аа не преди 5 години
Слабаков с цялото ми уважение към Вас, но нито имате образование МИО, МО, нито ценз.Да не говорим за опит и поне два западни езика.За 13 хиляди евро плюс 17 000 разходи и 250 000 евро при напускане - полудяхте.Съвсем почнахте да се гъбаркате с БГ народа, а на нас писна от типа "народен Човек".
1
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този трябва да бъде арестуван за пушене на обществено място и осмърдяване на околната среда. Колко въглероден двуокис е изпуснал и колко градуса е вдигнал температурата на планетата Земя?